.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 15 от общо 15

класическа музика

Здравейте всички!!!
    може да ми се посмеете но по принцип слушам класическа музика от стила
    на ако се сещате преди време се рекламираха дискове FOREVER CLASSICS и ми е мн интересно да слушам такава музика и бих искал да ида на такъв концерт.
    Та въпросът ми е каде мога да ида на такъв концерт някой знае ли кога ще се проведе и от каде мога да видя програма за концерт и тн който има някаква информация може пише тук
    СОРКА ЗА ПРАВОПИСНИТЕ ГРЕШКИ

http://www.programata.bg/index.php?p...ic&city=1&ln=1

http://www.bnr.bg/HristoBotev/Editio...il_metodii.htm

http://avtora.com/news/nowini/naidzh...ts_w_bulgariya

Това са първите линкове,които ми излязоха в google,виж дали ще ти свършат работа

Град
    Някъде по широкия свят...
    Щеше да е яко ако можех да отида на концерт на Виенската филхармония.
    War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.

Toва е стила от който е тръгнал метала....Нека му се преклоним....на великите композитори от онова време
    Entombed For live

ами да ти кажа аз лично не слушам метъл но и не съм против хората които слушат все пак всички сме хора незнам каква музика е излезнала от класиката но на мен лично мн ми харесва и искам да отида на концерт но нз точно дали ще попадна на това което слушам аз щото не си заслужада да трагна от Сандански до София и накрая да не ми хареса концерта иначе ако знам че ще е това което слушам ще отида

Супер фен Аватара на oTPoBHa
    Цитирай Първоначално написано от Entombed
    Toва е стила от който е тръгнал метала....Нека му се преклоним....на великите композитори от онова време
    пич, българската музикална култура се заражда около края на 19ти век, това се учи в часовете по музика
    говоря общо.. към двайсетте години на запад се заражда блуса и джаза.. стават суперпопулярни, докато обаче не излизат Битълс и слагат край на ерата на джаза и поставят основите на рок музиката
    оттам вече се формира и метъла, характерен с по-тежко звучене
    ...

най-обичам хора, дето ама си нямат и на идея закво става въпрос, да се цепят по бруталния начин и да дрънкат простотии..

класическата музика се развива от 15 век нататък в по-развитите държави. грубо казано. преди това значение е имала църковната музика - главно хоровете по църквите. тогава всичко е зависило от църквата и тя е ръководела всякакви дейности
    в България джаза идва на едно време със рока (края на 70те, началото на 80те) просто заради социалното положение на страната по това време..

надявам се си разбрал закво иде реч.. и да не говориш глупости другия път

Град
    Някъде по широкия свят...
    Цитирай Първоначално написано от oTPoBHa
    пич, българската музикална култура се заражда около края на 19ти век, това се учи в часовете по музика
    говоря общо.. към двайсетте години на запад се заражда блуса и джаза.. стават суперпопулярни, докато обаче не излизат Битълс и слагат край на ерата на джаза и поставят основите на рок музиката
    ...

най-обичам хора, дето ама си нямат и на идея закво става въпрос, да се цепят по бруталния начин и да дрънкат простотии..

класическата музика се развива от 15 век нататък в по-развитите държави. грубо казано. преди това значение е имала църковната музика - главно хоровете по църквите. тогава всичко е зависило от църквата и тя е ръководела всякакви дейности
    в България джаза идва на едно време със рока (края на 70те, началото на 80те) просто заради социалното положение на страната по това време..

Права си ,но е факт че има доста метъл групи,които са взаимствали в песните си мотиви от произведения на Бах,Моцарт и други композитори,може би за това някои хора си мислят че метъла и класическата музика имат общо.
    War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.

Барок > алл.

Супер фен Аватара на oTPoBHa
    Цитирай Първоначално написано от lsd43
    Цитирай Първоначално написано от oTPoBHa
    ...

Права си ,но е факт че има доста метъл групи,които са взаимствали в песните си мотиви от произведения на Бах,Моцарт и други композитори,може би за това някои хора си мислят че метъла и класическата музика имат общо.
    хах.. класика вече вмъкват навсякъде
    в симфоник метъла има групи по 50 човека хор и още толкова оркестър, а отделно са китара, бас и барабани
    знам ги .. тия са луди
    мотиви на класиката има също в блуса и джаза.. там пък кво правят тия леле мале
    за електронната музика няма да говоря.. там сичко е машинки и си правиш квото искаш
    но в метъла класиката последно време взе да се използва, да
    или примерно Ингви Малмстийн свири свири класика със набичен дисторшън, ама по едно време си зажули рока и гледай кво става

Е я кажете един симфоничен метъл с хор, че ми стана интересно.

Град
    Враца
    и аз слушам

хиподил - мозарт
    ЧЕРНО БЕСИЛО.
    И ТВОЯТ ЕДИН СИН, БЪЛГАРИО,
    ВИСИ НА НЕГО... СЪС СТРАШНА СИЛА.

RISE WITH THE

ей хора аз питах дали знаете каде се испълняват класически концерти от рода на forever classics (май така се пишеше :P) та ако някой знае нека да каже

Мега фен Аватара на machoka
    http://programata.bg/index.php?page=...ty=1&eid=46245

Препоръчвам ти горещо този концерт. Тримата колеги, които ще свирят са от музикалното училище - 2 момичета и едно момче. Ще свирят с Класик ФМ и, тъй като ги познавам и тримата, както и оркестъра, ти гарантирам че определено има какво да чуеш от тези млади виртуози на по 16-17 години

мерси много. А иначе има ли в интернет тяхни песни? Ако може да ми кажеш как се казва групата няма да е лошо
    иначе кога ще свирят в класик фм ?

Мега фен Аватара на machoka
    Те не са 'група', това е класическа музика Нямат и 'песни' в интернет, можеш да се насладиш на таланта на тези млади изпълнители само на живо.
    Класик ФМ е оркестър, и то на най-високото ниво в момента в България.

Концертът е утре - сряда. Аз също ще съм там.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си