.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21

Изтощена коса

Здравейте!Искам съвет от вас!Косата ми е третирана по какъв ли не начин (бои,маши,преси и т.н.) иии вече не прилича на нищо !Много е суха и много изгорена!Та ако знаете някаква козметика,маски и т.н. да споделите!Ще съм ви много благодарна!А ако може и цените да казвате.БЛАГОДАРЯ ВИ

Супер фен Аватара на tItEufFf
    Град
    Франция
    Кристали .. не са много скъпи .. предполагам около 15 лева .. Мий я със професионален шампоан (във фризьорските салони ги продават и са доста скъпи около 60 лева) ... в момента за друго не се сещам, но ако косата ти е наистина много увредена може да трябва да ти я отрежат

Le Hainaut volley,
    plus qu'une

Град
    Ha MopeTo (sun)
    има шампоани,балсами,домашни маски можеш да си правиш.мисля че nivea имат серия за изтощена коса (а и не само тази марка).аз се сетих за нея,защото аз използвам шампоана и балсама на nivea за кестенява коса и съм много доволна,не са скъпи-изобщо даже
    Не Е вЯрнО, чЕ сИ На мОеТо НиВо ... Ти сИ нОмЕр 2 , а Аз НомЕр 1 [!][!][!]

Цитирай Първоначално написано от Chr!sSie
    Кристали .. не са много скъпи .. предполагам около 15 лева .. Мий я със професионален шампоан (във фризьорските салони ги продават и са доста скъпи около 60 лева) ... в момента за друго не се сещам, но ако косата ти е наистина много увредена може да трябва да ти я отрежат
    Ама защо пишеш без да знаеш
    До авторката вземи си бадемово масло от аптеката.Струва не повече от 2лв а е много подходящо за сухи коси.В опаковката има листова където са описани и други масла,може да ги разгледаш и да си вземеш още някое,ако ти допадне като описание.
    И все пак кажи каква сума си склонна да дадеш за да знаем какво да ти препоръчаме...

Такаа, аз като "експертка" по изтощените коси (защото моята по рождение си е такава, пък след боите да не говорим) ще ти кажа някои истини и ще ти препоръчам неща, които на мен са ми помогнали!

Първо - Шампоаните (независимо от марка и цена) НЕ възстановяват косата! Може един шампоан да се отразява добре на косата ти - да не дразни скалпа, да не изсушава допълнително и т.н., но шампоана е преди всичко за отстраняване на замърсяванията от косата, а основната грижа идва от други продукти, не от шампоана.

Ето една домашна масчица, която препоръчах и в една друга тема, защото наистина ми помага:
    Ето и моята домашна маска За суха и третирана коса
    2 с. л. мед
    оцет - на око, колкото да се поразреди малко меда, зада може да се маже
    2 - 3 с. л. зехтин
    1 с.л. стимулант за коса на Икаров
    1 с. л. някакво индийско масло за коса (може да се замести с бадемово масло или масло от пшеничен зародиш)

п.с. С прости изчисления ще разберете, че маската се получава в доста голямо количество, но давам "рецептата" точно както аз я правя - в големи количества, защото косата ми е дългичка и доста изтощена. Ако сметнете, че това количество ще е много намалете пропорционално всека от съставките и готово
    От "купешките" маски съм най-доволна от тази на Миосотис с костен мозък и плацента. Можеш да я намериш в аптеките и в някои козметични магазини; маската е в голяма червена кутия.

Балсами без отмиване: На мен лично ми допадат на Сънсилк за къдрици (има и за права коса, ако твоята е такава), на Дав за боядисана коса също не е лош, но ми се вижда с по-лека консистенция.

Кристали ползвам на Биофарма. Не знам дали възстановвяват, но със сигурност правят косата по-гладка и мека и здраво-изглеждаща. Чувала съм, че някои използват кокосово масло вместо кристали, но това не съм го пробвала все още. Опитай ако искаш, защото етеричните масла по-принцип са много добри и според мен ще има ефект.

az li4no pozvam edin shampoan na garnier Long & Strong toi e za sajivqvane na kosata i e prosto syper ima golqm efekt i naistina si stryva cenata mu e kam 4.50 Dovolna sam moje d aog probvash

Аз използвах преди маска за коса"за много суха и изто6тена коса" от Avon,а сега саштият вид балсам.Не са и скапи мисля,4е са около 7/8 лева.Ли4но аз сам много доволна Успех !!!
    Аз,съм си аз !!!

Просто спри да си я третираш по какъвто и да е начин и ползвай само козметика за изтощена и третирана коса.Не е мн скъпо,зависи кво точно купуваш.Пробвай да я мажеш с тривитаминол два пъти седмично,2 часа преди да се изкъпеш.Така 2 месеца и после 1 месец почивка,после пак 2 месеца и така.Около 5 лева е за 100 милилитра.Търси го във ветеринарните аптеки,изпитано е.

Мега фен Аватара на Boot
    Град
    occasion avenue
    Ако искаш да продължиш да си се боядисваш мноооого задължително си купи добър шампоан, балсам и маска за боядисвана коса. От тези с нормалните цени - Gliss Kur, а можеш и да разпиташ някой за още по-ефикасни (и по-скъпи съответно).

Пък и в интерес на истината домашните маски за коса са в пъти по-добри от химиите в пакетче. Така че пробвай направимер тази, която ти препоръчаха малко по-нагоре.

Saatana vittu perkele hate crew!

Ами купи си маска за боядисана коса (тя подхранва още повече, отколкото тази за суха), ако има някво значение моята е на Гарниер (~8лв), а иначе и на Елсев (~10лв) са хубави.Ако не използваш маска използвай балсам (само едното е достатъчно, но маска е по-добре ).Подстригвай се през месец и половина най-много.И спри да използваш преса, маша и т.н.По-добре си я връзвай с ластик (което също е вредно, но в много по-малка степен), отколкото да я гориш.Или може да си я къдриш с плитки.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    От миосотис страшно много пада косата! Преди години маската си беше супер, но вече е боклук!
    Доволна съм от маската на Gliss против двойни връхчета, кристалите на Биофарма и балсамът на сънсилк в лилавата опаковка.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Цитирай Първоначално написано от kalpazanka
    От миосотис страшно много пада косата! Преди години маската си беше супер, но вече е боклук!
    Доволна съм от маската на Gliss против двойни връхчета, кристалите на Биофарма и балсамът на сънсилк в лилавата опаковка.
    Маските за коса НЕ се слагат в корените!

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    бтв, мен домашните маски ми правят косата още по-суха
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

alice sw зависи какво слагаш в тях, според мен.

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    ами, не, правя почти същата написана горе, само че не слагам стимулант на Икаров, а вместо оцет слагам лимонов сок....и косата ми става на гъз
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Цитирай Първоначално написано от alice sw
    ами, не, правя почти същата написана горе, само че не слагам стимулант на Икаров, а вместо оцет слагам лимонов сок....и косата ми става на гъз
    Слагай повече от маслата на Икаров.Медът и лимоновият сок са изсушаващи съставки за това ти действат зле(предполагам косата ти е суха?).Пак може да ги добаваш но в по-малки количества като наблягаш на маслата(бадемово,кокосово и т.н ти избери кое да ползваш.Ще ти се оправи косата.Обаче и обема малко ще ти спадне.Ако не искаш слагай повече масла по дължината а в корените масло от жожоба което е за обем или каквото предпочиташ да сложиш.

Град
    над морето
    еми критстали,за да ти изглежда по-хубава косата но те не са за възстановяване и някаква маска за коса не мога да ти препоръчам някоя,защото все още не съм открила моята
    На мен домашните не ми се отразяват добре а и не ми се седи 2 часа с манджа на главата

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от Liar
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka
    Маските за коса НЕ се слагат в корените!
    А да, това важи и за кристалите, защото правят косата по-мазна!

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Цитирай Първоначално написано от Liar
    Медът и лимоновият сок са изсушаващи съставки за това ти действат зле(предполагам косата ти е суха?).
    Аз и двете съм ги срещала в маски за суха и изтощена коса но някак си съм предубедена към лимона, като знам действието му върху кожата... С меда обаче нямам никакви проблеми...

Principno predi 4ovek da deistva e dobre da misli , no kakto i da e . Moje da pozlvat vuzstanovqva6ti serumi , maski i kakvo li o6te ne , no se sumnqvam da ti pomognat . Ima i variant prosto da se postrije6 mnogo kuso i taka kosata ti 6te se vuzstanovi !

otidi v nqkoq parfiumeriq i si kupi preparat za predpazvane ot izgarqne v edno rozovo 6i6ence no ne moga da ti kaja to4no markata i sa6to taka si pravi maski, i si slagai i kristali. no parvo po dobre otidi na frizior da ti mahnat vs izgorqlo ina4e nqma smisal

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си