Цитирай Първоначално написано от parkourgirlss
Наскоро станах свидетелка на едно доста странно мнение на тема: как се постига нещо в живота. И така ... 2 момичета вървят и си говорят по темата и едната казва ` с учене абсолютно до никъде няма да стигнеш!` ... Само не разбирам защо мързела толкова е завладял света ... Какво ще ти стане да учиш малко повече за по добра оценка и съответно по добро училище?
Само с учене/зубрене не се стига до никъде,прави са.Трябва да имаш развит мозък,да си капацитет,да си надарен с интелект,а там където нямаш познания да бъдеш съобразителен.Трябва да си корав и целеустремен.Да имаш цели,да ги следваш,да умееш да вдъхваш уважение у хората и да ги използваш като инструменти в твоите ръце.Всичко зависи от индивида.Ако не можеш да си вадиш изводи от чужди ситуации или минали твои ще бъркаш всеки път едно и също нещо,няма да научаваш нови неща.Когато някой познат ми разказва нещо,спомням си мои случки или съм гледал филм,чел книга или слушал някоя песен,понякога се случва така,че си вадя изводи,почти винаги.В даден момент ако съм си направил правинло изводите ми помагат в конкретни ситуации.

Ако седнеш и просто учиш,ей така за изпит,за да влезеш студент,за да влезеш в някое даскало...Няма смисъл,безполезно е,много хора правят така,затова е пълно с пропадняци,тъпи нахални селяндури,прости хора мислещи се за нещо.С на такива смотаняци дипломите не бих си избърсал и задника...Злато по вратовете и ръцете,а главата тенеке...Забавлявам се да се ебавам с простаци,само с думи им обърквам нещастната психика,слаби болни мозъци са това.Научете се,че не всичко се измерва в пари,коли,дипломи,апартаме ти и скъпи дрешки.Гарантирам обаче,че един умен,съобразителен и смел човек,може да има всичко това ако го поиска!