Цитирай Първоначално написано от ЕPu
НОРМАЛНО Е МЪЖ ДА МУ СТАВА ОТ ЖЕНА. (респективно и обратното) СВЕТЪТ Е ТАКА УСТРОЕН. Винаги е било така, ама... вече изглежда, че не е.
В повечето древни култури хомосексуалността е била възприемана като нещо нормално. Реално, хомосексуалността се заклеймява като "содомия" с навлизането на християнството.

Освен това в природата съществува хомосексуалност - при животните, както при хората.

Не виждам защо да не може да има брак между представители от един и същи пол (църковния брак го изключвам). Бракът вече е излязъл от религиозното разбиране за свещен съюз - той е по-скоро договор, съпроводен с отпразнуване на вярност и любов уж (предполагам...).

Вече за осиновяването на деца...знам ли. Може би една такава семейна среда би била стресираща за дете. Но домът за деца, лишени от родителска грижа, по-добри условия ли може да предложи?

"имаш познат гей, държи се гадно и превзето" - според теб се държи така, според него ти може би се държиш "гадно и превзето". Твърде субективно е. И смятам, че е въпрос на човек и на характер, не на сексуална ориентация. И като че ли сме различни биологични видове - щуротии. На повечето хомосексуалисти дори не им личи, че са такива. А дори и да го показват, то те имат пълното право да се себеизразяват, както всеки друг човек. Прощавай, но хетеросексуалните мъже и жени определено парадират със сексуалността си не по-малко от хомосексуалистите. Просто явно ти, бидейки хетеросексуална, си много по-склонна да забележиш един гей, който изразява свободно сексуалността си, от колкото един хетеросексуален мъж (същото важи и за мен - просто ще ми се стори по-необичайно).