- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- За или против смъртното наказание..
За.
Казвате 4е сте против смъртната присъда и 4е било божия работа,само 4е не се сещате,4е за да има смъртната присъда превез върху доживотен затвор,провинението трябва да е особено тежко.
Казвате го и защото се безпристрастни (или поне нямате ли4но отношение) към убийците.
Нека си представим за момент,4е българските медици в Либия бяха заразили наистина толкова деца с вируса на СПИН и ние бяхме едно от тези деца,нямаше ли да искаме смъртна присъда.Не само заради себе си,ами и за другите стотици жертви.Или пък някой сериен убиец заколва цялото ви семейство.
Може да ви се струва фантасмагори4но и сигурно примерите ми не са много то4ни,но такива тежки престъпления се слу4ват 4есто.
Освен това,не съм съгласна,4е доживотен затвор е по-тежката присъда.Защото дори и да знаеш,4е никога няма да излезнеш от затвора и това ограни4ава свободата ти (която си е най-ценното нещо,колкото и банално да зву4и),с времето ще се приспособиш към новия социум в затвора и ще запо4неш нов живот,не толкова разнообразен колкото този навън,но все пак живот с емоции и преживявания,което го прави стойностен.Така,4е за изклю4ително тежки присъди-смъртно наказание.
В страните,където е разрешено,даже има видове смъртно наказание ( инжекция,разстрел в тила, електри4ески стол (за това последното не съм сигурна,4е се прилага)),които се избират ,в зависимост от сериозността на престъплението.
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
Абсолютно съгласен!Първоначално написано от Rock & Roll Queen
Аз съм За, защото ми се струва хуманно относно тежките престъпления.
Първоначално написано от ^Santra^
твърдо ЗА
И кФо кАт тЕбЕ цЕлУвАл нАлИ пРеЗ тОвА вРеМе мЕнЕ е рЕвНуВаЛ, и кФо кАт тЕбЕ е еБаЛ нАлИ пРеЗ тОвА вРеМе зА мЕнЕ е мЕ4тАл
За! Разстрел и след разстрела - червей!
Няма да храним 20 години някакъв убиец, или педофил! 2 лева куршум и да се свършва!
Grumpy old madman
АХАХАХАХАХПървоначално написано от _Becko_
![]()
Против!По-зле е да стойш доживот в затвора,отколкото да те убият...
"Начукай ми го! Изнасили ме! Дискриминирай ме! Корумпирай ме! Манипулирай ме!
Завиждай ми! Ограби ме! Мрази ме! Предай ме! Убий ме!
Е, почувства ли се вече истински човек?"
Дензъл Ребеловски
За някои хора се чудя кое е по-добре да ги разстреляш или да ги оставиш да се мъчат много години в нищета. Но по-скоро съм ЗА, трябва да има възмездие.
Аз съм ЗА. Може и да е лесно измъкване за престъпниците, но за кво държавата да харчи пари за храна и др неща на затворниците вмсто да ги даде на стари хора и сираци. Пък и то престъпниците видяло се е че ще изният и някои даже не осъзнават тва което са направили.![]()
ЗА!!
...за да бъдеш себе си, трябва да се докажеш и да не забравяш кой си и от къде идваш.. защото това е твоята история, а човек без история е просто лице от тълпата....
"ЗА"
Смърт !