- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Това засяга всеки...
Спинът...думичката,която кара всеки човек да настръхне...спин...означава-смърт...
И все пак малко хора се замисят...дали пък в тях не живее вирусът...Всички двойки си "вярваме"...но как да сме спокойни за себе си...след като не знаем,дали партньорът ни е сигурен,че не е болен...или ако е сигурен...дали наистина е така...а дали ние сме сигурни,че нямаме вируса,а всъщност вече е в тялото ни..
Да...процентът е малък,но го има...
Аз съм била с двама..единият от които беше девствен и не ми е изневерявал,а с другият винаги сме ползвали презервативи.
Шансът според всички е нулев,но аз ще се изследвам...и вече наистина ме е страх...
Гледайте какво става...
39 528 600 серопозитивни
На всеки 10 секунди някой умира от СПИН!
На всеки 6 и половина секунди един човек се заразява със СПИН!
Спинът вече не се предава само по споменатите до сега начини...кръвен,детероден и полов път... Има много неща,които малко хора знаят.Има много горчиви истини за болеста и заразяването с нея...
Така,че...хора...едно изследване няма да ви навреди...може само да помогне на много хора,а дори и на вас...
Смятате,че това не ви засяга??? Ами прочетете това...
- Твърди се, че презервативите щели да спрат епидемията-Лъжа. Всички гумени ръкавици, както и презервативите имат пори с диаметър 5 микрона. Големината на вируса е 0.1 микрон.
- Вирусът не можел да живее извън тялото.-Лъжа. Върху суха чиния издържа до седем дни.
- Дезинфекционен разтвор унищожавал вируса.-Лъжа. Дори 70% спиртов разтвор не може да го убие до 20 минути.
- СПИН не се предавал чрез целувка-Лъжа. Сп. "Пипъл Магазин" съобщи за 10-годишно момиче, заразено от вируса, на което никога не е преливано кръв, не е било болно, родителите и брат й са с отрицателни проби и не е била изнасилвана.
- Не се предавал от насекоми-Лъжа. Комарите са едни от разпространителите.
- Плувните басейни били обезопасени с хлоров разтвор. Лъжа...Хлорът обаче не унищожава вируса в каквато и да е концентрация.
Защо толкова много лъжи?- За да не бъдат обвинявани, че след като създадоха убиеца, не са в състояние да се справят с него. Стремят се всячески да поддържат населението спокойно, докато умира.
Не бъдете безразлични...помогнете си...помогнете и на всички...
Кабинети за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН
Всеки делничен ден от 11.30 до 18.00 часа и в събота от 9.00 до 13.00 часа
ХЕИ – Бургас
Ул. Александровска №120
Ет. 5 стая 35
Тел. 056/ 816 257
ХЕИ – Варна
Ул. Брегалница №3
Ет. 5 стая 501 (до Токсикофизиологичната лаборатория)
Тел. 052/ 632 778
ХЕИ – Плевен
Ул. Асен Халачев №7
Ет. 3 стая 307 (до Вирусологичната лаборатория)
Тел. 064/ 806067
ХЕИ – Пловдив
ул. Перущица №1
Ет. 1 стая 20
Тел. 032/ 643 436
Столична ХЕИ
Ул. Враня № 20
Ет. 5 стая 502
Тел. 02/ 833 40 99
02/ 931 20 51 в. 281
Българска Асоциация по семейно планиране
Ул. Суходолска № 99
Кв. Факултета
Ет. 1
Тел. 02/ 929 41 45
добре, че се намери някой да го каже това!БРАВО!!!Това за целувката не мога да разбера, защо всицки казват, че не може...след като вируса живее И в жлезите, ь слюнкага също е от жлезите...дано сега всички да им дойде акъла в главите...аз съм правила тест и СЛАВА БОГУ беше отрицателен...УСПЕХ и на всички!
A.D.I.D.A.S.
Евала за темата!!!
Хубаво, по тази логика серопозитивните трябва да се затварят в газови камери и да се изтребят.Презервативите не помагали, комарите, които се срещат под път и над път през лятото, ще те заразят... И какво като си направим изследванията, явно и да се окажем болни от СПИН, нищо не можем да направим... Освен да се затворим в клетка с плътни стени без прозорци и да чакаме края на жалкото си съществувание.
Уважавам ramaiana за труда й и за това, че иска да ни предупреди, но това успокоително ли трябваше да бъде?
"Хората правят живота толкова интересен. Представяш ли си, че във Вселена с толкова чудеса те успели да измислят скуката? Удивително!"
по - скоро с цел да се пазим...а не да правим неща от които после ще си патим...а за комарите...знам че разнасят вируса, но ако един комар ухапе серопозитивен и след това един напълно здрав..то здравия би могъл да се зарази в зависимост кога е бил ухапан болния.Първоначално написано от MoOnLiGhT_ShAdOw
A.D.I.D.A.S.
EVALA i golqmo BRAVO na avtora!
I'm a machine,fueled by music!
Tiesto-my God!
http://i.data.bg/08/06/29/1027988.jpg
http://i.data.bg/08/10/25/1213075.jpg
Много е тъжно да...нищо не може да се направи...
![]()
Вижте сега...според мен тези неща са просто изключения..но изключението не значи,че няма риск...
Шансът да се заразите така е много малък,но просто искам да кажа,че не е нулев и за това исках да ви информирам,защото съм сигурна,че малък процент от вас ще го знаят това.
Ако откриеш,че си болен ще си предлазлив...и ако процентът,вирусът да мине през порите на презервативът е 5-6,примерно, ако няма изобщо презерватив процентът вече е с една нула накрая...
Искам просто да кажа,че никой не е застрашен...това е.
Темичката е много хубава и се радвам, че най-накрая някой я пусна, защото тук младежите се притесняват само за забременяване, а не за най-опасното.
Само тази част с лъжите е малко преувеличена, но както и да е
Аз лично си правя тест всяка година, не защото нямам доверие в партньора си , а за собствено спокойствие.Все пак ходя по болници, взимат ми кръв ала бала...винаги има нещо, от което може да ме хване страх. Става бързо, лесно и на някои места безплатно. Съветвам всички да си го направят. Ако така стане, тази статистика би намаляла драстично.
Съществуват и тестове, в които се изследва слюнка (също определя антитела) или урина.Първоначално написано от asdfrewq
Напълно съгласна съм.Първоначално написано от MoOnLiGhT_ShAdOw
Hey ! Mr Tambourine Man, play a song for me,
In the jingle jangle morning I'll come followin' you..
Ами не, просто ако си направиш тест и се окаже позитивен няма да заразяваш другите и ще се предпазваш! Разбира се, че има смисъл от него.Първоначално написано от MoOnLiGhT_ShAdOw
Добре , да кажем , че някой е серопозитивен.Първоначално написано от the_hottie
И какво? Никакви развлечения , никакви закачки с момичета (или момчета) , а недай си Боже пък комар да го охапе и тн....
Е при тези условия , човек направо ножа си тегли.
Да прави каквото иска, но да позлва презерватив при секс и орална любов !Първоначално написано от Jeuelle
Първоначално написано от Jeuelle
Ще ползваш презерватив...какво...![]()
Или си на принципа...щом аз ше рева...всички ше реват!
Е как да ги ползвам тези презервативи катоПървоначално написано от ramaiana
" Твърди се, че презервативите щели да спрат епидемията-Лъжа. Всички гумени ръкавици, както и презервативите имат пори с диаметър 5 микрона. Големината на вируса е 0.1 микрон."
Ти май си противоречиш ....
Абе кой луд идиот пише, че презервативите не спирали вируса?
Айде позапознайте се малко. Къде има най-много спин? В Африка, където не знаят как изглежда презерватива.
Не това с презервативите, комарите и пр. е преувеличено, но ако си болен си длъжен да се пазиш - иначе може да се считаш за убиец!
Имаше една страхотна реклама по ТВ. Предполагам спонсорирана от някакви европейски фондации.
Рекламата започва с някаква много романтична и сладка двойка. Цуни-гуни, секс и след това момчето става, вади един пистолет и застрелва момичето в челото. След това още 2-3 такива двойки, накрая винаги момчето или момичето застрелват с пистолет другия в главата.
И накрая на рекламата показват един презерватив, в който са уловени всички куршуми. И пише - използвайте презерватив, спасете живот.
Или нещо от сорта.
Идеята е, че да правиш секс без презерватив може да се окаже равно на това да застреляш другия в главата. Или да бъдеш застрелян респективно.
MN huava tema!MERSI mn za neq.ne sym znaela za nqkoi ot ne6tata.Naprime za komarite![]()
.
Don'T PrOvOkE HaTeR ,JeRkS!!
съгласен с asdfrewq. ramaina защо трябва да стряскаш хлапетата с някакви статистики? и защо даваш глобални статистики? дай статистики в България! деца знайте, че ако има нещо вярно в написаното от ramaina това са изолирани случаи или най-малкото не се отнасят за България. СПИН се пренася по пътеките, които са всеизвестни (да не ги изброявам отново, казани са по-горе). И, когато правите секс ползвайте презерватив, когато не сте сигурни в партньора си! Той предпазва не само от ХИВ вируса, а и от всякакви срамни болести, инфекции, гъбички, брадавици и т.н.
I'm not great, I'm whole
http://s3.bg.bitefight.org/c.php?uid=36876
http://gorata.net/f.php?f=Tayga
2% оТ млАдОто ПокОлЕНие НЕ сЛуШа чАлГа!
АкО Си оТ оНезИ 98% КоиТо Я ОбИчаТ, сЛожИ ТовА в ПоДпиСа си!
ЕВАЛА за темата от нея научих доста неща за които не съм се замисляла![]()
Не съм правила тест за СПИН, защото заразяването от майка на дете го нямам, по полов път няма как да се заразя, а кръвопреливания са ми правени в бебешките години, когато СПИН в България не е имало.....Ама сега кой знае кой мутирал свищовски комар ме е заразил. те тука на СПИН, ами всички вируси на куп пренасят-така са огромни.
Хубаво е да си направя изследване, но не мисля, че съм в някоя от рисковите групи.
Все като забременея ще ми направят....
Не правиш ли секс с приятеля си без презерватив?Първоначално написано от krem4et0
Да, но ние сме си първи и едниствени сексуални партньори.
Ем... ако не те е излъгал значи наистина си относително безопасна.