Темата прерита офтопик , но то си идва с територията на форума...

Често ми се случва да чета безпосочни изявления - Гордост С ИСТОРИЯТА...Сега вероятно ще кажете , че цепя косъма и се хващам за заяждането , но ГОРДОСТТА е ориентирана към ХОРАТА не към АБСТРАКЦИЯТА...Да тези хора са съществували , същите тези , които слагате в един куп наречен от всички ни история....Има ЛИЧНОСТИ , ЧОВЕЦИ , ХОРА , с които може да се годеете...

Колкото до тезата на СВАСТИКА ,,НЕ СЪМ БИЛ ТАМ И НЕ ВЯРВАМ" стига да съм схванал , е прав....И ще ви дам пример от учебник по история за 12 клас плюс Учебник по Политическа история...Говори се за хан Крум , при което авторитетна българска фигура с професорски сан се зказва в писмена форма "хан Крум е ДЕЛЕГИРАЛ ТРАНСГРАНИЧНИ ПРЕГОВАРЯЩИ С МЕЖДУДЪРЖАВНИ МИРНИ ЦЕЛИ ИЗПОЛЗВАЙКИ СРЕДСТВАТА НА ДИПЛОМАЦИЯТА ДА ОСИГУРЯТ ......"

Кажете сега по-голяма простотия чели ли сте....Вероятно да , но това срина почти всичко в мен....Да не говорим за разни и разнообразни трактовки на всякакви артефакти , които първо ги оприличават на биде но след това това същото обикновено биде става БИДЕТО НА ЛУИ 14 и айде народе да му се кланим....

Ами това е....Гордостта е субектно ориентирана....Да , аз се гордея с хора не с факти или с история.....