.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 32 от общо 32
    Моля ви спешно ми трябва аргументативен текст на тема " Възможно ли е щастието на Елисавета и Иво" - в крадеца на праскови

хора дайте всичко за елисавета открадеца на праскови
    щото трябва да правя презентация
    плс
    и мерси предварително

Цитирай Първоначално написано от lachko.p Виж мнението
    хора дайте всичко за елисавета открадеца на праскови
    щото трябва да правя презентация
    плс
    и мерси предварително
    Това е характеристика на героинята:

Героинята на Е.Станев е красива жена,преминала първата си младост, която излъчва уморената и презряла хубост на отминлото лято.Погледът и има студен израз ,какъвто имат очите на бездетните и незадоволени жени, а Елисавета няма деца и бракът и с много по-възрастния от нея мъж не я прави щастлива.
    Главнара героиня в Крадецът на праскови е изключително красва.Нейната красота е представена през погледа на възмъжаия юноша,съхранил спомена за срещата си със съществот от неземния и магйосничски сват на приказките.Елисавета е тайнствено красива и само очте й дълбоки и сини,изпълнени с мека светлина и тъгаподсказват за духовната драма на жената, която осъзнава безсмислието на досегашния си живот,лишен от топлината на любовта и майчинството.Физическият портрет,подчертаващ женската й привлекателност,отразява духовността на Елисавета-нейните дълбоко потискани стремления за човешко щастие и желания да обича и да бъде обичана.
    Светът видян през очите й е крайно ограничен ,без възмойности за човешко общуване-полковникът,ординарецът,сл угинята.Героинята в повестта приема със смирение живота си като наказание за тази глупава суетност,която не и позволява да се омъжи за друг човек ,освен за застарелия капитан,петнадесет години по-възрастен от нея. Неочакваната среща със сръбския военнопленикпроменя делника й,тя открива,че глухотата на досегашното й съществуваненаистина потиска.Художествените детайли засилват психологическата убедителност-след запознанството с Иво Обретенович всичко,свързано с досегашния й живот носи глухота,тъмнина, и хлад: замрялата околност,колибата, дори в тъмнината неподвижн листа на ореха се чувства същата угрижеан смълчаност.
    В повествованието съществува един наистина повтарящ се датйл, който анализиран в смисъла ,придобива ключово значение.
    Мъчителното неудолетворение,коеот Елисавета изпитва е мотиивирано от болезненото осъзнаване на същесвуващите пречки,прегради пред личностните интереси,пред стремежа да бъде шщастлива като жена и майка. В душата й кипи недоумение и гняв към войната, към безвъзвратно отминалите години, към съпруга й.
    Героинята на повестта е психологически обремененаот възпитанието, получено в нейното видно, но обедняло семейство . Въпреки уважението на хората, те не може да намери своето място в обществото, където властва грубо тщеславие и просташко разто1ителство Фалшивите ценности погубват личността , която от суета приема тяхната несъстоятелност.

Здравейте, спешно ми трябва да напиша есе върху ето тези произведения: повестта "Някога"-Дора Габе, "Палечко" -Валери петров и "Пет приказки" независимо от темата имам задача да си измисля дадена тема, моля Ви помагайте спешно ми е!!!!!!!!!!!!!!
    Благодаря предварително!

Може ли да пуснете едно есе на тема "Цената на избора". Трябва ми най - късно до сряда. Благодаря предварително. А ако ми го пратите на е-мейл адрес: hahaha106@abv.bg ще сте най - добрите
    Последно редактирано от Pe6oPe4kata : 03-18-2012 на 14:26

Unhappy есе прави ли ни свободни любовта крадецът на праскови

есе прави ли ни свободни любовта крадецът на праскови

Извинете може ли някой да ми напише есе на тема "Какво ме възхити в повестта Крадецът на праскови"-спешно ми трябва

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си