- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Евангелистите
О,Боже мой!Как евангелистите ще отричат християнството!?Първоначално написано от Just_say_no
![]()
![]()
В своята същност те са протестанти---> Протестантство-един от клоновете на християнството..другите два:католицизъм и православие
I have a dream
Мръсни сектанти...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
Cogito ergo sum legit Rene, ego lego unicus sum.
Не знам защо ги мислите за сектанти. Най- добрата ми приятелка е евангелистка, както и семейството и. Мога да ви кажа, че такова мирно и добро семейство рядко се среща дори и измежду нас - православните христяни. Щом един човек вярва и почита Бога, той е Негово дете, независимо дали ще е православен християнин или евангелист. Това се отнася и за другите религии. А и тези, които не знаят за какво става на въпрос, а съдят само по чуждото мнение без да са се убедили лично в това, което говорят, нека си мълчат по- добре !![]()
П.С.: Нека оставим Отца да съди, не ние.![]()
КОМУНИЗЪМ, А НЕ КУМОНИЗЪМ!!!(НЕГРАМОТНИКО))Първоначално написано от reini334422
А БЕ ДРУЖЕ,КАКВА СЕКТА БЕ НЕГРАМОТНИКО!!!Първоначално написано от lsd43
ХОДИ МАЛКО НА УЧИЛИЩЕ ЗА ДА РАЗБЕРЕШ КАКВО Е ПРОТЕСТАНСТВО И ОТ КЪДЕ Е ТРЪГНАЛО!!
СРАМУВАМ СЕ, ЧЕ Е ПЪЛНО С ИДИОТИ В БЪЛГАРИЯ!!!
(УТОЧНЯВАМ, ЧЕ ДУМАТА ИДИОТ НЕ ИДВА ОТ ЧОВЕК ПЪЛЕН С ИДЕИ!!!)
МАМО, МАМО КОЛКО СИ ПРОСТО МОЕТО МОМИЧЕ!!! СРАМОТА!!!Първоначално написано от Just_say_no
ВИЖДА СЕ КОЛКО НЕГРАМОТНИ СА ТИНЕЙДЖАРИТЕ В БГ
МАМО, МАМО КОЛКО СИ ПРОСТО МОЕТО МОМИЧЕ!!! СРАМОТА!!!Първоначално написано от BaBy_bS
ВИЖДА СЕ КОЛКО НЕГРАМОТНИ СА ТИНЕЙДЖАРИТЕ В БГ
ЕТО ЕДНО ИНТЕЛИГЕНТНО МОМИЧЕ!!!Първоначално написано от WhiteDove
КЕФИШ МЕ!!!
ОТ КАКВО ТЕ ПОБИВАТ ТРЪПКИ ДРУЖЕ?Първоначално написано от Christ
ЗНАЕШ ЛИ КАКВО ЗНАЧИ ЕВАНГЕЛИСТ ИЛИ ПРОСТО И ТИ СИ ОТ ПОРЕДНИТЕ ТЪПАЦИ???
ГОРДЕЯ СЕ С ТВОЕТО МНЕНИЕ !!!!Първоначално написано от KARELIA
МОЕТО МОМИЧЕ,ЕВАНГЕЛИСТ,ПРОТЕСТА НТ,ЛУТЕРАНТ И Т.Н Е ЕДНО И СЪЩО И НЕ СА НИКАКВА СЕКТА!!!Първоначално написано от Uptown_soldier
ЩЕ ГНИЕШ В АДА ЗА ТЕЗИ ТВОИ ПРИКАЗКИ,ЗАТОВА СЕ ПОКАЙ ЗА ДУМИТЕ СИ И ТОГАВА ГОВОРИ НЕБИВАЛИЦИ!!!!Първоначално написано от marilyn
-КОЛКО Е ПРОСТА ДНЕШНАТА МЛАДЕШ!!
ПОМНИ МИ ДУМИТЕ МЛАДЕЖО!!!-ЗА ТАЗИ ТВОЯ ПРИКАЗКА НАСКЪРБИ СВЯТИЯ ДУХ , А ТОВА Е НЕПРОСТИМ ГРЯХ!!!Първоначално написано от ZipFail
ТИ СИ ВЕЧЕ ОБРЕЧЕН,НЯМА НАДЕЖДА ЗА ТЕБЕ!!ВЕЧЕ МОЖЕШ ДА СИ ЖИВЕЕШ КАКТО ИСКАШ,ЗАЩОТО ЗА ТЕБЕ СВЕТЪТ Е СВЪРШИЛ!!!
ВЕЧНО ЩЕ ГНИЕШ В АДА ДРУЖЕ!!!МНОГО МЕ Е ЯД,КАТО ВИДЯ КАК ХОРАТА САМИ СЕ ВКАРВАТ В АДА!!!
ЩЕ СЕ МОЛЯ МЪКИТЕ ДА СИ ТИ ПО ЛЕКИ ВЪВ ВЕЧНИЯ ОГЪН ДРУЖЕ!!
И ХОРА ВНИМАВАЙТЕ ДА НЕ НАСКЪРБИТЕ СВЯТИЯ ДУХ, ЗАЩОТО ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ НЕПРОСТИМ ГРЯХ!!!
Благодаря, че ми потвърди мнението![]()
Олеле... Нима църквата като институция пък е много християнска, особено средновековната католическа? А какво представлява адът според тебе(или според евангелистите, защото явно се причисляваш към тях)?Първоначално написано от bruce88
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
bruce88 ти ако си християнин аз съм мечо пух.
толкова хора наруга в нек'ва закопана, забравена тема само защото на тебе така ти се прииска. браво, много добро нещо направи.
а знаеш ли какво казва библията за това държание? за този език?
Никаква гнила дума да не излиза от устата ви, но онова, което е добро, за назидание според нуждата, за да принесе благодат на тия, които слушат;
Защото, "Който желае да обича живота И да види добри дни, Нека пази езика си от зло И устните си от лъжливо говорене;
11Нека се отклонява от зло, и да върши добро; Нека търси мир и да се стреми към него.
12Защото очите на Господа са върху праведните, И ушите Му към тяхната молитва; Но лицето на Господа е против ония, които вършат зло".
С него благославяме Господа и Отца, и с него кълнем човеците създадени по Божие подобие!
10От същите уста излизат благословения и проклятия! Братя мои, не трябва това така да бъде.
11Изворът пуща ли от същото отверстие сладка и горчива вода?
12Възможно ли е, братя мои смоковницата да роди маслини, или лозата смокини? Така също не може солената вода да дава сладка.
Добрият човек от доброто съкровище на сърцето си изнася доброто; а злият човек от злото си съкровище изнася злото; защото от онова, което препълва сърцето му, говорят неговите уста.
тъй че си прибери раздвоения език и си прочети малко книжката преди да започнеш да раздаваш божествен гняв, огън и жупел наляво надясно! ако яхвето ти е решило да наказва някого ЩЕ го накаже и НЕ СЕ НУЖДАЕ ОТ ТЕБ да им казваш колко са прецакани, какво ги чака и коло са тъпи, неграмотни и тъй нататък, само си пикаеш върху християнството така пишлеме комплексирано.
иисус говорил ли е така на някого? не мисля така и не мисля че ти имаш някакво право да се криеш зад собствента си идея колко си правден за да тъпчеш хората (или поне старите им забравени постове, ма е почти същото)
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Секта са естесвенно ... Майка ми на старата и работа имаха една такава и и казавала искаш ли да ти дам информация ,и предложила брошура :X ... Аз съм си патил от такива и искам да ви кажа че направо психясах :X ... Нервите ми бяха опънати до Н-та степен напр ми бяха разказали играта на психиката ... Повече от седмица бях в депресия и шок .. И пак добре че се възтанових...Първоначално написано от Uptown_soldier
Значи на 1 мой приятел ме запозна с негов приятел и уЖ бил вярващ и каквито глупости ми наприказва ужас .. И всяка събота и неделя имали събирания и се молели на таваните и стените без да има икони и после свирел оркестър и танцували :X ... Според мен не е нормално и си е чиста секта ... А Според вас ?
bruce88 и ти си промит мозък ! Не се подлъгвайте да ходите по такива секти,защото ще си патите !
Препятствията са онези страховити неща ,
които виждаш ,
щом отклониш поглед от целта си.
Не мисля, че евангелистите са сектанти. Например в Америка поне 1/3 (ако не и повече) са евангелисти а другите са католици, малко православни и протестанти. Самите евангелисти невярват в иконите. За тях това е един вид отклоняване от верният път защото те вярват в истинският Бог а не в икона сътворена от човека. При тях първо се чете новият а после старият Завет. Трябва да си призная, че в някои отншения те са много по стриктни към някои правила и закони във Библията. Например за тях е задължително да се ожениш/омъжеш девствен/а. Абе някои работи ги спазват доста по стриктно от нас. Което си е добре в днешното разюздено поколение. Те нямат попове а имат пастори. Абе да ви кажа, че не се различават много от нас. И в никакъв случай не са от онези с костюмчетата и вратовръзките които се самоубиват. Съвсем нормални хора са си. Познавам 1, 2-ма евангелисти и ще ви кажа, че са много добри и уважавани от мен хора.![]()
... Секта били.. Вие знаете ли какво е секта та ги наричате така.. Аз съм била след такива хора, ходила съм на църква.. поддържам контакти и съм в много добри отношения с евангелисти.. Никаква секта не са.. Даже всичките, които познавам са супер стабилни хора с огромни сърца и доброта.. Винаги ще ти се притекат на помощ, няма да ти помислят зло..
Все едно повечето хора в България като са православни християни и да казват за католиците и протестантите, че са секта.. Те са просто част от християнството..
Mistakes are proof that you are trying.
Повечето с сигурност са сектанти, а най-добре е въобще да не ходите при тях за да не пострадате.