bibo, честито! Ти току що описа 3/4 от населението на планетата.
Всеки е бил срамежлив в даден момент и всеки е изпускал възможности. Не можеш да съдиш за хората по десетина примера, че и по сто.

Факт е обаче, че срамежливите хора имат причина да са такива - липсва им увереност, а жените го усещат от далече. Така че дори и да си умен (шестици, седмици) пак не си и на половина по-близко до жените. Те търсят увереност и с право. За какво и е на една жена/момиче някой, който даже сам не си вярва.

Към пускателя на темата:
Приятел, и с партенки да се обуваш и парцали да нарамиш, ако се чувстваш уверен в себе си ще имаш успехи сред момичетата. Иначе няма значение какви марки носиш, дали караш кола и каква е.
И всичко това го говоря от опит. В училище бях много затворен и срамежлив. Направо а-социален. Но с времето разбрах, че така нищо няма да постигна и започнах да се насилвам да излизам и да говоря с хората. Сега вече съм с пъти по-добре от това, което бях преди, но още доста път имам да извървя. Тъй че не завиждай на другите, а гледай себе си, защото повредата е в твоя телевизор, а не в момичетата.