.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 70
    Град
    .::ПлД уе майнА [sun]

За бедните хора...

Първо да се извиня,ако има такава тема,и ако не е в правилния раздел.Та въпроса ми е какво мислите за хората,които са по улиците,т.е. просяците.Жал ли ви е за тях или им се надсмивате горделиво?Давате ли им пари или ги подминавате като кучета?

Мии аз лично не..Преди съм давала пари..от доста одавна не,то всеки ей така ако се научи да си ходи по улиците ии да иска пари..тия пари да не падат от небето..все едно да кажеш"аз за себе си нямам пък на някъв непознат БЕЗРАБОТЕН ще давам.."да са бачкали... жал ме е за тях до няква степен но не мисля,че сме длъжни да го правим ..
    Желязна Девица

На мене ми е жал за много от тях,те крадат защото нямат,пари и циганите на който ние българите и някой други им се подиграваме,не са виновни че са се родили такива,но някой хора са си виновни,защото като малки не са се борели с живота и не са учели стояли са си е така и така,но някой не са имали шанс.

Град
    .::ПлД уе майнА [sun]
    И аз понякога им давам,но вече не,защото да са мислили когато са били млади и вместо да са правили глупости да са учили малко.

Цитирай Първоначално написано от Anabel
    И аз понякога им давам,но вече не,защото да са мислили когато са били млади и вместо да са правили глупости да са учили малко.
    +1
    На мен ми е жал не толкова за циганите-те преживяват,свикнали са да водят такъв начин на живот..Жал ми е,когато видя някакъв сакат човек-на улицата живее,няма храна,нито вода и не може да работи.Само недъгавите хора признавам,че могат да просят...

Мъчно ми е за такива хора.. по улиците съм давала, но не на цигани. Веднъж на морето имаше едно детенце, българче, което свиреше.. много жално ми стана за него.
    Бих дарявала пари, но в нашата държава не знаеш къде ще отидат и дали изощо помагаш или пълниш джоба на някого.
    Гадно ми е когато си купувам нещо по-скъпо, защото някои хора не могат да си го позволят..

Хах...човек може да попадне на улицата по безброй причини.
    Давала съм често.
    Just Married

'Тогава бе светът. Изглеждаше огромен.
    В самия край на лятото, тъй сладостно
    беше открилото се време, неотменна светлината..'

Град
    варна
    не им се надсмивам.Понякога ми е малко неприятно да ги гледам,заради начина,по който изглеждат...ух...като се сетя за някои...недъгави са,а живеят по такъв начин...

A friendly look, a kindly smile, one good act, and life's worthwhile.

Мъчно ми е за тях, давала съм пари на възрастна жена.
    Но избягвам да давам пари на непознати, случвало се е да се преобличат така, за да заблудят хората, че са бедни и нямат пари, за да могат да им дават...
    "... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
    ~
    When I see you, you make me lose all control
    Like a fire, burning deep in my soul!

Takaaaa... Neka napravim edno razgrani4enie. Jivotat e gaden, nqma spor, ogromna 4ast ot vazrastnite hora, po ste4enie na obstoqtelstva, sa se okazali na ulicata. Pensiq malka ili nikakva, blizki - nqma ili oshte po-losho, ne im puka za tqh. Vseki den moje da bade vidqna podobna gledka - vazrasten chovek ili jena, roveshti iz konteinerite. Za tqh mi e jal, bezkraino. Kogato sam imal vazmojnost, sam im daval - 50 st., lev4e, 2, ne e mnogo, no tolkova sam imal vazmojnost.

Obache... Drugata 4ast ot proseshtite po ulicite, po-golqmata 4ast, ot koito romi, ne zaslujavat. Sajalqvam, no e taka. Ne znam dali ste zapoznati, no prosiqta vsashtnost si e qk business. Zad prosqcite-mangali v Sofiq, pak i v ostanalata 4ast na stranata stoqt nqkolko bogati ciganski klana, koito pribirat 50% ot zarabotenoto ot prosiqta. E, tova kakvo e. Za kakva sapri4astnost da govorim. Shte spomena samo edna slu4ka ot li4en opit. Vednaj, bqhme v edno otkrito zavedenie s maika mi i edna ciganka doide da prosi. Noseshe dete, bebe, uvito v parcali. Beshe studeno i maika mi kaza - "Gorkoto, sigurno e mnogo gladno i mu e studeno". Ta maika mi stana, otide i kupi dve bani4ki i shishe mlqko, za deteto. Dade gi na cigankata s dumite "zapovqdai, za deteto", a vmesto blagodarnosti, onazi nagla kuchka kaza [b]"Pari nemash li, gospoja, ta mi davash bani4ki?" Nikakva jal ne zaslujavat!
    Τώρα είμαι καλά.

Мега фен
    Град
    веселите пейки
    Цитирай Първоначално написано от tuka6na
    Хах...човек може да попадне на улицата по безброй причини.
    Давала съм често.
    така е.

Град
    Gabrovo
    На мен лично ми е жал за циганите....Защото има метали.... Ама съм на същото мнение кат anabel те просто прекаляват...Обаче пак казвам горките цигани..
    My end
    It justifies my means
    All I have to do is delay
    I'm given time to evade
    The end of the road is my end
    It justifies my means
    All I have to do is delay
    I'm haven't time to evade
    THE END OF THE ROAD!

Град
    там където мечтите стават реалност
    Не им давам пари сигурно защото съм скъперник
    Не им се присмивам и т.н.,не ги и съжалявам,не мога да опиша как ги възприемам.Ще прозвучи грубо,но сякаш те са част от пейзажа,все едно живи мъртъвци.Като ги видя си мисля,че няма на какво да се радват и са изгубили всичко.Нито са живи,нито умрели.Може би ги съжалявам малко,не знам и аз.
    Ако днес си нещастен не планувай щастието за утре,а направи нещо и се изкефи днес

Мега фен Аватара на miloto_girl_4e
    Град
    нА плАнеТаТа зеМя
    Жал ми е за някои, които наистина виждам, че са бедни и много изстрадали..
    Давала съм пари доооста отдавна, беше около Коледа, а нали знаете, че тогава човек става някакси по дашен..

Не им се надсмивам, защото няма нищо смешно в това да си без дом и да просиш милостиня по улиците
    Но като цяло не обичам да давам пари, защото знам, че така си даваш от щастието...
    Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love

Град
    Там,където най-малко очакваш....
    Цитирай Първоначално написано от пЛюш!нкаАа~
    Мии аз лично не..Преди съм давала пари..от доста одавна не,то всеки ей така ако се научи да си ходи по улиците ии да иска пари..тия пари да не падат от небето..все едно да кажеш"аз за себе си нямам пък на някъв непознат БЕЗРАБОТЕН ще давам.."да са бачкали... жал ме е за тях до няква степен но не мисля,че сме длъжни да го правим ..
    +1 ... по рано с една фр бяхме седнали в едно кафе .. и малко по надолу по улицата имаше един '' куц '' ром .. минаваха хора , даваха му пари , а той накрая стана и си ходеше мн мн ама мн нормално .. ебати .. вярно 4е има хора които са в нужда ама... такива дет се прествуват... с лопата да ги риеш ....
    If someone waits for you,it doesn't mean that they have nothing to
    do...it just means that nothing else is more important than you... )

Град
    варна
    Цитирай Първоначално написано от miloto_girl-4e
    Но като цяло не обичам да давам пари, защото знам, че така си даваш от щастието...[/color]
    В парите ли намираш щастието или аз не захапах израза?

A friendly look, a kindly smile, one good act, and life's worthwhile.

Град
    там където мечтите стават реалност
    Цитирай Първоначално написано от miloto_girl-4e
    Жал ми е за някои, които наистина виждам, че са бедни и много изстрадали..
    Давала съм пари доооста отдавна, беше около Коледа, а нали знаете, че тогава човек става някакси по дашен..

Не им се надсмивам, защото няма нищо смешно в това да си без дом и да просиш милостиня по улиците
    Но като цяло не обичам да давам пари, защото знам, че така си даваш от щастието...
    Може да имаш много пари и пак да си нещастен.Парите не означават щастие,когато даваш пари на някой не трябва да ги хвърляш ей така като на куче,а да му ги дадеш за да го направиш щастлив,да се почувстваш по-добре от това.
    Ако днес си нещастен не планувай щастието за утре,а направи нещо и се изкефи днес

Голям фен Аватара на Vilsy
    Град
    Wonderland
    Давала съм им пари.Както дадох днес на един 20 лв.Но мисля,че могат да работят,а не да просят по улиците.На много места работната ръка не достига!
    Дребните крадци ги окачаме на бесилото, а големите ги правим политици...

Град
    sofiq o.k
    неми пука те са си го направи ли не аз може да ходят да работят ако са ба4кали на времето са 6те имят пенсия и няма да ходят по улиците те са си виновни
    Добрите момчета отиват в рая, а лошите където си поискат!

Супер фен Аватара на monityY
    Град
    Sofia, Bulgaria
    Не им давам пари,но ми е жал за тях.. Но вместо да седят и да просят могат да си намерят някфа работа не е ли така?Вече образование на много места неискат,такаче.............
    Smiling does not necessarily mean you're happy, sometimes it just means you're strong.

Жал ми е за възрастни хора, които просят. Те няма как да работят, онеправдани са, страдат заради чужди грешки. На такива съм давала пари, но никога на циганките с малки бебета, които обикалят улиците, събират милостинята на състрадателните (но наивни) хора и после си купуват алкохол и цигари. Възползват се от страданието на собствените си деца - как да ми е жал за такива бездушни хора?!
    Да не забравяме и посивелите циганки пред зърквите на празниците (по Великден и Коледа бизнесът им мн процъфтява) - желаят ти "Господ здраве да ти дава!" и жално протягат ръка "Та дай нЕкой лев како, за дИтето, нЕкой стотинка!". Отказвам им и се наслаждавам на последващите "благопожелания" - псуват, проклинат, какво ли не са ми чули ушите...

Фен Аватара на Duvessa
    Град
    Русе
    Някои будят съжаление у мен, други не.
    Наистина, както казаха преди мен- можеш да попаднеш на улицата поради различни причини. Някои обаче, наистина не заслужават съжаление. Тези, които са способни да работят, примерно, но не си мръдват пръстта да излязат от положението си, а чакат милостинята на някой добър човек. За много просенето се е превърнало в професия- щом има наивни хора, които да им осигуряват прехраната, защо те самите да се хващат да работят? И започват оправданията, че нямат образование и никой не иска да ги наеме- ами, на времето да са положили някакви усилия, да си го завършат, ама и това не са направили. Свикнала съм да отминавам и циганите просяци вече, чиито „молитви” са си чиста наглост- някои изкарали децата си полуголи на улицата, за да будят повече съжаление у хората- нямали пари за храна и т.н., а като им купиш – недоволни, че не си им дал пари и други, които използват актьорско майсторство, едва ли не- да се правят на куци, сакати, да изкарват ред сълзи, ред сополи, за да ги съжалиш и т.н. В повечето случаи, когато човек е борбен, винаги може да намери начин и да се измъкне от помията.

Супер фен
    Аз пък винаги им давам пари- щом мога да отделя 30лв за дънки, по 2 лв за коли, солети, вафли и т.н., мога да отделя 30 стотинки за човек, който живее на улицата (поне повечето). Нооо по принцип на такива хора е по-добре да дадеш парче хляб отколкото пари, тъй като много от тях работят за някой гадняр, който после им взема парите

Голям фен Аватара на Ice
    По принцип ми е много жално за тях, когато имам пари винаги им давам.Много ми е неприятно да мина покрай някой просяк, чувствам се много кофти, особено ако го подмина.
    Everything happens for a reason..

Голям фен Аватара на ice_cream_f
    Jal mi e za horata koito prosqt milostinq,no kogato vidq nqkoi ciganin da prosi i v su6toto vreme da pu6i ve4e stava leko tupo za6toto kak nqma da ima pari za hlqb puk ima pari za kutiq cigari ili puk nqkuf da se pravi 4e kuca...
    Nikoga ne se otkazvai da presledva6 me4tite si!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си