аз съм с двете ръце и с двата крака "ПРОТИВ"
1.Всеки си има свой стил на обличане и не може да му бъде отнет.Не може едно цяло училище да ходи с еднакви дрехи.Не на всеки му подхожда определен цвят,не на всеки му понася определен вид плат,не всеки носи определен вид дреха.
2.Сигурна съм,че униформата за момичетата ще бъде с пола.Предполагам,че повечето от вас (и аз) не носят поли.За последно съм обувала такава когато бях на 6

....а и предполагам,че когато дойдат "гостите от червен бряг" (надявам се разбрахте за какво говоря) ще е още по-некомфортно с пола.
3.Прочетох няколко мнения,в които се казва "В Европа...."...Да,но в Европа училищата са на ниво,а не такива,че да те е страх да не ти падне на главата.В Европа стигаш до училище за 5 минути,а не да пътуваш повече от час в меко казано претъпкания автобус,и то заради задръствания на пет места...В Европа има нещо наречено Scool Bus (Училищен автобус)...Та мисълта ми е,че като всичко стане хубаво както е в Европа,тогава да въведат униформите
4.Пари за униформите (поне в моето училище) ще се отпуснат от министерството и сами можете да се досетите,че ще се изберат най-евтините и естествено най-гадните...За да бъдат хубави униформите ще трябва сами да си ги закупим-с една дума ще одрънкат родителите с по 500-600 лв.
5.Като въведат униформите защо пък да не си кажат "Ми то и телефоните правят социално разделение,защо и тях да не забраним" после ще накрат всички да трябва да ходят с вързани коси,ще забранят да си лакираме ноктите и докато се усетим ще се върнем не в 20,а в 19 век.
Хора,моля ви не ни отнемайте възможността сами да си избираме дрехите.Не ни връщайте в пра-историята.Всеки си е сам по себе си уникален,не ни взимайте едно от нещата,които ни отличават.Направете училището,като цяло, да е като в Европа,тогава говорете за униформи.