- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- За или против смъртното наказание..
За.
Казвате 4е сте против смъртната присъда и 4е било божия работа,само 4е не се сещате,4е за да има смъртната присъда превез върху доживотен затвор,провинението трябва да е особено тежко.
Казвате го и защото се безпристрастни (или поне нямате ли4но отношение) към убийците.
Нека си представим за момент,4е българските медици в Либия бяха заразили наистина толкова деца с вируса на СПИН и ние бяхме едно от тези деца,нямаше ли да искаме смъртна присъда.Не само заради себе си,ами и за другите стотици жертви.Или пък някой сериен убиец заколва цялото ви семейство.
Може да ви се струва фантасмагори4но и сигурно примерите ми не са много то4ни,но такива тежки престъпления се слу4ват 4есто.
Освен това,не съм съгласна,4е доживотен затвор е по-тежката присъда.Защото дори и да знаеш,4е никога няма да излезнеш от затвора и това ограни4ава свободата ти (която си е най-ценното нещо,колкото и банално да зву4и),с времето ще се приспособиш към новия социум в затвора и ще запо4неш нов живот,не толкова разнообразен колкото този навън,но все пак живот с емоции и преживявания,което го прави стойностен.Така,4е за изклю4ително тежки присъди-смъртно наказание.
В страните,където е разрешено,даже има видове смъртно наказание ( инжекция,разстрел в тила, електри4ески стол (за това последното не съм сигурна,4е се прилага)),които се избират ,в зависимост от сериозността на престъплението.
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower