- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- кисти и хормонални хапчета
Moqt problem e ... predi 2-3 godini mi se poqvi kista na ediniq qi4nik,bockaha me edna sedmica s nqkakvi antibiotici uj,moje i taka da e,no sled kato mi se spuka kistata i vsi4ko mina dobre,mi se poqvi okosmqvane po liceto. Parvo bqha 2-3 kosam4eta i misleh,4e nqma da uveli4at,no s vremeto stanaha pove4e! Hodih i na lazarna epilaciq i...ni6to,dori stanaha mnogo pove4e! Neznam kakvo da pravq,karaha me da piq hormonalni hap4eta,no ne smeq! Tolkova lo6i ne6ta pro4etoh,4e napravo ne iskam i da si pomislqm za tqh! Mnogo uvrejdat! Spored men poqvata na kistata ima ne6to ob6to s okosmqvaneto,za6toto nali se dalji na nqkakvi hormonalni smu6teniq...
Molq ako nqkoi ima ili e imal sa6tiq problem da spodeli mnenie,kakto za kistite,taka i za hormonalnite hap4eta!
Blagodarq vi!
7 точка от правилата
moderated by Coki
това е заболяване, което се нарича Синдром на поликистозните яйчници, за твое успокоение не е опасно, но е свързано с повишено окосмяване , дължащо се на по-високи нива на тестостерон в организма ти.Това заболяване е доста често срещано.Лечението е с хормони, но честно казано, окончателно излекуване няма-това си е просто временно "замазване" на нещата, просто защото организмът е създаден и настроен да функционира с тези завишени нива на мъжки хормони.Подобрение обикновено има след като жената роди.
Не е нищо страшно,само е неприятно това,че е свързано с нежелано окосмяване ,което ще трябва да се премахва,а в някои случаи и с кожни проблеми-акне и т.н..
Споко!
Само не разбрах защо да е синдром на поликистозните яйчници? Момичето е имало киста... не поликистоза. Поне от това, което разбрах.
До авторката : как така се е спукала кистата?Това не е ли опасно? Не си ли се объркала?
Направила ли си си хормонални изследвания?Какво показват те? Сигурно са ти предписали Диане 35 - аз на твое място бих ги пила, но първо си направи хормонални кръвни изследвания.
the hottie, mnogo "kompetentno" se izkazva6 za temi ot koito qvno ne razbira6!Кистата сама по себе си не води до нежелано окосмяване, един от много характерните признаци на поликистозни яйчници е хирзутизмът-повишено окосмяване, в следствие на завишени нива тестостерон!Ако въобще си забелязала ,момичето точно от това се оплаква.За Диане-35- медикамент ,както казах за временно "замазване" на положението.
А ти the hottie- поствай си само в раздел "СЕКС", защото явно само от е**не разбираш.
Напротив разбирам ,защото аз лично имам поликистозни яйчници затова не ми говори по този начин.
Аз лично нямам окосмение, така че не е задължително.
Второ има киста има и поликистоза. Разлика има.
Затова айде моля те не ме учи. Плюс това питам момичето каква диагноза са й поставили - киста или поликистоза?А може би и двете?Не съм казала, че не си прав(а). Просто питам.
Но за поликистозата не ме учи.
Ami kazaha mi kista! Kogato mi kazaha,4e trqbva da vlqza v bolnica napravo se pobarkah,za6toto vaob6te neznaeh kakvo e tova i kakvi sa posledstviqta-rajdaemost i t.n. 1 sedmica mi dup4iha d-to s injekcii po 3 pati na den i kazaha,4e s idvaneto na cikala 6te se spuka,ako ne 6te me operirat. Cikalat mi doide i tq se spuka. Sled tova zabelqzah,4e zapo4na okosmqvane po 6iqta. Pravih si izsledvaniq i mi kazaha,4e testosterona e malko po visok,no v granicite. Prepora4aha mi kakto kazahte Diane 35,az otkazah kategori4no! Mnogo lo6o sam nastroena kam hormonalni hap4eta,a i lekari sa mi kazali,4e e po dobre da ne gi piq,za6toto edno 6te opravqt,a drugo 6te vlo6at! Chetoh i mnogo forumi,za6toto tezi dni re6ih da gi piq,tai kato okosmqvaneto se uveli4i,a hodih i na lazarna epilaciq,no stanaha pove4ePo forumite ima6e mn lo6i ne6ta-ne moje da rodi edna jena,debeleene,okosmqvane na drugi mesta,zadarjane na voda i t.n...koeto nikak ne me uspokoqva!
Neznam kakvo da pravq! Golqmo ma4enie e tova za edno momi4e!![]()
Posavetvaite me...
Има съществена разлика между киста и поликистоза.Така,че ако обичате не ги смесвайте двете понятия.При кистичните процеси лечението се извършва с противозачатъчни,а ако няма ефект при нужда се пристъпва към оперативно лечение.В днешно време се прилагат методите на лапароскопската хирургия.Поликистоза и кисти може да има не само по яйчници,но и по други органи примерно бъбреци и т.н.
ami dali e imalo veroqtnost v bolnicata da sa mi bieli hormoni,za da se spuka,tai kato sled tova zapo4na okosmqvaneto,ili te sa do6li v posledstvie na tova...![]()
Ние откъде да знаем дали са ти били хормони в болницата?! Нали ТИ си била там, защо не си ги питала какви инжекции ти слагат и какви системи ти вливат?!Първоначално написано от deskaata
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!