- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Училища в София след 7ми клас
emiii na4i bez nikoi da mi se obijda az nai-mn se kehq na moito daskalo drugite sa mn zadrusteni 4ydq vi se kvo pravite hora tam idvairte v muzikalnoto tva daskalo si e naprao magiq nema nikvi karanici si4ki se durjant tolkova qko s teb pr Az sum tam ot 5-ti klas i si misleh 4e nqma da imam nikvi priqteli a sega poznavam si4ki i az sum 7-dmi klas i prosto dori ne mi e minavbalo prez akula da se mestq....az vi go preporu4vam gore6to ako sivirte na nqkakuv instrument (: iliii peete
hell...it's about time....
33 стаа..аз уча там доволна съминаче имам фрта в 31..казават че било добро
![]()
.!.
i az suepr mn se kolebaq ! Mislq da pi6a:
1.164 ГПИЕ
2.1 АЕГ
3.Техникума по комунакации в СТ.Град
4.7-мо Св.Седмочисленици
5.18-то Уилям Гладстон
6.9 Френска
No vse o6te se kolebaq 6te vidime do kade 6te mi stigne bala!![]()
И ще сложиш 7мо, 18то и Техникум по комуникации преди Френската???? Не мисля, че е много разумно..
А по темата-избери някоя езикова гимназия (ако ти стигне успеха, разбирасе). Езика ще научиш, а и няма да си сред идиоти всеки ден (все пак навсякъде има черни овце, но тук са по-малко) Помисли за 91НЕГ, 9ФЕГ, Испанската, Англииската...Руската също..
Кандидатствах по времето, когато изпитите бяха тема и задачи- приеха ме с бал 33,314, имах 5,032 по математика(странна оценка, но..) и 5,625 по литература. Бях на едно от последните места, но важното е, че ме приеха. Няма нищо по- хубаво от това да видиш, че са те приели в желаното училище! Успех на всички. И един съвет: първо изберете езика, после училището.Първоначално написано от ^Miss_Independent^
За кво всички хвалят езиковите, имам приятел, който тази година завърши 1 АЕГ, но през последните 3 години ходеше на учоци по английски... това какво ви говори? Аз мога да ви кажа какво на мен ми говори, че няма значение в кое точно от елитните училища в Бг ще попаднеш, а на кои учители в него, а това вече си е на късмет.
ПП: Моят съвет е първо да избереш първо училището, да го проучиш добре и после да решиш дали да се записваш в него.
PROUD MEMBER OF THE PACK
То вярно, че има много некадърни учители, но не винаги това е причината. Един учител дори да е златен няма начин да ти го налее в главата езика. Зависи повече от човека, но го има и варианта в който искаш да научиш нещо, ама учиталя ти е толкова забутан, че дори не знае за какво е в час..Тогава наистина има нужда от уроци. Но пак ти казвам, че неуспеваемостта на даден ученик не е критерий за нивото на обучение![]()
Препоръчвам ти 35-тоХубавото е ,че има три паралелки.....едната е с немски и втори език руски (задължителен) ,втората е с френски и руски и третата с английски и руски.... А руски е задължителен защото е бившето руско училище ии ти дава уникална възможност за вбъдеще,защото много хора в чужбина и навсякъде почват все повече и повече да търсят хора с руски...понеже чужденците лесно усвояват падежите но трудно го говорят а ние сме обратното
Лично мен си ме кефи даскалото....Много яки хора,много яки даскали....и аз съм много доволна от обучението
Успех
![]()
Това ми говори, че приятелят ти не си е седнал на четирибуквието преди 4-5 години и вече като му е станало напечено и като е разбрал, че без знания не става е решил да отиде на уроци. Навсякъде има такива ученициПървоначално написано от Терорист
А на мен, това което си написала ми говори, че не го познаваш, защото от както се помня той е бил наричан "зубър", а и с езиците нямаше проблем, освен английския в крайна сметка до сега знае и немски и руски.Първоначално написано от ^Santra^
И пак се връщам на учителите, навсякъде има и добри и лоши учители, вярно, в някои едните са повече от другите, но ги има всякакви, всичко е въпрос на късмет.
PROUD MEMBER OF THE PACK
Логично е да не го познавам- нито е споменато име, нито клас....Мен никога не са ме наричали зубър, но с английския никога не съм имала проблеми- няма и да имам- учи се системно, за да не се налага после да се наваксва по частни уроци. И все пак само за информация: ще може ли да го попиташ кой му е предавал по английски?
А за пернишката езикова знае ли някой нещо?Според мен е важно ти сам да си учиш материала,а не да разчиташ на това,че си в елитно даскало...Леля ми е завършила на село и сега е съдия във върховния съд.
So if you're asking me
I want you to know
When my time comes
Forget the wrong that I've done
Help me leave behind some
Reasons to be missed...
Много близък приятел учи там и знам, че правят учителите на луди. Пушат трева в час, идват пияни. Но това е в неговия клас.Първоначално написано от ^Miss_Independent^
амии аз мисля да кандидатствам в испанската или в 2ра англи в америк. колеж , но не съм сиг. за там.. нз дали ще ме приемат , пък ии ..абе ддз ...нямам познати дето учат там, но ми се вижда малко шит..нито купони нито нищо .. но нз
![]()
Както каза Сантра, по-добре избери езика, който искаш да учиш и след това училището. И още един съвет - избери 1вата гимназия, колкото и да ти хвалят 2ра английска, немска, испанска и тн...Истината е, че тези училища са за хората, не успели да влезнат в 1ва английска/немска/испанска... Е това е разбира се, ако имаш високи оценки![]()
Аз лично съм в 91 НЕГ и мога да ти гарантирам, че ако искаш да научиш немски това е мястото. Има и скапани учители естествено, но къде ли ги няма...?!
"Модата се купува. Стилът се притежава" Коко Шанел