- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Тя не умее да казва 'Не'
Според мен не е безхарактерна,просто се страхува,че ако откаже на някой,ореолът и на ''мила и добричка'' ще рухне и венага ще стане ''еди-каква си''.Такъв страх съм забелязвала при неуверените в себе си хора.Опитай се някак да я отучиш от това,защото рискува да се превърне в ''парцал'' за другите
Sitting on top of the world
Watching the stars
Go by...
хмм бившия ме заряза заради една такава дет .. "не може да ти откаже" .. само че тои я нарече не безхаратерна а "ужасно добричка.." ..
ЕДИТ : сега погледнах мнението на Ралитуу (милото–гирл-4е) .. мн добре го е казаала харесва ми (:
Майка му стара, аз бях нещо подобно. Не че не можех да казвам не, просто често помагах на хората. Само че ми писна да ме използват и да си играят с това, че съм добра и не съм злопаметна. Сега пак ценя и обичам хората, но само тия, които ми отвръщат със същото. По-добре сам, отколкото в лоша компания. Това е. Светът не е такъв, какъвто ми се иска да бъда. Слязох на земята, защото ми писна аз да страдам. Сега трудно се доверявам на хората, но ми е по-добре.
Ако ме прогониш, ще изгасна.
Ала доближиш ли се, ще се стопя.
Да те имам е така опасно!
(Да те нямам значи да умра.)
Такива хора вече се срещат много много рядко..не е безхарактерна,но просто обича да се раздава и да помага...![]()
Странно как някой не я е помолил да скочи от 7-я етаж.
И аз бях нещо подобно, помагах в 5-6 клас за домашни и т.н., но вече, когато някой най-нагло ме пита за помощ, му казвам да го духа.
Преди не беше така... но вече чувствам собствено удовлетворение, когато казвам "НЕ!!!" в такива случаи.
Именно тази рязкост в отказа ми помогна... друга алтернатива няма. Не трябва да се колебаеш да отказваш.В наше време много малко хора заслужават да се раздаваш за тях.
Просто до сега не сте намерили да и кажете нещо на което да откаже![]()
Да бъдеш без мечти, означава да нямаш надежда.
Да бъдеш без надежда, означава да живееш без цел...
Аз понякога/с някои съм така...не е яко да ти се качат на главата...
Ще се усети споко