- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- защо харесвате само " отворени" момчета?
Абе какво се подигравате на момчето, че си учи уроците бе? Поне мисли за бъдещето си. Един ден тези оценки ще му трябват за да може да влезе в университет, а по-натам това да му помогне за една по-добра работа. Те там като му гледат дипломата няма да го питат 'Абе ти да не би да си умен всъщност, ама пък да си излизал с много момичета и така, просто да си нямал време, ама иначе да можеш...'. И няма да ви питат за общата ви култура, ей така, защото видиш ли, имате я, обаче еййй тоя материал в училище така и не го научих... Че оценките не са признак за интелект, не са. Но да се подигравате на някой, който мисли за бъдещето си... е, извинявайте. Не сте нещо повече от него за да се държите така. Защото познавам хора, които са ужасно общителни, умни, не могат да се оплачат от липса на компания и момичета около тях, а в същото време дипломите им са си много добри. Така, че ученето на уроците не е предпоставка за задръстен човек...
Но и мисленето на автора е грешно - това, че някой има ниски оценки не го прави по-нестойностен човек от теб. Защото познавам и много такива, които са страхотни хора, имат обноските, културата и държанието... но материала просто не могат да го усвоят така, както нещата, които са им интересни. И се получава така, че изкарва ниски оценки, а всъщност е умен и оставя едно добро впечатление на хората. Аз например като в този живот не съм имала по-висока оценка от 4 по химия, и то тази четворка изкарана с преписване ако трябва да сме честни, тъпа ли ме прати това автоматично? А когато са ме изпитвали по БЕЛ по-ниска от 6 не съм имала, автоматично ли съм страшно готин човек? При условие, че не знаеш дали довечера няма да ида да се насвяткам като свиня...
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!