The word sect comes from the Latin sects (from sequire to follow), meaning (1) a course of action or way of life, (2) a behavioural code or founding principles, (3) a specific philosophical school or doctrine.
ти си от християнската секта значи ?
твое решение. и ти си човек. имаш право да избираш. не те карам да минаваш атеист. пък и на раелианите не им е позволено да карат на сила другите да вярват. все пак и те са хора. и те имат право да избират
мене ми харесва раелианството, защото учи на мир и спокойствие. не те кара да правиш каквото не харесваш (ходене на църква и тем подобни например). учи на самоконтрол. правиш каквото ти харесва. свобода
църквата те кара да посещаваш, да се молиш на измислица и да почиташ необяснимото... според вас поне необяснимо.
Няма бог. Има телепария. Това че са се затъпили някои качества и са се застрили други не значи че трябва да вярваме в измислици и преукрасени истории от библията, писана от хора които не са знаели че птиците летят
Имате възможност да избирате в какво да вярвате, но много малко от вас са ви питали. Попринцип в каквото вярват родителите учат детето на същото. Нашите са християни, обаче са разбрани хора и нямат нищо против да вярвам в каквото си искам
Има един филм на име The Secret. Той показва на какъв принцип работят молитвите и църковните глупости. Всичко е телепатия и контрол с мислите (НЕ СТАВА ДУМА ЗА ТЕЛЕПАТИЧНИ СПОСОБНОСТИ ОТ РОДА НА ГЪНЕНЕ НА ЛЪЖИЦИ И ВДГАНЕ НА ПРЕДМЕТИ КАТО ПО ФИЛМИТЕ). Аз не вярвам в бог и не почитам нищо освен себе си. Получавам каквото си искам без проблеми и без егоизъм. Лекувам се без лекарства. Това, което молитвите правят е абсолютно същото което аз правя, с изклучение на това че не приказвам на нищото като луд, не правя странни пози и стойки, не ям определена храна в определени дни
Имам право да избирам и съм избрал да не вярвам в необясними неща, а да търся как да ги овладявам Всичките тия молитви са направени само да насочат позитивната енергия в определена посока за да правят, наречените от вас, чудеса. Аз просто минавам напред и контролирам енергията. Правило на физиката твърди че енергията не изчезва а се променя. Няма чудеса. Има наука и насочена енергия.
Не вярвай, а знай.
P.S.: Това е лично мнение в което показвам че искам да разбера как стават нещата и как да ги контролирам. Не ви карам да правите каквото аз правя. Все пак това си е ваш избор. Минавам напред
EDIT: Хората се избиват за религия. Аз не бих искал да бъда част от тях. Мой си избор. Мойо мнение.