.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 71 от общо 71

Re: Евангелистите

Цитирай Първоначално написано от Just_say_no
    Цитирай Първоначално написано от ArTanDra
    Какво представляват те за вас ? Секта или част от християнството ?
    Аз мисля че те отричат християнството...
    О,Боже мой!Как евангелистите ще отричат християнството!? В своята същност те са протестанти---> Протестантство-един от клоновете на християнството..другите два:католицизъм и православие
    I have a dream

Град
    Някъде на юг!
    Мръсни сектанти...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
    Cogito ergo sum legit Rene, ego lego unicus sum.

Голям фен Аватара на m0n4yyy
    Град
    .. сухо море .. :P
    Не знам защо ги мислите за сектанти. Най- добрата ми приятелка е евангелистка, както и семейството и. Мога да ви кажа, че такова мирно и добро семейство рядко се среща дори и измежду нас - православните христяни. Щом един човек вярва и почита Бога, той е Негово дете, независимо дали ще е православен християнин или евангелист. Това се отнася и за другите религии. А и тези, които не знаят за какво става на въпрос, а съдят само по чуждото мнение без да са се убедили лично в това, което говорят, нека си мълчат по- добре !

П.С.: Нека оставим Отца да съди, не ние.

Цитирай Първоначално написано от reini334422
    Цитирай Първоначално написано от wallmart
    Тука е България и сектанството е наказуемо.

Да беееееее, не е вярно, така беше по време на тоя тъп кумонизъм!!!!!

П.П. Защо па да сме сектанти??
    КОМУНИЗЪМ, А НЕ КУМОНИЗЪМ!!!(НЕГРАМОТНИКО))

Цитирай Първоначално написано от lsd43
    Сектааааааааааааааааааааа ааааааааааааааааааааааааа аа!
    А БЕ ДРУЖЕ,КАКВА СЕКТА БЕ НЕГРАМОТНИКО!!!
    ХОДИ МАЛКО НА УЧИЛИЩЕ ЗА ДА РАЗБЕРЕШ КАКВО Е ПРОТЕСТАНСТВО И ОТ КЪДЕ Е ТРЪГНАЛО!!
    СРАМУВАМ СЕ, ЧЕ Е ПЪЛНО С ИДИОТИ В БЪЛГАРИЯ!!!

(УТОЧНЯВАМ, ЧЕ ДУМАТА ИДИОТ НЕ ИДВА ОТ ЧОВЕК ПЪЛЕН С ИДЕИ!!!)

Re: Евангелистите

Цитирай Първоначално написано от Just_say_no
    Цитирай Първоначално написано от ArTanDra
    Какво представляват те за вас ? Секта или част от християнството ?
    Аз мисля че те отричат християнството...
    МАМО, МАМО КОЛКО СИ ПРОСТО МОЕТО МОМИЧЕ!!! СРАМОТА!!!
    ВИЖДА СЕ КОЛКО НЕГРАМОТНИ СА ТИНЕЙДЖАРИТЕ В БГ

Цитирай Първоначално написано от BaBy_bS
    охххххх имаме 1 момиче в класа,която е евангелистка и нали семейството и и днеска по информатика разискваха точно тая тема и тя обясняваше че не е секта,че всеки си има право на мнение ... с 1 думи защитаваше ги,но аз винаги съм мислила и продължавам да мисля че си е чиста секта
    МАМО, МАМО КОЛКО СИ ПРОСТО МОЕТО МОМИЧЕ!!! СРАМОТА!!!
    ВИЖДА СЕ КОЛКО НЕГРАМОТНИ СА ТИНЕЙДЖАРИТЕ В БГ

Цитирай Първоначално написано от WhiteDove
    ОМГ как ще отричат християнството ве?!Това е християнско учение на протестантите, което признава само Евангелието като основна религиозна книга.Аз не съм евангелистка и пак го знам!Аве хора вземете се информирайте преди да осъждате хората като``сектанти``...ми не е културно ц ц ц!
    ЕТО ЕДНО ИНТЕЛИГЕНТНО МОМИЧЕ!!!
    КЕФИШ МЕ!!!

Цитирай Първоначално написано от Christ
    Евангелистите... ъх... евангелистите...

Побиват ме тръпки от тях, правете си изводите.
    ОТ КАКВО ТЕ ПОБИВАТ ТРЪПКИ ДРУЖЕ?
    ЗНАЕШ ЛИ КАКВО ЗНАЧИ ЕВАНГЕЛИСТ ИЛИ ПРОСТО И ТИ СИ ОТ ПОРЕДНИТЕ ТЪПАЦИ???

Цитирай Първоначално написано от KARELIA
    Mi spored men ne sa poznavam hora koito sa evangelisti i moga da vi kaja 4e sa strahotno dobri hora vodqt se po noviq zavet.Bila sam na edna tqhna slujba i nqma6e ni6to sektansko,kolkoto i stranno da vi se vijda taka ,4e predi da slojite na nqkoi etiket upoznaite go.
    ГОРДЕЯ СЕ С ТВОЕТО МНЕНИЕ !!!!

Цитирай Първоначално написано от Uptown_soldier
    евангелистите са близки до протестантсвото. майката на Вапцаров е била такава. нз мн за тях, но мисля, че не са секта (поне не такава за каквото говорят по-горе), а отделна църква.
    МОЕТО МОМИЧЕ,ЕВАНГЕЛИСТ,ПРОТЕСТА НТ,ЛУТЕРАНТ И Т.Н Е ЕДНО И СЪЩО И НЕ СА НИКАКВА СЕКТА!!!

Цитирай Първоначално написано от marilyn
    Аз мисля, че са си секта...
    ЩЕ ГНИЕШ В АДА ЗА ТЕЗИ ТВОИ ПРИКАЗКИ,ЗАТОВА СЕ ПОКАЙ ЗА ДУМИТЕ СИ И ТОГАВА ГОВОРИ НЕБИВАЛИЦИ!!!!
    -КОЛКО Е ПРОСТА ДНЕШНАТА МЛАДЕШ!!

Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    То християнската църква си е секта по принцип
    ПОМНИ МИ ДУМИТЕ МЛАДЕЖО!!!-ЗА ТАЗИ ТВОЯ ПРИКАЗКА НАСКЪРБИ СВЯТИЯ ДУХ , А ТОВА Е НЕПРОСТИМ ГРЯХ!!!
    ТИ СИ ВЕЧЕ ОБРЕЧЕН,НЯМА НАДЕЖДА ЗА ТЕБЕ!!ВЕЧЕ МОЖЕШ ДА СИ ЖИВЕЕШ КАКТО ИСКАШ,ЗАЩОТО ЗА ТЕБЕ СВЕТЪТ Е СВЪРШИЛ!!!
    ВЕЧНО ЩЕ ГНИЕШ В АДА ДРУЖЕ!!!МНОГО МЕ Е ЯД,КАТО ВИДЯ КАК ХОРАТА САМИ СЕ ВКАРВАТ В АДА!!!
    ЩЕ СЕ МОЛЯ МЪКИТЕ ДА СИ ТИ ПО ЛЕКИ ВЪВ ВЕЧНИЯ ОГЪН ДРУЖЕ!!

И ХОРА ВНИМАВАЙТЕ ДА НЕ НАСКЪРБИТЕ СВЯТИЯ ДУХ, ЗАЩОТО ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ НЕПРОСТИМ ГРЯХ!!!

Мега фен Аватара на ZipFail
    Благодаря, че ми потвърди мнението

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от bruce88
    Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    То християнската църква си е секта по принцип
    ПОМНИ МИ ДУМИТЕ МЛАДЕЖО!!!-ЗА ТАЗИ ТВОЯ ПРИКАЗКА НАСКЪРБИ СВЯТИЯ ДУХ , А ТОВА Е НЕПРОСТИМ ГРЯХ!!!
    ТИ СИ ВЕЧЕ ОБРЕЧЕН,НЯМА НАДЕЖДА ЗА ТЕБЕ!!ВЕЧЕ МОЖЕШ ДА СИ ЖИВЕЕШ КАКТО ИСКАШ,ЗАЩОТО ЗА ТЕБЕ СВЕТЪТ Е СВЪРШИЛ!!!
    ВЕЧНО ЩЕ ГНИЕШ В АДА ДРУЖЕ!!!МНОГО МЕ Е ЯД,КАТО ВИДЯ КАК ХОРАТА САМИ СЕ ВКАРВАТ В АДА!!!
    ЩЕ СЕ МОЛЯ МЪКИТЕ ДА СИ ТИ ПО ЛЕКИ ВЪВ ВЕЧНИЯ ОГЪН ДРУЖЕ!!

И ХОРА ВНИМАВАЙТЕ ДА НЕ НАСКЪРБИТЕ СВЯТИЯ ДУХ, ЗАЩОТО ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ НЕПРОСТИМ ГРЯХ!!!
    Олеле... Нима църквата като институция пък е много християнска, особено средновековната католическа? А какво представлява адът според тебе(или според евангелистите, защото явно се причисляваш към тях)?
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    bruce88 ти ако си християнин аз съм мечо пух.

толкова хора наруга в нек'ва закопана, забравена тема само защото на тебе така ти се прииска. браво, много добро нещо направи.

а знаеш ли какво казва библията за това държание? за този език?

Никаква гнила дума да не излиза от устата ви, но онова, което е добро, за назидание според нуждата, за да принесе благодат на тия, които слушат;

Защото, "Който желае да обича живота И да види добри дни, Нека пази езика си от зло И устните си от лъжливо говорене;

11Нека се отклонява от зло, и да върши добро; Нека търси мир и да се стреми към него.

12Защото очите на Господа са върху праведните, И ушите Му към тяхната молитва; Но лицето на Господа е против ония, които вършат зло".

С него благославяме Господа и Отца, и с него кълнем човеците създадени по Божие подобие!

10От същите уста излизат благословения и проклятия! Братя мои, не трябва това така да бъде.

11Изворът пуща ли от същото отверстие сладка и горчива вода?

12Възможно ли е, братя мои смоковницата да роди маслини, или лозата смокини? Така също не може солената вода да дава сладка.

Добрият човек от доброто съкровище на сърцето си изнася доброто; а злият човек от злото си съкровище изнася злото; защото от онова, което препълва сърцето му, говорят неговите уста.

тъй че си прибери раздвоения език и си прочети малко книжката преди да започнеш да раздаваш божествен гняв, огън и жупел наляво надясно! ако яхвето ти е решило да наказва някого ЩЕ го накаже и НЕ СЕ НУЖДАЕ ОТ ТЕБ да им казваш колко са прецакани, какво ги чака и коло са тъпи, неграмотни и тъй нататък, само си пикаеш върху християнството така пишлеме комплексирано.

иисус говорил ли е така на някого? не мисля така и не мисля че ти имаш някакво право да се криеш зад собствента си идея колко си правден за да тъпчеш хората (или поне старите им забравени постове, ма е почти същото )
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Цитирай Първоначално написано от Uptown_soldier
    евангелистите са близки до протестантсвото. майката на Вапцаров е била такава. нз мн за тях, но мисля, че не са секта (поне не такава за каквото говорят по-горе), а отделна църква.
    Секта са естесвенно ... Майка ми на старата и работа имаха една такава и и казавала искаш ли да ти дам информация ,и предложила брошура :X ... Аз съм си патил от такива и искам да ви кажа че направо психясах :X ... Нервите ми бяха опънати до Н-та степен напр ми бяха разказали играта на психиката ... Повече от седмица бях в депресия и шок .. И пак добре че се възтанових...
    Значи на 1 мой приятел ме запозна с негов приятел и уЖ бил вярващ и каквито глупости ми наприказва ужас .. И всяка събота и неделя имали събирания и се молели на таваните и стените без да има икони и после свирел оркестър и танцували :X ... Според мен не е нормално и си е чиста секта ... А Според вас ?

bruce88 и ти си промит мозък ! Не се подлъгвайте да ходите по такива секти,защото ще си патите !
    Препятствията са онези страховити неща ,

които виждаш ,

щом отклониш поглед от целта си.

Не мисля, че евангелистите са сектанти. Например в Америка поне 1/3 (ако не и повече) са евангелисти а другите са католици, малко православни и протестанти. Самите евангелисти невярват в иконите. За тях това е един вид отклоняване от верният път защото те вярват в истинският Бог а не в икона сътворена от човека. При тях първо се чете новият а после старият Завет. Трябва да си призная, че в някои отншения те са много по стриктни към някои правила и закони във Библията. Например за тях е задължително да се ожениш/омъжеш девствен/а. Абе някои работи ги спазват доста по стриктно от нас. Което си е добре в днешното разюздено поколение. Те нямат попове а имат пастори. Абе да ви кажа, че не се различават много от нас. И в никакъв случай не са от онези с костюмчетата и вратовръзките които се самоубиват. Съвсем нормални хора са си. Познавам 1, 2-ма евангелисти и ще ви кажа, че са много добри и уважавани от мен хора.

Повече от фен Аватара на fortvilelse
    ... Секта били.. Вие знаете ли какво е секта та ги наричате така.. Аз съм била след такива хора, ходила съм на църква.. поддържам контакти и съм в много добри отношения с евангелисти.. Никаква секта не са.. Даже всичките, които познавам са супер стабилни хора с огромни сърца и доброта.. Винаги ще ти се притекат на помощ, няма да ти помислят зло..
    Все едно повечето хора в България като са православни християни и да казват за католиците и протестантите, че са секта.. Те са просто част от християнството..
    Mistakes are proof that you are trying.

Мега фен
    Повечето с сигурност са сектанти, а най-добре е въобще да не ходите при тях за да не пострадате.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си