- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Програми за разменни ученици?
Здравейте, търся си някаква програма, в която няма да ми одерат кожата, на разменни начала с чужденци - немци, австийци, швейцарци, англичани, като е на принципа чужденеца идва при мен за известно време (1-2 седмици), после аз прекарвам същото време у неговия дом. Това е добро упражнение на езика и опознаване на чуждата култура. Обаче в Интеграл и Гьоте дерат кожи - по около 1000евро за две седмици, без транспорт, обаче е включено някакво училище, на което аз не държа особено. Та благодаря предварително, приемам всякакви идеи и вече използвани предложения. И не, в училище не организират.
Наистина ли никой от тук не е ходил и не се сеща за какво става дума?
Аз знам за какво става въпрос и много искам да отида, но не съм ходилПървоначално написано от TheLilKittie
![]()
Първоначално написано от AnincetoSexy
Естествено, че ще дерат кожи тъпите чифути! Важното за тях е да приберат паричките на наивните свръхамбициозни родители, които си мислят, че детето им ще усвои много ползен опит за някакви си 2 седмици. Ти какво си мислиш? Първо, че ще те настанят в някой пансион с негри и китайци и ще висиш там по цял ден. Второ, че ще те пратят в някое второразрядно училище в провинцията, където просто им трябват твоите субсидии поради лиспа на бройка от реални ученици. Нито ще ти е комфортно, нито ще усвоиш нещо! Не се занимавай с тъпотии!
Аз зная за какво става на въпрос.Дори съм ходилаНо от училище .. за това не мога да ти помогна.
It is not the movements that make a dance beautiful, it is the emotions that inspired the movements that make it beautiful!
Аз съм ходила, но ни го организираха от училище и за съжаление не мога да ти помогна. Наистина беше повече от супер, но езиковите ми способности никак не се подобриха.![]()
Don't worry, be happy!
Първо - искам размяна със дете, в семейство. Второ - не ща училище, няма да ми помогне.Първоначално написано от Freeminded
Първоначално написано от TheLilKittie
![]()
И как така без училище, тогава за какво ще ходиш? По-добре виж някакъв лагер лятото ако искаш само пътуването до някоя страна под формата на екскурзия. Пък и няма такова нещо като размяна с дете. Това сигурно си го гледала от някой тъп американски филм. Само помисли кое семейство ще си даде детето в чуждо семейство на съвсем непознати и то на хиляди километри . Да не говорим, че едвали вашите ще са съгласни. Не разсъждавай толкова инфантилно.
в нета намерих само този лйнк: http://www.yfu.de/ , но там става дума за по 1 година ,но ако искаш го виж отпускат и стипендии, а може да имат и други програми. Погледни и в сайта на немското посолство. Успех
Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
Аз съм човекът, който те отвращаваше
Аз съм човекът, на когото се подиграваше
Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
Но и аз съм Човек - като теб.
pi6i mi skypeto si na LS i moga da ti obqsnq kakwoto znam![]()
ти па си голям умник... има такива програми ,на съседите децата бяха за 2 седмици в щатите ,а пък някви американчета бяха тука.Първоначално написано от Freeminded
Freeminded![]()
![]()
![]()
тва, че ти не си чувал, не значи, че няма такива програми.. кои луди родители ще пуснат детето си така?! еми моите, например, 2 пъти съм ходила така-веднъж на 8 и веднъж на 12 години,кво ше кажеш ?!
само че при мен обмяната беше не за научаване на език, а за обмяна на опит в изкуството да кажем, играех балет.
По темата: Аз съм търсила за Германия.Значи има много възможности,нета бъка от оферти,някои са курс с Unterkunft , но някъде можеш да си намериш и само Unterkunft (около 300 евро HB да кажем за 2 седмици ).Като Unterkunft включва нали спането в отделна стая, може и с детето ако искаш в една и Gastfamilie-to се задължава да се грижи на теб да ти е весело и да си добре, разкарват те, тва- онва...
Много по-готино е в Gastfamilie , защото наистина им гледаш навиците, културата, попадаш в тяхната среда, тяхната къща, улици, детето може да те запознае с неговите приятели, да те разкара из квартала си, паркчета, училище... а и познава града, за 2 седмици ше заживееш там направо
бтв:Внимавай в някои сайтове изрично си пише, че Gastfamilie не означава задължително фамилия с мама, тате и 2 деца, това може да бъдат както singles така и двойки, самотни май ки и т.н.
Като се стигне до тва да се свържеш с тях тряя да попълниш например интереси, хобита, предпочитания, че да ти намерят най-подходящото Gastfamilie.
Докато в пансион става купона, обаче където и да си се говори предимно на английски, независимо, че си отишъл да учиш немски, примерно, с което се губи целият смисъл на ходенето.
Не съм намирала оферти за Sch
няма ли други ходили?споделете опит де!![]()
Благодаря ти много x) Ето това е отговора, който търсех. Ето, че все пак, който търси - намира x) И казваш, че цената е някъде към 300E? Надявам се да важи и за Gastfamilie, защото ми се вижда прилична. Моята цел наистина е да опозная култура, навици и т.н. А и да се отърся от Hochdeutsch x) Ако имаш някакви сайтове с оферти - пускай тук или на ЛС. Още веднъж едно ОГРОМНО благодаряПървоначално написано от Kalena
![]()
ходила съм преди 3-4 години в Германия на обмен, обаче всичко беше уредено от училище...просто има 3-4 програми за обмени в различни немски градове, които се провеждат всяка година в училище - път с автобус, престои в няколко града по пътя, настаняване в приемно семейство, екскурзии до близки градове, 2-3 дена в училището и още толкова свободни със семейството
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Това ми се струва, че съм го срещала, обаче цената пак беше ЛОЛ.Първоначално написано от alice sw
![]()
парите не бяха много, общо не ми излезе повече от 500 кинта мисля...300 някъде бяха пътя + нощувките, билетите за музеите и тн, 60 - международния паспорт, другото бяха джобни подаръци и тн...но това беше преди повече от 3 години и имаше финансиране и от немска страна, даже някви кинти помня ни дадоха, абе хич не бяха много парите...но пак казвам, програмите се осъществяват всяка година, или през 1, от доста време вече и са специално за ученици от училището ми
Ходи Erasmus в някоя друга държава - Гърция примерно.. уникално яко е.
The Spark
Ако не е тайна - от кое училище си?Първоначално написано от alice sw
Защото в нашето (91 НЕГ) се организират такива неща за по-големите, но не и за нас.
ГЧЕ "Екзарх Йосиф 1" - Ловеч обаче (:
И аз съм ходила в Малта и Великобритания ,но на нещо като лагер.
Сега искам да опитам на разменни начала обаче не намирам нищо точно такова....ако сте намерили някаква такава програма за Германия или Испания ....
моля кажете! мерси предварително ! или поне някакъв сайт ...нещичко поне
![]()
***I've learned so much from my mistakes....
I'm thinking of making a few more.... =) ***
Мии, не. Солени са таксинте, НО, ако вашите има възможност, си струва на 100%. Аз през лятото бях в Кьолн за 2 седмици на немски, на 10 минути до прословутата кула. Досега ми държи. Научих се да говоря свободно и изразително, без да се притеснявам. Нещо, което за 2 години в даскало и няколко курса не се получи. Така че си струва.Първоначално написано от Freeminded
А относно обмените- питай в някое даскало, ковто прави такива, дали може да те вземат.
always late but worth the wait!