Провокирана от един разговор, който проведохме днес с една приятелка току-що завърнала се от Испания, реших да напиша тази тема. Беше зимата, когато забелязах, че навсякъде има peace-чета - по обици, дрехи, гривни. Излязоха на мода големите цветни очила, феерните поли и рокли. И тогава ми прищракна, че "да бъдеш хипи" ще е модата тази година... И наистина в Европа са се появили все повече и повече "обичащи" хора и повече и повече дрехи в такъв стил...
Вие подкрепяте ли наблюденията ми? Дали хипитата ще последват съдбата на емотата и ще бъдат намразени като всички "модерни" субкултури...![]()
Всъщност... Забрави какво ти казах и се усмихни! =)
Извинявам се, че пренебрегнах факта, че скиновете мразят всичко, което е различно от тях... Защото важното е да се мрази..![]()
Модерно било да обичаш, модерно било да мразиш, модерно било да си депресиран... пълни глупости![]()
Благодаря за информацията. Все пак не беше нужно.А клишето явно е произлезло точно от там. Като контракултура на хипитата, скиновете трябва да мразят.. Не е ли така?
![]()
Остава да върнат и модата на косматите мишници!
Grumpy old madman
Защо да не може като омразата е думата, която обединява всички тези неща, които сам ти каза.. Все пак наистина съм съгласна с теб за всичко, което каза и че наистина само с една дума не може да се даде пълна картина на това, което исках да кажа.. Но щом ти писа за него, значи думата "мразя" все пак е носела значението, което аз исках да употребя.
![]()
Цялата работа както винаги е в парите.....Ако бедните, отрудени синчета на работническата класа имаха пари, дали нямаше и те да се друсат, да слушат по цял ден музика и да си живеят живота ?
Просто завист......
Трябва да бачкаш цял ден, а ги гледаш как свирят на китара в парка с усмивка и нямат грижи.....![]()
![]()
![]()
![]()
Далеч не всички хипита са употребявали наркотици, и далеч не всички са били наркомани......
Това че употребяваш наркотици не значи че си наркоман.
Само че ти използваш тази дума обобщавайки, точно както кламерче използва думата "омраза"...
За хипитата и наркотиците просто е излишно да ти обяснявам, има си уикипедия гуугъл и незнам си още какво...Далеч не всички хипита са употребявали наркотици, и далеч не всички са били наркомани......
Това че употребяваш наркотици не значи че си наркоман.
Само че ти използваш тази дума обобщавайки, точно както кламерче използва думата омраза...
Това че употребяваш наркотици не значи че си.наркоман
А какво е значението на думата наркоман ?
exploitedteen, тва клипче го гледах в ютуба преди около година. 10x ,че ми напомни
Наркоман е човек, който е ЗАВИСИМ от и не може да контролира употребата на дадена психоактивна субстанция......
По вашата логика, хората които пият отвреме навреме бира трябва да са алкохолици.......![]()
С тази разлика, че като изпиеш пет-шест бири няма да ти стане нищо...
Няма какво да се залъгваме, употребата на наркотици води до пристрастяване. Ако ползваш и не си пристрастен значи си просто бъдещ наркоман.
Смешно.....пак по тази логика може да се каже че ако изпиеш 5-6 бири и си бъдещ алкохолик, или ако изпушиш една кутия цигари си бъдещ пушач......
Истината е че всичко е до отделния индивид(воля,среда,психика, ген) - някой стават алкохолици, други наркомани, трети пушачи, но да се твърди че употребата на нещо автоматично ще те направи наркоман, алкохолик, пушач е идиотска.....
Aко говорим за умишлена и ситемна ЗЛОУПОТРЕБА, то тогава си прав - това е постъпка на зависим човек.....Първоначално написано от exploitedteen
За ЛСД не можем да говорим за злоупотреба, просто е невъзможно....
А какво ще кажеш за човек които употребява защото му харесва ?
Когато му харесва ?
Както на вас ви харесва да си поркате пикнята наречена бира, на мен ми харесва да си запаля един коноп....Ти като не си зависим, що пиеш бира ?
Защото ти харесва.....
Вярно е.Но защо му е на някакъв си фешън да залита по толкова мразена суб клутура?Хипитата са си били баш наркомани...
@explotedteen,да не би да казваш,че хипитата са имали пари?Ако е така,не съм съгласна...![]()
Хипита е имало от всякакви прослойки.....Това не е толкова до социален статус, колкото начин на мислене...
Тва относно парите ли беше?Ако е така-прав си,но идеята ми беше,че дори за са произхождали от по-заможни семейства,самите хипита са нямали пари.А ако е било за фешъните-тва ми беше отговора по тематаХипита е имало от всякакви прослойки.....Това не е толкова до социален статус, колкото начин на мислене...![]()
Сега се сещам за едно изречение-"Живей,докато не е дошло на мода да се мре!"![]()
Е как ще наречеш цяло движение "игра"да си играе на космическо единство е друг въпрос...![]()
Така де...защо повтаряме едно и също ? Нали се съгласих с теб -Първоначално написано от exploitedteen
Първоначално написано от Special K
![]()
![]()
Някакъв процент може и да са психически зависими, но повечето не....Просто халюциногените не са нещо с което може да се злоупотребява, както може със опияти или стимуланти например.....Първоначално написано от exploitedteen
....поведение, характерно на човек който е физически и психически зависим от тежки наркотици.Първоначално написано от exploitedteen
Ако се появи и такава сган ще ги натиснем много![]()
Да не мислиш че като набиеш един двама и нещо ще се промени ?
![]()
![]()
Прав си....![]()
Че хипарите кога са били обичани (освен от родителите ни)? Били различни? С кое? Имали оправдание, защо се друсат![]()
То и анархии се кичат навсякъде. И "масон" по всевъзможни дрехи. Това с хипи-знака не помня коя марка беше.