- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Оставяте ли рестото си в магазина или другаде?
emi v zavedeniq si dlajen da ostavq6 bak6i6 v bg ne e taka no v drugite strani e obidno ako ne ostavi6 bak6i6 no tam obslujvaneto e na drugo nivo i bak6i6a e 10 procenta mislq 4e ot smetkata kakto i da eПървоначално написано от air_J
If you can hear me, I need help I'm caught and
I'm stuck and I'm trapped in me self don't understand
This fucked off hand that G. delt lazarus help
Me cause he's hazardous to T's health.
I'm a psycho baby
It's about to drive me crazy
На сервитьори често оставям по колкото мога.
Не че са ми много парите...
Е,зависи и какво е обслужването естествено.
Има такива дето хич не си дават зор и не ти обръщат внимание в продължение на 40 минути (ти искаш да си платиш).Тогава просто ставам и си тръгвам.Иначе много бързо ме настигат.Но има и такива усмихнати и учтиви младежи и девойки,че чак да ти стане готино.
А на бармани задължително оставям!
В магазин никога не бих си оставила жълтите стотинки.
Тия пари да не растат по дърветата. :P А и влизат в голяма полза понякога-тия жълтите..
И как реши, че в чужбина в заведения си длъжен да оставяш бакшиш, щото аз съм ходил в заведения в Испания с испанци и си оставят парите точно до последната стотинка... По най-изисканите ресторанти бакшиша си е включен в сметката, а можеш и да оставиш повече. В заведения, когато бакшиша не е включен в сметката по никакъв начин НЕ СЪМ ДЛЪЖЕН да давам бакшиш! И както споменах - мразя тъпи путки, които сами си вземат пари, без аз да съм им дал! И кое е обидно, и кое не е си е субективно понятие. Аз може да продавам банички за 60 стотинки и да се обиждам ако не ми дават 1 лев за баничка, но кой го интересува? Същата работа и в заведението, като не съм преценил - не съм оставил! Нито съм длъжен, нито ми пука кой и дали би се обидил.Първоначално написано от b0Nb0n
![]()
Левски шампион але але!
Ем, понякога ме е срам да чакам по няколко минути хиената да ми търси някви стотинки да ми връща и направо си заминавам...
много ти знае главата..Първоначално написано от b0Nb0n
mersi da te nau4a i tebПървоначално написано от OtherDimension
![]()
![]()
I'm a psycho baby
emi ti sam go kaza e backa toi ti e vklu4en v smetkata 6te6 ne 6te6 dava6 goПървоначално написано от air_J
I'm a psycho baby
понекога оставям понего не .. бе зависи ... по кафетата попринцип оставям
zavisi ot prodavachkata ako e nqkoe hubavo momiche ostavqm vinagi![]()
Закон на Торнли: Онова,което възприемаме като ред, е само преобладаващата форма на хауса.
да,обаче понякога ми ги тикат![]()
someone else...
+ 1Първоначално написано от a3c1M
Аве ако сме длъжни да оставяме бакшиш, що не дигнат направо самите цени ве?
Веднъж на Калиакра бях с наш'те и няк'во тъпо барманче изчезна "уж за ресто".. Беше лев и нещо.. Малеее, така се ядосах, това беше единственият ми подобен случай, когато съм се оставяла, ега ти гнусния мазник. Още ми се искаше да го бях намерила и бутнала във водата.
Затова когато ходя където и да е, си имам и дребнички, за да не могат да ме лъжат няк'ви сервитьорчици с парички, почти винаги вадя точни пари.
Само веднъж бях оставила при вида на симпатичното момче.. Абе не знам.
Първоначално написано от LovePoisoned
RestInPeace Smacy! Ti vinagi shte si v men ... Obicham te!
Понякога,като не ми се чака или бързам.
"Начукай ми го! Изнасили ме! Дискриминирай ме! Корумпирай ме! Манипулирай ме!
Завиждай ми! Ограби ме! Мрази ме! Предай ме! Убий ме!
Е, почувства ли се вече истински човек?"
Дензъл Ребеловски
За някакви дребни стотинки в магазина, не чакам, не ми трябват просто. В заведения, зависи от обслужването.
Да, най-често по барчетата.
Много по-лесно е да събудиш у някого любов, отколкото да я запазиш.
1 и 2 ги оставям в повечето случаи .. а в заведение бакшиш е задължителен ... на такситата рядко оставям![]()
Пфууу днес точно една ми напарви много лошо впечатление, взе си бакшиш сама, нече бяха много, де - 40ст., които и без това щях да й ги оставя. Хах, а на всимкото отгоре млякото с какао струваше 2,60 и ми излезна 3, поне да беше заведението на ниво, че да взимат 3 лв за едно мляко с какао. Вътре беше студено дори... Ако бях сама щях да си ги поискам...
Ами в любимия ми магазин за хранителни стоки не взимам понякога 1-та стотинка . В Мак Доналдса пускам едната стотинка в касичката , но иначе ис взимам всичко !![]()
ауууу колко благородноПървоначално написано от dark_sw
Saatana vittu perkele hate crew!
В заведение - да. Таксита - не фащам. В магазина - обирам всичко - до последния жълт петак.![]()
![]()
Memento moriendum esse!