Това са такива, ама такива глупости. Първо, в Америка икономистите и финансистите не са достатъчно прости, за да напечата още пари. Аз съм 10 клас и знам, че това ще докара хиперинфлация, какво остава за едни хора, които са завършили икономика в Харвард, Уортън, Стърн и т.н. Това, че се носят легенди как се печатат пари е много хубаво, ама няма нищо вярно в него. Аз много добре знам Федралния Резерв и МВФ какво правят и определено не е да седят и да печатат пари, камо-ли 800 000 000 000.
Второ, когато Dow Jones лети нагоре както е в момента, няма какво да се коментира. Борсата в момента достига върхови стойности и почва да се връща към старите нива, въпреки че е далече все още от върховните нива. Трета, здравната реформа изобщо не е ясно дали ще се случи, какво ще обхваща и колко пари ще са нужни, пък ти си мисли, че те ще печата 800 000 000 000. Те не знаят още какво точно и колко точно ще е, ама са тръгнали да печатат...В момента има по-важни въпроси пред Обама за решаване, като войската в Афганистан.![]()
Но тези митове и легенди за умиращата американска икономика се дрънкат само отвъд океана от хора, които не знаят за какво точно става въпрос и какво се случва...Кризата удари най-силно и най-напред Америка, но докато удряще най-силно Европа, Америка излезе от стегнацията...Дори бизнеса с недвижими имоти вече се съживява.
Тва казвам - хеперинфлация...само че това ще стане постепенно, точно щото икономистите и финанситите в Америка не са прости и могат да забавят нещата достатъчно, че да се изнижат
А защо никой нищо не споменава за външния дълг ?...отдавна е доказано, че докато FED съществува външния дълг на САЩ е невъзможно да бъде изплатен, и само ще расте, което неизбежно ще доведе до срив на цялата система в един момент..(да не говорим че FED е НЕЗАКОННО учредена, събираща НЕЗАКОННО данъците си)
(на компа имам една извадка от разговор с експерт на FED, който признава горното дословно, ама е доста дълго че да го пускам тук..)
ПП: Абе как човек, чиято държава води 2 войни, получава нобелова награда за МИР ?![]()
Хаха. Точно хиперинфлация ще докарат.![]()
Иначе за външния дълг няма какво да коментирам, защото никяо държава не си е изплатила външния дълг. България още дължи пари на Русия за руско-турската освободителна война, ама се прави на ударена и не ги връща. Така че България като си изплати външния дълг, тогава коментирайте чуждия такъв. Естествено, че на Америка е повече, като е 40 пъти по-голяма по население как няма да е.
А за Обама е много правилно, че му дадоха Нобелова награда за мир. Тази война да не я е почнал той случайно? Плюс това той си е чист пасифист, въпросът е, че, ако Америка се отдръпне от Афганистан, талибаните пак ще са на власт и ще финансират разни терористични организации. За Ирак не ми се коментира. Те в момвнта се трепят, при все че е пълно със западни войски, пък какво остава, ако ги отдръпнат. Сунити, шиити и кюрди се трепят масово. Какво ще реши Обама той си знае, но се справя добре. Много проблеми има да решава.
Не харесвам и Обама, обаче е за предпочитане пред кретена Буш.
Освен в областта на музиката почти не се сещам нещо друго добро, което да е дошло от Америка конкретно в България. Като казвам музика, визирам някои величия в музиката от миналото и някои големи певци и певици днес от всички музикални стилове. Също има и известен, но малък процент хубави филми, ама мнозинството са пълна измет и не струват пукната пара. Така че прави разлика между количество и качество. Може много да е дошло от САЩ в България специално, но доста малка част от него е с положителен знак.Първоначално написано от domination572
А пък полетата с опиум, растат ли, растат..талибаните поне това щяха да спратПървоначално написано от amk933
Освен Ирак в още поне 5-10 държави в света се трепат, защо САЩ не им помогне и на тях ? Като се трепат да се трепат, явно си имат причини..ако не се месят в работите на другите държави си е ок..Първоначално написано от amk933
Много точно казано. Ако не се месят в работите на другите държави. Да, ама, ако знаеше историята на Персийския залив от 1990 г насам, щеше да знаеш, че Ирак е нападнала Иран, завладяла Кувейт, защото е дължала пари, и на път да атакува Саудитска Арабия. Точно по времето на Садам Хюсеин се развива действието.Първоначално написано от ZipFail
![]()
Еми и ти сигорно не знаеш, че точно Америка са давали пари на Осама Бин Ладен да се бие против Ирак.Именно Осама е инвестирал преди в САЩ, когато е бил никой и никой не го е знаел.Изгледай Фаренхайт 9/11.
П.С-САЩ никога не се е включвала в началото на някоя войнаИ Виетнам загубиха...
Аз много добре знам какъв е случая с Бен Ладен, но там Русия и Америка са еднакво виновни. По времето на студената война Америка е давала пари на Пакистан да формира лагери за трениране на муджахидините да се бият с Афганистанската власт по това време, която е била спонсорирана от Русия. Бен Ладен също е давал пари на Муджахидините и съшо е тренирал в тези лагери. Само че, когато Америка е отишла да защити Саудитска Арабия от от Ирак и да извърши операции Desert Shield и Desert Storm, същия този олигофрен почва да негодува и да убеждава хората, че "гяури" не могат да стъпват на тази земя и така Саудитска Арабия го изгонва. Тогава правителството в Афганистан, талибаните, му предлагат убежище и пари. Това е цялата работа. Но Америка никога е нямало да дава пари на Ладен, ако СССР не е била в Афганистан по това време. Студената война му е проблемът.![]()
Точно така!Наистина най-лошият период от модерна Америка е Студената война.Корея, Виетнам и сега Близкият Изток!Според мен Обама е човека да оправи ситуацията-ще затвори Гуантамано, дано извади и войниците от Близкия изток и дано направи план за здравоопазването![]()
Здравеопазването няма как да се оправи. Просто 600 милярда не са малко пари. А пари не се печатат просто така. Днеска точно някой изтърси тази глупост, че ще печатат пари в час по политика и господинът си умря от смях. Няма как да стане. Ние го питахме и него и той каза, че толкова пари не се вадят лесно, а това да ги напечатат е невъзможно, защото има там някакви печалби, които трябва да се подсигурят и не знам си какво следвало от там. Абе в крайна сметка не може да се печатат. Ако ще се дават тези 600 000 000 000, то ще е за сметка на данъците и всъщност какво е значението дали ще даваш 500 долара на година за здравна застраховка или здравна осигуровка. Средностатистическия американец не го вълнува дали парите му ще отиват в някоя застрахователна компания или във федерален фонд. Все тая. Пак за същото количество става въпрос. Важното е услугата. А на болницата също и е все тая дали държавата ще и дава 5 долара или застрахователната компания. А за войските, дано не ги вади според мен. Просто там е тежко положението особено в Афганистан. За Ирак ми е все тая, въпреки че и там не е розово положението.![]()
Истината за приземяването на Луната- http://www.youtube.com/watch?v=UdenE9NGMxM
Епа като ни съсипят с Финансовата криза ( както преди 80 год. тръгнала отново от САЩ ) друга песен ще запеете ... не тя вече почна да ни съсипва ...
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
Някой знае ли каква е процедурата за получаване на американско гражданство и колко време трае тя?
15.09.09-денят на най-голямата грешка в живота ми
Процедурата е тромава и трае 100 година.Първоначално написано от detelina101
Шегата настрана, ама си е много вярно това.
Трябва да си пребивавала поне 5 години в страната на постоянен адрес, като студентстването не се брои и чак след това може. Ама хич не е толкова лесно колкото изглежда. То са зелени карти, адвокати, закони, бюрократи и още 100 проблема. Абе трудно и дълго е.![]()
Може ли да ми кажеш на какво се дължи това, че си такова мизерно същество, което толкова мрази родината си и се кефи на негърчета и американски гербове и флагове ? Много ли си готин като се правиш на американец ? Щото мога да ти кажа само, че си най-смешния човек, който съм виждал да пише във форум. Как може да защитаваш USA, пред България и да говориш за НАШИ дългове като ти самия си българин и живеем в една и съща държава ? Дори и да не е така, кефиш ли се, че си спечелил зелена карта и живееш в Америка бе, кретен ?
WTF ?!
Я не ми говори така бе...нито ме знаеш, нито ме познаваш. Не съм българин! Това че ти пиша на български не променя факта, че едва 25% от мен е българско. Аре мери си приказките вместо да обиждаш. И как реши, че мразя България? Адски си кух. Точно аз съм един от хората, които вчера защитаваха българската история в един от съседните раздели от любимите "братя руснаци", които казаха, че България имала история от 700 години царуване и 800 години робство и едва ли не каква история било това. И не ми викай кретен. Селяк. К'во си седнал да се заяждаш. Гледай себе си. Много се дразня, когато защитавам България и разни тъпаци като теб се насират звучно.Първоначално написано от ReZoN
![]()
Абе, луд ли си - НАСА стъпи на Луната, ама чрез ХоливудПървоначално написано от Pwnmaster
"Tolerance and apathy are the last virtues of a dying society..."
-- Aristotle
ЯМЕРИКАААААААААА
![]()
![]()
![]()
Хитлер е казал:България няма свесни политици , но със българската армия може да завладее света![]()
![]()
![]()
![]()
Ти понеже се пишеш националист и ОПТИМИСТ,така като те гледам,тъпо е наистина да се нервиш,дори и да е българин (което не е вярно) той си решава дали да мрази България или неПървоначално написано от ReZoN
пък и не виждам какво бъдеще имаш тук..ама айде
![]()
Ми аз живея в Америка и се чувствам късметлийка .Не бих се върнала в бг