Някой може ли да ми реши следните задачи:
1.Изразът А=(x na 2-ra+2)cqloto na vtora-9x na vtora е тъждествено равен на?
2.Трицифрено число има три стотици,пет десетици и няколко единици.Ако прибавим 99 към него,ще получим същото число,но записано в обратен ред.Числото е?
3.Ако а на втора-2аb+2b на втора-4b+4=0,намерете стойността на а на втора+b на втора
4.В триъгълник АВС симетралата на АС пресича ВС в т. L и АL е ъглополовяща на ъгъл ВАС.Ако АLB=80 градуса,ъглите на триъгълник АВС са?Искам само уравнението,чертежа го направих...
5.В триъгълник АВС ъгъл АВС>90 градуса.Ъглооловящите на вътрешния и външния ъгъл при върха с пресичат АВ в точките М и N.Ако СМ=CN и ъгъл ВАС=25 градуса,големината на ъгъл АВС е?
6.От град А за град Б тръгнал автобус със V=80km/h.15 min след тръгването си той срещнал лека кола,идваща от град В със V=100km/h.Леката кола пристигнала в град А и след престой от 30 мин тръгнала обратно за град В.На 10 км от В тя настигнала автобуса.Разсоянието от А до В в километри е?
Хора,плс,тия задачи и трябват спешно за утре.До 8:15 сутринта трябва да съм ги решила.Само те от целия тест ми останаха,плс помощ!!!
Редактирано от ^npocTo^a3^f^
7 точка от правилника!