.
Отговор в тема
Страница 8 от 13 ПървиПърви ... 456789101112 ... ПоследнаПърви
Резултати от 176 до 200 от общо 320
    Хоти просто е отроче на демонкрацията, то бива търпение, но си има и граници. Явно не е патила от циганин.

Хоти живее в нереален свят и си затваря очите за истината, която не иска да види, защото й е по-лесно. Опитва се да изкара една циганка с висше образование не като единичен случай, а като едва ли не представителна извадка за мнозинството цигани, а това е повече от комично. И аз съм познавал циганин-доктор като малък, който обаче е бил взет от дом и възпитаван в българско семейство още от 1-2 годишен. Но сега какво- за да ги интегрираме да започнем да ги осиновяваме ли?!

И най-дразнещо е, че се опитва да хвърля обвинения върху нас българите затова, че циганите не се интегрирали?! Значи аз съм виновен, че циганина хикс от махала хикс не се е интегрирал и живее като неандерталец?! Да не би да съм му взел хляба, да съм му забранил да учи, да работи, какво? Да се чувствам за нещо виновен на циганите ли?

Говориш за стереотипи- отговори ми защо нямаме това отношение към арменците например? защо никой няма проблем с тяхното интегриране, а имаме с това на циганите? Не мислиш ли, че проблема си е само и единствено в циганския манталитет, налаган със столетия, та и с хилядолетия и как искаш този огромен времеви интервал да се прескочи и хооп, циганите да станат модерни цивилизовани граждани на 21 век?! Все едно да интегрираш талибаните в Афганистан.

Айде когато интегрираш циганите ми се обади да се похвалиш, лично ще ти оставя номера си за да го направиш

hottie
    Guest
    Как предлагам да ги интегрираме ли? Ами то е ясно как и кое куца най-много -> образованието. Но не в сегрегирани училища, а разпръснати. Естествено, че маниерите са им под всякаква критика, но те това не го разбират така. Под "те" имам предвид онази част от ромите, които си хвърлят боклука където им падне и чупят. Те не го правят, за да ни е гадно на нас. Просто са невежи, необразовани и недисциплинирани.
    Онази крадливата част пък(кардарашите) те пък са супер интегрирани. В смисъл такъв, че те са си богати. Имат огромни къщи. Живеят си екстра. Но чрез сводничество и джепчийство. Защото това е тяхната култура и традиция. Кардарашите крадат - да така е ! Нещо което не можеш да срещнеш при друга група цигани, които си живеят спокойно без кражби.

Но защо ромите не учат? От една страна, защото женят децата си от рано и те спират да ходят на училище. Защо от рано ли? Защото момичето трябва да е девствено и ако се изчака повече може и да не се опази.

Малко се обърках в обяснения, но се връщам към интеграцията - нужно е да се наблегне на образованието заедно с българчета,за да свикнат и с тяхната култура. Да се откъснат от тези гета, поне за няколко часа на ден, тъй като повечето ромчета не са излизали дори от тях. Те си имат традиции, които може би сами по себе си не са чак толкова лоши, но не могат вече да ги прилагат в това общество, не и през 21 век.
    Така, че вместо да се отхвърлят трябва да им се светне как се живее, кое е допустимо и кое не е. И санкциите - трябва да се налагат санкции щом е нужно. Но тук нашата система куца и то не само за ромското население.

Цитирай Първоначално написано от hottie
    Как предлагам да ги интегрираме ли? Ами то е ясно как и кое куца най-много -> образованието. Но не в сегрегирани училища, а разпръснати. Естествено, че маниерите са им под всякаква критика, но те това не го разбират така. Под "те" имам предвид онази част от ромите, които си хвърлят боклука където им падне и чупят. Те не го правят, за да ни е гадно на нас. Просто са невежи, необразовани и недисциплинирани.
    Онази крадливата част пък(кардарашите) те пък са супер интегрирани. В смисъл такъв, че те са си богати. Имат огромни къщи. Живеят си екстра. Но чрез сводничество и джепчийство. Защото това е тяхната култура и традиция. Кардарашите крадат - да така е ! Нещо което не можеш да срещнеш при друга група цигани, които си живеят спокойно без кражби.

Но защо ромите не учат? От една страна, защото женят децата си от рано и те спират да ходят на училище. Защо от рано ли? Защото момичето трябва да е девствено и ако се изчака повече може и да не се опази.

Малко се обърках в обяснения, но се връщам към интеграцията - нужно е да се наблегне на образованието заедно с българчета,за да свикнат и с тяхната култура. Да се откъснат от тези гета, поне за няколко часа на ден, тъй като повечето ромчета не са излизали дори от тях. Те си имат традиции, които може би сами по себе си не са чак толкова лоши, но не могат вече да ги прилагат в това общество, не и през 21 век.
    Така, че вместо да се отхвърлят трябва да им се светне как се живее, кое е допустимо и кое не е. И санкциите - трябва да се налагат санкции щом е нужно. Но тук нашата система куца и то не само за ромското население.
    Ама как ще ги изкараш от гетото, след като те самите не искат да излязат от него- нали това се опитвам да ти обясня от месеци? Също и за образованието съм ти обяснявал- учил съм с доста циганчета от първи до 8 клас и почти до едно отпаднаха от образованието, а бяха напълно равни с нас- на мен дават безплатен учебник- на циганчето също! И какво става после- то не може да научи нищо- аз успявам! какво правим тогава?

А за техните традиции... и това ти го обясних- точно традициите им са това, което ги връща столетия, та и хилядолетия назад. Но те си държат твърдо на тях. Наскоро в циганската махала в София или не помня точно къде на Тодоровден имаха търг, на който продаваха цигански девойки за женене... Това нормално ли е според теб? А това им е една от основните традиции! Обаче те вярват, че е едва ли не престъпление тази традиция да бъде нарушена и ако им кажеш да я отменят ти гарантирам, че твърдо ще се противопоставят и ще си изпатиш много лошо ако им го кажеш в очите.

Голям фен Аватара на CucAgMuH
    Град
    Архангелск, Русия
    Как предлагам да ги интегрираме ли? Ами то е ясно как и кое куца най-много -> образованието. Но не в сегрегирани училища, а разпръснати.
    Да, образованието куца, но това си е съвсем отделен въпрос. Образованието куца както за българи, така и за роми. Но последното нещо което ще направя, ако имам дете, е да го пусна в подобно "смесено" училище.

Ще се счупя да изкарвам пари ако се налага - за частни учители по всичко и да си учи вкъщи, но на подобно място не бих го пратил. Не мога да си позволя и най-малкият шанс детето ми да наблюдава простащина в чист вид, псувни или недай си боже мятащи се пишки(особенно ако е момиченце... тия работи поне до 16-17 изобщо не трябва да ги вижда...и каквото зависи от мен - ще го направя...). Да не говорим за физическата сигурност. Не, мерси, не бих си го позволил за нищо на света... Нямам деца, нямам и планове да имам скоро(най-малкото защото няма никаква жена наоколо "з`бега" ), но само при мисълта за подобна ситуация ме кара да настръхна.

Апропо, знаеш ли кога за първи път чух да се псува? В училище, в 5-ти клас. Нещо за майката беше... неприятно. Няколко месеца по-късно баща ми ме ядоса за кой ли път с прекомерно високите си изисквания(винаги ме е дразнило как ми дава хора за пример, а когато ги надмина, ми казва "Ти тях не ги гледай... ти трябва повече..."). Ядоса ме човека. Напсувах го - на майка. Демек, по-ясно роднински - исках да осъществя сексуален контакт с баба си по бащина линия. Tолкова съм и разбирал смисъла на изреченото тогава. Реакцията на баща ми беше светкавична и после имаше част от предният ми зъб по пода. Цветовете които виждах бяха много ярки, помня ги още... Последва обяснение, какво точно съм казал, и че се отнася за баба ми - онази мила женица,дето ми готви вкусната мусакица... криво ми стана.

Мисля че до към 11-ти клас не съм псувал повече, а заложих на по-интелигентните начини за словесно обиждане. И сега ползвам доста пестиливо псувните - случва се изключително рядко(да не казвам че не се случва).

Знаеш ли че циганче на 5-6 години псува като каруцар? Не питам дали осъзнава какво казва. Не питам кой го е научил. Просто не искам никой да псува детето ми, или то да има откъде да се научи да псува. Дотам. Другите проблеми няма да ги преглеждам обстойно. Това с псуването не може да се реши в училището... то започва доста преди него. А и училището не е мястото където ще му попречат да се научи - то ще си се научи в катуна.

Дреме ми. Това си е изцяло проблем на родителите. Като не могат да контролират децата си да не се е*ат(пак с извинение ) ние ли сме им виновни? Как може например сестра ми да остиска до 19? (вече е на 31, с едно дете и до десетина дена идва вторият малък изверг , бел.авт.) Морал, ценностна система, възпитние, контрол... Да не мислиш че това е дошло от училището? Мне... не е от там.

Стана студентка, друг град, липса на контрол, липса на даване на ежедневен пример и какво стана? Латиноамерикански сериал. Даже го доведе вкъщи, при баща ми. За малко да бъде заклан със сабята тоя тип - добри рекции имаше момчето, не мога да му го отрека. Сякаш не му беше за първи път някой да откачи сабя от стената, да го замери с ножницата и после да се опита най-откровено да го заколи. (коленето беше по повод репликата "ние ще се женим, щото тя май е бременна - айде давай на дъщеря си наследството, че да има къде да живеем". За щастие не беше бременна, но това е друга история)

Естествено, че маниерите са им под всякаква критика, но те това не го разбират така. Под "те" имам предвид онази част от ромите, които си хвърлят боклука където им падне и чупят. Те не го правят, за да ни е гадно на нас. Просто са невежи, необразовани и недисциплинирани.
    Искаш да кажеш, че те не осъзнават, че като порутят например общинският блок, после те ще го ползват порутен, така ли? Лошо. То трябва да имаш интелект над този на средната горила за да го осъзнаеш(бел.ред. горилата не чупи клона на който стои).

Що не мина ей сега, да си сваля всички джамове, от-до. Щото ще ми е студено после... ще влизат комарчета, ще ме хапят, ще се чеша... ще ми струва пари да си купувам "Антикомарин", като вали дъжд ще ми капе вътре. Абе - то прозореца е хубаво нещо май, а? Циганите тая връзка могат ли да я напрвят? Ако не - те са на почти на едно ниво с маймуните. Ако полагаме услия за образовние, скоро ще ги настигнат.

И второ: защо не си поддържат общинските жилища? Аз като имам квартира, да не казвам "ама тя не е моя, ще я оставя да се саморазрушава...". И после да рева на хазяина "това се счупи, онова се счупи..." Ми кой го счупи? То вярно - има някъв живот, но ако не го бях ползвал определено още щеше да си е здраво. Колкото и коректно да ползваш например един водопровод - той се нуждае от периодична поддръжка. Хазяина ли ми я плаща? Не. Аз си я плащам, защото аз си го ползвам и заради мене са се износили уплътнения и тем подобни неща... Контактите - единият бил хванат халтаво и като изключвах нещо-си, го измъкнах от стената, искри, къси съединения, глупости... ходих ли да се оплаквам на хазяина? Пак не. Аз си платих на електротехници, дойдоха, смениха пет метра кабел, два контакта, един бушон и го оправиха. Исках да си прекарам кабелче за интернет - отидох, питах си хазяина така и така, еди каква си дупка, за еди какъв си кабел, еди къде си - може ли? Човека дойде, огледа, каза "Че що да не може? Дупчи на воля...". Продупчих си И още куп неща така...

А циганина и общинското жилище? Сродяват се две семейства - льос панела между двата апартамента. Дали конструкцията на блока ще стане по-нестабилна, дали горният етаж ще почне да поддава - кой знае? Те нали са неуки. Не с виновни. Трябваше с двайсетснтиметрови букви, на 250 езика да се напише "Ако унищожите този панел, това може да доведе до срутване или нестабилност на жилището Ви". Парапетите по стълбищата? Пф. Моля ти се - парапетите са за аматьори. Професионалистите го предават за метал. Асансьорната шахта, понеже асансьора отдавна липсва чисто физически(заедно с вратите по етажите), се ползва за ускорител. На каквото се сетиш. От безобидни неща като боклук и екскременти, до по-опасни предмети които се мятат само за да видиш как "цопват" двайсетина метра по-надолу. Геройство, несъмнено. Вследствие на експлоатацията и времевият фактор "стареене"(за панелни блокове се спекулира че е между 30 и 50 години, реално още никой не е паднал сам - единствено се накланят и процепват) се появяват какво? Пукнатини. Мдаам. Ей така бе - то с просто око се вижда, от петдесетина метра(т.е. от влака, докато преминава) огромни пукнатини, части липсващи панели, а на места дори как панелите са "цъфнали". Тия места биват прилежно запълвани с универсалният строителен "мат`риал" - кирпич+картон. Запълват ги честичко, защото кирпича малко трудно хваща на панел, а дъжда го отмива.

Айеее! Блока е строен много преди този в който аз отраснах(нашият е започнат 1976-ма, завършен 1977-ма), и в последните 20 години(от 1989-та насам) не е претърпял никакъв ремонт, освен ломенето на панели, изкъртването на всичко което може да се отнесе и продаде, плюс малко кирпич там където липсват важни конструктивни елементи

Айде да си посмятаме. Осем етажа, по 3 апартамента на етаж, по шест входа. 8x3x6= 144 aпартамента, които циганите са поломили. Това, в средна продажна цена за Казанлък от 40,000 лева за апартамент(панелен, тухла+пакетоповдигане е с 10-15к отгоре) : 144х40,000 = 5,760,000. Пет милиона и седемстотин хиляди лева. Ако беше експлоатирн нормално, както другите блокове, на да речем 1 километър от него. А пък сега тия пари? На вятъра. Разсипия, а? Ми дай да им построим нов(ще отнеме доста повече от 5 милиона) и да стискаме палци тоя път да се научат?

Няма да смятаме загубите от замърсяване, пропуснатите ползи и тем подобни фактори. Ще направя огормен компромис в цифрата, ти hottie ще направиш по-малък компромис и ще умножим тия 5,76 милиона по 10.(мога да ти разкажа колко пари прибра университета ми, само заплашвайки да съди общината, че понеже "облагородява с външният си вид околната среда" е вдигнал цените на имотите наоколо косвено...)

Ааайде пак. Култура и традиция. Няма да коментирам. Могат да си я сложат на едното място, хубаво да я затъпчат и да стиснат бузки. Място за подобни култури и традиции в България НЯМА. Или трябва пак за кражба да почнем да режем ръце? Като едно време? Всеки полицай - със сатър. Що пък не?

Далеч преди 21-ви, 20-ти или 19-ти век кражбите са се наказвали с...? Смърт или осакатяване. Справка - по-горе, за хановете. Пиратите от 15-16-ти век, сигурно са им казвали "Да, такъв ви е начина на живот, такива са ви традициите - да крадете, убивате и изнасилвате - добре. Първо ме оправете отзад, после ще ви дам парите, накрая ме убийте. Ако сте некрофил, може да го направите отзад напред." Hottiе, може да ти дойде като културен шок, но съм длъжен да ти го кажа. Пиратите са ги бесили. В най-добрият случай. В по-лошите са ги кормили, рязали част по част и са ги мъчили по какви ли не начини - с дни.

Та - да им имам традициите на циганите. Значи, ако той ме нападне и обере - традиция. Ако аз отида, спукам го от бой и го обера - престъпление? Интересно. Сигурно и да мятат камъни по влаковете скоро ще е традиция...

Какви санкции да им се наложат hottie... хайде, предложи нещо което според теб ще свърши работа. Призовки? Амиии... Глоби? Кой ти чете какво пише... Полиция? Нула респект...(ако са само десетина полицая) Практиката е показала че нищо не помага, освен военните да влязат в квартала им... Когато и това спре да ги впечатлява ще стане мазало(вили и брадви срещу танкове и БТР-и - какво друго да стане?) Та... Чудя се какво ли ще измислиш

Почти всички циганите НЕ желаят да бъдат интегрирани. Нито те, нито децата им. Те искат да получават каквото могат(и винаги ще искат още) и да си живеят както си искат. В случея заради това "както си искат", и ти, и аз плащаме по-скъп ток и вода. Повече пари от данъците ни отиват за полиция и разкриване на престъпления. Данъците ни за смет са по-високи. Повече пари от данъците ни заминават за помощи. Застраховките за кражби са ни по-скъпи. Здравноосигурителните вноски са ни по-скъпи. И хиляди, хиляди други неща за които не си се замисляла. Циганите са доста сложен фактор в държавата. Не ме карай да ти смятам, ако всичките тия цигани работеха, плащаха данъци и си купуваха редовно продукт Х, чрез икономии от мащаба плюс възможностите за данъчни преференции с колко стотинки щеше да падне цената на продукт Х. И всички да са по-щастливи...

ПП. Сега си обеснявам защо контингентите ни в Ирак и Афганистан ги набират главно от Казанлък и Сливен - там войниците имат реален тренинг срещу коренното население - могат да различават тъмнокож в тъмното

ППП. Поста си е дълъг, ама при желание ще си го четете на почивки
    Отдавна ви чета и все повече се гордея с нашата страна: ето вече и в психиатриите интернет е достъпен.

My evul side ish powered by nostalgia... hush!

Против. Те са проблем навсякъде по света.

hottie
    Guest
    Не знам от къде намирате време да изписвате толковас много, честно
    Ще карам бързо, защото нямам време.
    За санкциите --> затвор, глоби

Иксма обаче изри1но да се спра на пазара за булки !! Ти Кристо, много изкривена представа имаш за него ! Те не купуват девойки ЕЙ ТАКА без тяхното съгласие. На пазара "който не се извършва на място, а просто се събират роднините да се поогледат" се разменят чеиз и пари, които също са под формата на чеиз. Не виждам какво му е толкова нередното, че всички оплюват пазара? Някой въобще ходил ли е да види за какво става дума? Девойките сами си избирам младежи(както и обратното) а после просто си разменят подаръците + пари, за да живее добре младата двойка.

За другите неща сега нямам време, но по-късно ще се върна и към тях.

hottie
    Guest
    Вижте какво - аз не приемам отговорите на хора, които не познават културата на ромското население за достоверни. Били те против или за интеграцията. Не знаеш ли културата на някой народ значи къде изобщо се бъркаш? А аз не се сещам за много хора, които знаят нещо по въпроса. Правят политики, но не знаят за кого ги правят.
    Същото и за вашите отговори.

Иксма обаче изри1но да се спра на пазара за булки !! Ти Кристо, много изкривена представа имаш за него ! Те не купуват девойки ЕЙ ТАКА без тяхното съгласие. На пазара "който не се извършва на място, а просто се събират роднините да се поогледат" се разменят чеиз и пари, които също са под формата на чеиз. Не виждам какво му е толкова нередното, че всички оплюват пазара? Някой въобще ходил ли е да види за какво става дума? Девойките сами си избирам младежи(както и обратното) а после просто си разменят подаръците + пари, за да живее добре младата двойка.

пълна глупост, в моя клас има едно момиче, което е от ромски произход, но е много свястна, тя казва, че изобщо не ги женят по собствено желание, даже нея са искали да я копуват, но баща и и майка и не я дават, те държат тя да се изучи и да се ожени по любов, не на сила, за да може баща и да се облагодетелства с някакви 30 000 лева

Тази седмица,четох в "Труд" изявление на Масларовата,че българката ражда средно по 1,16 деца,туркинята 1,67,а ромката 2,21.Имало нова мода сред ромите - не да имат 10 деца,а да имат 2-3,но пък да са били образовани.
    Времето ще покаже.

Та извинете,образованието не е цветущо,не е и розово,но пък не може постоянно образованието да ни куца.Човек,независимо ром,циганин,българин,армее ,турчин,англичанин,мандари нец и т.н - иска ли винаги,винаги може да се образова.Но когато примерно на ром или циганин откажеш да се запише примерно да бъде в първи клас,има комисия,която е в защита от дискриминация и българина,който им отказал това право,задължително трябва да отнесе солена глоба и уволнение.
    Отделно,София е пълна с мангали.Занимават цяла България с простите им боклуци.Защо София не им спре помощите на мангалите и не ги изкара да метат улиците,иначе им спират всякакви помощи?!Така ще си решат и от части толкова наболелият им проблем.Някой мангал недоволен,айде на Белене.А карат,хората,които живеят в Софията (не провинциалисти,не гоооолемите кореняци и граждани,не селяните,които живеят в Софка,а хората) да ходят да метат улиците!?Изкарват 3-4 мангалски гета от София и София ще се излъска за 0-ла време.
    А за спрягането на "голямата" ни Българска армия,да мете ... божее това вече си е чиста гавра!Нямам думи да го изкоментирам
    LastFM
    Progressive House by Serge Devant,Nadia Ali and Hadley!

То голям стокообмен- за тях хората явно са като овцете- аз харесвам твоята овца, ти моята дай да си ги разменим... Това традиции от кой век са според тебе- 1 или 2-ри? Нормално ли е в 21 век да има размяна на хора и покупко-продажба на хора, била тя желателна или нежелателна- няма значение. Ти ще си съгласна ли родителите ти да те изкарат утре пред блока, да те сложат на една маса и да те обявят за женене. После да се появи някой момък, да те поразгледа все едно гледа зеленчуци или плодове на зеленчуковия пазар и ако те хареса да рече "тази мома ми харесва, ако и тя ме харесва- взимам я, колко да платя за нея". Как ти се струва? Тези традиции са за родово-общинния строй и пожелателни или не си остават такива.

Град
    Архангелск, Русия
    Оти Боти Тъй като ми изтъкваш традициите, да минем на тая тема.

В моята рода е имало традиция всеки мъж да заколи един турчин. И булка от нашият род да се дава само на човек заколил поне един турчин. Традицията е отпреди освобождението на България, и имаме писма които го доказват, включително и писма на други хора които удостоверяват че са заклали турчин, пред свидетели и искат ръката на жена от родът ни. Последеният заклан турчин от родът ни го е приклал дядо ми, съвсем малко преди 1945-та. Баща ми не е имал възможността, но още не е късно. Излишно е да ти казвам че и аз не съм го правил.

Като толкова трябва да се проявява разбиране към традициите и културата - може ли баща ми да си хареса един турчин и да го приколи, после и аз още един, накрая и мъжът на сестра ми да приколи един? Тогава ще проявиш ли такова разбиране и толерантност към нашите традиции? Ако не проявиш разбиране мога да те обвиня в налагане на двоен стандарт, дискриминация и селективно облагодетелстване. Както за циганите традициите са да си купуват булките с чеизи - при нас са се купували с турски глави, освен всичко останало. Както при циганите е традиция да крадат(за чеиз например), при нас е било традиция да хвърчат глави.

Сега пак ми приказвай за традиции, Оти Боти, слушам

Санкциите - глоби. Добре. Те как ще си я прочетат тази глоба? Откъде ще намерят пари да я платят? Мнозинството цигани няма декларирани доходи, освен помощите. Те се препитават от недекларирани доходи, получени от т.нар. "сива икономика"(включително и незаконните доходи - просене, кражби, проституция). Държавата няма механизъм да ти вземе нещо което не си декларирал. Тоест, най-често ще се случва да се пишат глоби, които са несъбираеми.

Държавните помощи по закон не се облагат с данъци и такси(защото ги дава държавата - по презумция че ще е тъпо да облага сама себе си със собствените си данъци). Доколкото знам по административен ред няма как да удържиш дължима сума от помощите(ако имаше как ВиК и НЕК щяха да си приберат дължимите им суми, а и доста други компании). Тоест глобите са несъбираеми.

Бел.Авт. Може би принудителен общественополезен труд, при минимална работна заплата, която не им се плаща а погасява глобите? А ако откажат? Още една глоба задето не са отишли да работят ли? Пак стигаме до никъде...

Баща ми може да го глобят, че гларус му е цвъкнал на колата(преди 15 минути излязла от автомивка) с 50 лева, циганин не може да го глобят нищо за каруцата му, или за външният му вид. Според теб кое е по-грозно: кола произведена 2008-ма, току що почистена, ама с цвъкнато от гларус, или кон с каруца, миришеща на тор, с циганин дето не се е къпал и ресал месец и половина - два? Кое заслужава глоба от 50 лева за неподдържан външен вид?

Затвор. Ами то като минеш - половината са за затвора. Минимум. Няма да ни стигнат затворите. Аз какво - ще плащам сега за затвори ли? И тука идва двойният стандарт, отново - за кой ли път.

Интеграция. Може сега да ти се струва че съм против интеграцията, ама не е баш така. Аз си имам една леко песимистична нагласа. Като искат да се интегрират - да се интегрират. Ще получат едно мълчаливо съгласие от мен с много резервираност, но не бих им попречил. Пак ще се стремя да не са около мен и семейството ми, но няма и да им преча.

Дезинтеграция. Ако някой му стиска да пробва да ги изтреби до крак, отново ще получи мълчаливото ми съгласие, придружено с вътрешен възтор и облекчение. И все пак, това е прекалено нецивилизовано и брутално решение на проблема за да застана открито и да го поддържам.

Средното положение. Който иска да се интегрира и да живее по законите на страната, да действа в интерес на страната и да е със националното самосъзнане на страната в която живее - добре. Който не иска - да му се помогне да се махне и да намери едно по-добро място за живеене, където ще го приемат с традициите му(предполага се, че ще ги приемат там където няма да пречат на коренното население). Според мен това най-добре решава проблема. Лошото е че циганите никъде не ги искат.

А ти Оти Боти, защо си толкова ревностен защитник на тая сган?
    Отдавна ви чета и все повече се гордея с нашата страна: ето вече и в психиатриите интернет е достъпен.

Ами то и древните българи са имали някои традиции, но ако вземат да се спазват и сега няма да стане много хуманно... Примерно да върнем Крумовите закони както CucAgMuH мисля предложи съвсем теоретично- тогава каква ще бъде съдбата на циганите

hottie
    Guest
    Чакай, чакай малко ти не си ме разбрал СисАдмин ! Аз казвам, че традициите им (някои от тях поне) трябва да се изменят, защото не могат да живеят с тях в нашето общество.

Това което казах е, че не може хора да ми говорят за интеграция или дезинтеграция и да дават акъл когато не са запоснати с техните традиции ! Не се правят политики без да се разбере култура на засегнатото общество !

Град
    Архангелск, Русия
    Добре, Оти Боти :>

И пак стигаме до изходна точка. Който иска да се интегрира, зарязва несъвместимите си традиции и успява. Останалите? о.О Насилствено?

Хоти като казах, че живееш в идеализиран(оттам нереален свят) по отношение на циганите не съм сбъркал... И да разберем традициите им какво? С какво им помагат тези традиции да се интегрират? С нищо- точно обратното- пречат им да се интегрират. Примера с покупко-продажбата или размяната на моми ти го дадох- недопустимо за цивилизовано съвременно общество! Не ми обяснявай как те си го обяснявали това. То и при нас българите е имало разни подобни традиции, но те отдавна са отминали- не живеем по този начин, нали?

hottie
    Guest
    Било то за циганите, за евреите, за българите, за англучаните - не можеш да правиш политика без да разбереш функциите, връзки и структурата на засегнатото общество !

Цитирай Първоначално написано от teen-age-R
    tvurdo protiv! ne moje teb da te e strah da vurvi6 po tumno, a nego da ne go e strah ot nikoi i ni6to. ne moje policai da pozdravi i da kaje''dobur den. kak ste mom4eta?'' a ciganina da my kaje ''tursime da vurjem nqkoi kato teb''. ne moje maika ti da se 4ydi na kolko da se razpokusa i kak da izkara pari, za da ima6 drehi na gurba si, a ciganina da naperda6i 7-godi6no detence i da my vzeme lev4eto, zaradi koeto ba6ta my raboti cql den. 6te ima6 dete kogato znae6, 4e moje6 da my osigyri6 normalen jivot, a cigankata rajda, za da vzima pomo6ti. na 13-4-5-6 ve4e raboti6 kato... kvoto moje za da ima6 nqkoi lev, a 6-7-8-...........-68 godi6nite ciganki djobqt na poraziq.... koito zapo4na da mi govori za solidarnost i tolerantnost da si predstavi kak my biq 2 6amara na ym i pluq v liceto my! vsi4ko, koeto izredih se bazira na deistvitelni sly4ai, v nikoi sly4ai edini4ni.
    p.s. izvinqvam se 6liokavicata, nqma kirilizator
    Не ги защитавам ама в тая тъпа държава всички сме равноправни и би трябвало да имат нещо минимално но те и това нямат ами как мислиш че няма да крадат! Ти ако беше и нямаше пукнат грош и си гладен щеше да умираш от глад или да откраднеш нещо! Ама за тва държавата си е виновна!!!!!
    Just SmiLe

Мега фен Аватара на ZipFail
    Те сами са си направили избора ^^

Повече от фен Аватара на smeshnik
    Град
    Столицата
    Твърдо против! Навсякъде са най-нисшите, дори в Инидия, от където идват са най-нисшата каста, а тук си правят каквото искат!

България е за нас - БЪЛГАРИТЕ!

Повече от фен Аватара на adrenal1n
    Навремето Тодор Живков ги е бил плашил яко, пък сега какво... дават йм пари да гласуват... дейба черната му сган... Да си вървят всички обратно в Анадола...

ЦИГАНИТЕ НА ВЪРХА!!!

▲ ▲

Расистка съм към цигани и турци !!!

Твърдо против!!! Въпреки че има и изключения

Град
    Архангелск, Русия
    Яко, к`во. Birth control method - търнокоп в главата.

Презервтиви, хапчета, глупости... пф. Що ти е като има търнокоп?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си