- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Църква?
Здравейте,
ще използвам момента ,че наближават празници за които искам да ви поздравя, и задам един въпрос:
Ходили ли сте с приятелят/ката си на църква по случей еди какъв си празник, смятате ли го за глупаво и старомодно? Ако сте ходили ( в този момент на каква фаза от връзката си,сте били)?
Интересно ми е мнението виНапоследък младите хора забравят ,че дори съществуват тези места..... камо ли да отидат там с любимия човек!
ппако ви се струва тъпа темата, моля изтиите я и ме извинете
![]()
Първоначално написано от ™G-Baby™
Всъщност днес приятеля ми ме караше да ида с него в църква .. ама аз не исках .. Не знам просто не ми се ходеше .. а не мисля,че това е място,на което трябва да ходиш без желание![]()
just a kid۵
Подходяща ми се струва.
Само искам да отбележа, че религията е нещо изключително лично, въпреки че много хора въобще не го виждат така. Та вземи впредвид, че момичето/момчето може да не е вярващ/а и може да се обиди или пък да стане неудобно да ти откаже.
А иначе не виждам с какво ходенето на църква е по-различно от едно кафе или кино. Религията в България отдавна е крайно битова. Всеки ходи когато има проблем или празник, че да не започнат да говорят съседите.
He who runs with aggression walks with no dignity
Разбирам те изключително добре, но не говоря дали някои е тръгнал да юрка човекът до себе си насила, говоря.....за взаимно решение.... за нещо свято ( за мен) .... Абсолютно правелно се изказа че религията се е превърнала в един битовизъм..... и точно в това е смисала да отделим малко време и за нея. Всеки ден кафета, кино нз си какво...... но кога ни остана време , да спазваме традицийте! И защо не с любимия човек? Не би ли ви сплотило???Първоначално написано от Crafter
емм не..аз с моя фр не съм ходила..пък и сама ходя мнооогоо рядко в годината 5 пъти мах
Да бъдеш без мечти, означава да нямаш надежда.
Да бъдеш без надежда, означава да живееш без цел...
ti si hodila pone 5, a nqkoi i tolkova ne hodqtПървоначално написано от fuck_me_pls
![]()
hodq nqkolko puti v meseca, ponqkoga pove4e ot 1 v edna sedmica, prosto izpitfam takava nujda, a sas dr ne obi4am da hodq koito i da e, zashtoto me prishporvat da tragvame rano a az obiknoveno otdelqm mn vreme za tezi neshta ;]
ходих на църква за последно миналата седмица на Цветница с всичките ми приятели... :P вярваща християнска съм и не се срамувам от това!!! за мен не е старомодно и глупаво, защото се лекувам по този начин ( не искам да навлизам в подробности за болестта си)... чрез внушения и т.н. и се чувствам мн по-добре![]()
Научих,че отнема година да се изгради доверие и секунди да го загубиш...че не е важно КАКВО имаш в живота си,а КОГО..че отнема много време да станеш ЧОВЕКА,когото искаш да БЪДЕШ..и че за секунди можеш да извършиш нещо,за което да те боли ЦЯЛ живот... [!]
то4но поради тази при4еина не сам ходила от пове4е от годинаПървоначално написано от _WiTh`LoVe_
![]()
![]()
![]()
If someone waits for you,it doesn't mean that they have nothing to
do...it just means that nothing else is more important than you...)
Аз например днес отидох с нак-добрата ми приятелка.Тя не е от града и няма голяма възможност по празниците да ходи на църква и се съгласи.Отидохме и и показах какво се прави на този ден,става въпрос за минаването под масата.Хареса и и се радваше,че съм я завела.
Липсата на доказателства за съществуването на нещо, не е доказателство за неговата липса! Абе истината е някаде там ...
Не съм ходила с приятел, но на Връбница ходих с майка ми и баща ми, дадоха ни клончета, запалихме свещички .Аз ходя на църква , не много често, но може да се каже, че ходя и паля свещички
...
Аз ходя от време на време. Вярвам донякъде, но вярвам в Бог, а не в църквата. Тази година пак ще ходя на великденската служба - смятам, че е хубава традиция и е добре да се спазва. Ходя с приятелите си, гаджето ми не знам дали ще е в града. Не виждам нищо лошо в това да го викна все пак, ако не иска - няма да го карам. Не бих се притеснявала да попитам което и да е гадже дали иска да дойде с мен на богослужение, дори и да ходим от 2 седмици - все пак сме българи, християни, нима има защо някой да се срамува от това?
Как да не ходим на църква бе самбичка! Че ние бием камбаните бе!
Ами аз най - често си намирам хора като мен, за които Библията е просто книга, пълна с парадокси и нищо повече... И до сега не съм ходила, а и не възнамерявам, тъй като религията /не от историческа гледна точка/ е нещо, което слабо ме вълнува![]()
религията е нещо мноого ли4но,поне за мен,тааа за да отида с гадже на църква то той трябва да мн специален и да го оби4ам страшно мн![]()
i az sam na tova mnenieПървоначално написано от cinderella_gugutka
Ходила съм с приятел на църква.
Обичам църквите, макар и да стъпвам рядко там. Идеята е хубава да отидете заедно на църква..
I am the lover in your bed and i control you
I am the sex that you provide and i control you
I am the hate you try to hide and i control you
I take you where you want to go
I give you all you need to know
I drag you down i use you up
ne sam hodila,no zvu4i dobre![]()
Ходим, но само на Великден. довечера пък сме там. Ходили сме 2 пъти....
Дано да имаме повече поводи да ходим-сватба, кръщенета.....
Не ми се е случвало, и двамата не обичаме много-много църквите.
tova mnogo mi haresaПървоначално написано от krem4et0
![]()
Ми ходила съм с гаджето ми(вече е бифше) на ритуалната зала няколко пъти![]()
Ами много пъти сме искали да отидем, /въпреки че аз не съм особено вярваща/ но все е затворено, а пък довечера пак няма да можем да отидем, защото него го няма сега в града![]()
МОМИЧЕ СЪМ !
PEACE ||//
Suzuki - Way of life!
Не вярвам много в такива неща...Възможности много,ама поводи никакви....