- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- За бедните хора...
Жал ми е .. но не за всички![]()
Най-много се натъжавам, когато видя просяци свирещи на даден инструмент..Ето за пример миналата седмица на центъра беше застанал един мъж на около 60 години с Българска носия .. и свиреше на гайда, беше оставил един калпак на земята евентуално да събере някой лев ..
Особено мъчно ми става за мъже .. не знам защоИ да .. случвало ми се е да давам пари .. не много, но пък от сърце.
It is not the movements that make a dance beautiful, it is the emotions that inspired the movements that make it beautiful!
Първоначално написано от FakeyFake
Аууу, горките цигани, горкичките...даваш му да работи - не ще.Иска държавата да му даде сичко.Живеят де си искат, крадат ток, вода, парно, кабелна и квот още им падне и не плащат - държавата им виновна.Не плащат данъци - пак държавата.Даваш му храна, нее пари иска.Мятат си децата под колите, за да искат осигуровка.Ауу, горките цигани.Не кадвам, че всички са така, защото има и свястни.Никой не избира къде да се роди, кои да са му родители и къв да бъде - дали турчин, дали мангал, дали китаец, дали негър, дали бял и т.н...
А просяците, ми, адски голяма част от просяците в София са управлявани от мангалски кланове, дето зимат почти сичко.Случки с просяци имам няколко, ма ме мързи да пиша.По-късно може.Само да знаете, към 85-90% от тея по Центъра нито са кой знае кви просяци, нито са сакати, нито сичко отива при тях.
Тия свирачите, да, те май не са от ония 85-90%.И тях знам няколко, ма ме мързи.Първоначално написано от Elisa`Day
Бахти тъпия ник имам
На инвалиди винаги давам..Но на циганчета не давам..не, че не ми е жал за тях, но знам, че баща им ще им вземе парите...Както казаха - парите не падат от небето...Жал ми е за тези хора и презирам тези, които им се смеят. Колкото и невъзможно да звучи е много лесно да се падне на тяхното ниво
На нуждаещ се човек ще дам на драго сърце,но от къде да знам,че някое циганче не е пратено от кирливата си майка циганка да проси пари ?!?!?!?!
И циганите са хора,но най-умеят да просят,да се правят на изстрадали,чакат всичко на готово.Раждат по 45153135 деца,за да вземат пенсия за многодетна майка...Не ги ли е срам?!??!?!Живи,здрави,но мързеливи.Тях не ги оправдавам
Затова ценете всичко,което имате!Има много по-бедни деца!Изоставени,даже нямат какво да ядат..Горкичките![]()
![]()
![]()
![]()
давам пари само на хора, които правят нещо.. извинявай мноого, но как да дам пари на некъв млад и прав дет може да не бездейства и дане чака на готово а да си намери работа.. виж сеа давала съм пари на някой който не седи и да моли ами прави нещо.. свири на цигулка или и на акродеон ...
Еми жал ми е,щото повечето от тях са нямали шанс за друг живот...иначе рядко давам париОнзи ден като си вървяхме с една приятелка срещнахме едно малко циганче и то почна да ни се моли и ние се пречупихме и му дадохме един сладолед
все пак то не е виновно,че се е родило такова и че родителите му не могат да го пратят на училище
![]()
Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”
Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.
тъжно ми е за бедните,които са такива не по своя вина защото винаги има възможност да се хванеш да работиш нещо каквото и да е но не и да просиш а пари много рядко давам
Оххх , съжалявам ги до някаква степен ! Не винаги им давам пари , но когато имам - давам !
Първоначално написано от Anabel
зависи повечето им давам ама има такива които нема да им дам повече щот на една и събрахме пари и тя отиде и си купи цигари![]()
ЧЕРНО БЕСИЛО.
И ТВОЯТ ЕДИН СИН, БЪЛГАРИО,
ВИСИ НА НЕГО... СЪС СТРАШНА СИЛА.
RISE WITH THE
Като бях по-малка съм давала пари,но сега не.Както някой каза-не растат по дърветата.По-добре на себе си да купя нещо,аз не съм виновна за тяхната съдба.Не че не бих помогнала на добра воля на някой,просто тук случаят е различен.
А и в определен срок държавата изплаща помощи на работоспособните хора.В това време те трябва да си търсят работа.А такава няма за тези,на които не им се работи.А те са много и лежат на хората на гърбовете.Да не говорим че сакатите хора по улицте са толкова сакати че ако им ритнеш парите набързо ще станат.Иначе има и хора с увреждания но на тях също се плащат помощи доколкото знам и държавата им предоставя и човек който да се грижи за тях.Не казвам че всички си живеят царски...знам,че не е така...но имат пари колкото да си купуват храна.
И не казвам,че на хората не трябва да се помага.Един неподдържан човек малцина ще го вземат на работа.Тогава трябва да му се помогне-с чисти дрехи и т.н.
А и някои хора са в такова положение заради немърливост,липса на култура и ценности.Например циганките с толкова много деца...На мен ми е жал за тях но какво мога да направя като са възпитани така от родителите си...
ciganin metul - tva e 1 na milion we - az li4no do sega takova jivotno ne sam vijdalaПървоначално написано от FakeyFake
az sam na mnenieto 4e trqbva ciganite da se izbiqt
(uu 6to li ne sam skinarka ???
)
aa kolkoto do temata - ne mi e jal za6toto prosat za da si kupqt alkohol ii nqkvi si rejat krakata primerno za da budqt sajalenie vmesto da fanat da se izkapqt nqkade i da rabotat kat 4ista4i da kajem
METAL RULZZ THE FUCKED WORLD!!!
А не, пари на непознати аз не давам. От къде да знам аз дали тези пари наистина ще отидат за храна, а не за ракия примерно...
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
Доста често давам пари,но както се предполага не мога да дам на всички хора по света.
Но винаги когато дам пари на просяк след това се чуствам много по-добре.
Случвало се е да давам ... съжалявам ги до някаква степен да .... НО при всяко положение по добре да им давате храна отколкото пари .
Да жал ми е за такива хора те не са виновни за това че нямат пари и възможности.Обаче ако те не са се взели в ръце и сами не са си помогнали не съм аз човека,който трябва да им дава пари и за това просто ги подминавам.
Не не давам,естествено че ме е жал донякъде,но някои прекрачват границата...А и доста често аз нямам пари за себе си камоли на тях да давам...Давам понякога,но можеби това е по няколко пъти в годината...
Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..
Не давам, жал ми е, но и някои просят, защото ги мързи да работят и смятат за по-лесно да искат от хората.
За цялата ни злоба в сърцето идва ден и всичко се връща... [!]
Много ясно, че ми е жал. Като ходя по центъра оставям пари на просяци и скитници, ама не и на циганите. На НДК има един човек, който свири на кавал и като мина покрай него винаги му оставям някой лев.
хахаха не е задължително да не са учили...Първоначално написано от Anabel
има хора с висше образование на улицата
просто лошо стечение на обстоятелствата им
живота им се преобръща на 180 градуса...
и става кофти
примерно голяма част от музикантите по улиците са професионални музиканти
така, че не мислите правилно![]()
по темата: рядко ми става жал...
+1 не винаги ученето е главнатта причина по безброй причини може да побадне на улицатаПървоначално написано от tuka6na
Но когато обичаш някого пусни на свобода , ако той/тя те обича ще се върне твоята страна, ако ли не няма за какво да съжаляваш,щастлив е той/тя без тебе и за него/нея ще се радваш.
Голяма част от тези уж страдащи хорица са едни големи позьори. Давала съм пари преди, но сега вече нямам jal...Освен ако видя някои осакатени тогава наистина ме заболява![]()
♥ ♥ ♥
Определено не им се надсмивам, но не съжалявам и всички от тях. На възрастнитв хора например давам...
Мразя всички който се подиграват на хората който не им са приятни на окото или не ги чустват на тяхното ниво
Имам 2 приятеля който са доста бедни не са баш на улицата но примерно нямат кабелна и когато дойде вр. за училище немат пари за учебници сажалявам ги и по много начина съм им помагал !
Първоначално написано от Drogiranata_
жал ми е за тези,които нямат възможност да работят,да изкарат прехраната си.Но за наглите цигани никакво съчувствие от мен.Ами да са учили да са се опитали да си намерят работа простите идиоти.Значи винаги имат мнение ама за нищо не стават.Просто не мога да си обясня как една майка ражда само,за да прибира повече пари от държавата и не си и поглежда 10-те деца.На 13 годишна пикла и дават отпуск по майчинство.Тя дори не учи,за какво майчинство става дума изобщо.Аз се отклоних от темата леко ама съжалявам и талантливи,които просто не са си намерили късмета