Цитирай Първоначално написано от ^blue_cat
Обръщам се специално към автора на темата и BlueFace. Вие твърдите, че трябва редовно да си учим уроците, за да преуспеем в живота? Ако мислите така много се лъжете. Да има някакво значение, но сигурно 80% от материала в у-ще няма да ни потрябва.

Друго (отнася се за всички) - не разделяйте хората само на две групи: едните гъзари с лоши оценки, а другите зубъри с отлични оценки. Защото много хора не попадат в нито една от двете групи. Познавам надути с отлични оценки, както и такива дето мислят само за учене, но не са толкова умни и изкарват лоши оценки (ето това са зубърите за мен, бележкарите, а не такива като мен половината ми клас да ме мисли за зубър просто защото имам само отлични оценки, въпреки че учебник не отварям).

Момичетата не харесват зубъри, не харесват момчета, чиито интереси са единствено учене, уроци, у-ще. Училищните плейбои си харесват някви кучки дето само могат да ги изчукат. Тук мисля, че не важи правилото, че противоположностите се привличат. Нормалните момичета като мен си харесват нормални. За нормални считам момчетата, с които ми е забавно да си прекарвам времето, които ме разсмиват, забавни са, не се отнасят с мен като с парцал. Сега ще кажете - ми ние сме такива, защо не ни харесвате? Ами явно някъде грешите, не се държите както трябва. Не трябва да се скучни...

И предполагам, че и вие с отличните оценки имате подобен проблем като моя - в класа ви мислят за зубъри. Ами това е България! Просто другите не могат да приемат, че може да съществуват хора, които учат малко, но достатъчно, интересни са, забавни...и затова им лепват етикета зубър.
Напълно грешно ме разбра...Аз 7ми клас и 8ми клас не съм си отварял учебниците повече от 5-6 пъти на срок в къщи.Но слушам в час мога да запомням.И си изкарвам добри оценки.Вярно е има и преписване.Аз се опитвах да изтъкна тези хора които на им пука за училище ,ходят п озадължение.Живеят за моментния кеф и не си мислят за бъдещето.Не казвам че хората които имат слаби оценки са винаги идиоти.Но голямата част са такива.Аз имам приятели дето са в ПМГ и имат 2ки-3ки по математика,но са страшно готини хора.Обаче едно е да имаш по 1 предмет слаби оценки защото не можеш да го разбереш ,а друго е да не полагаш никакфи усилия да изкарваш 2,3,4 и да не ти пука.
И да аз съм такъв какъвто описа по-горе.Ама не разполагам с мн як външен вид.Колкото и да отричате вички обръщаме внимание на външния вид.Аз си признавам за мен той играе голямо значение. Колкото и да се мъча да отричам е така...Не е въпроса да си учиш уроците а да се стремиш да си осиуриш стабилно бъдеще!
И другото което е можете да кажете то кфо толкова е пушенето,ама просто се заинтерисувайте какви болести причинява.Майка ми също пуши и аз много я критикувам.Ама тя е почнала от 20 а днешните деца почват от 13-14 ... Правете си изводите...