- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Linux Ubuntu
привет на всички
интересно ми е дали има хора в тоя форум, които да ползват такъв линукс и какви са впечатленията ви от него
аз лично го ползвам и съм много доволен![]()
А защо премина на Линукс?
Аз лично го сложих, за да го пробвам и съм много приятно изненадан от него. Има си всичко необходимо и е доста лесен за използване. Много ми харесва, жалко че не мога окончателно да премина на него.
ами обичам да се занимавам с компютри.Първоначално написано от LGPz-new
сметнах, че Windows ме ограничава по някакъв начин. няма да кажа, че не съм доволен от Уина(не съм имал сини екрани или безйрайно много грешки). Windows пак си ползвам(макар и рядко и то само на виртуалната машина)
иначе ubuntu(за него конкретно говоря) ми допадна със свободата с него.
мога да правя всичко стига да знам как.
пречки със софтуера нямам (ползвам емулатор за windows програми, а фотошоп за по-лесно съм си го сложил на виртуална машина
и още нещо - убунту е 10пъти по красиво и стилно от Уин Хр
мога да покажа снимки ако искате
![]()
За стилът ... той може да се управи
"ми допадна със свободата с него. "
Как така свобода?
извинявай за прямотата, ама виждал ли си машина с линукс?Първоначално написано от LGPz-new
имам предвит, че мога да променям всичко както на мен ми допада.
имам достъп до хиляди приложения под каноните на GNU(т.е свободни са). не съм ползвал кракове от няколко месеца - просто не ми се е налагало.
не казвам, че вс приложения ми вършат работа. примерно с фотошопа съм си свикнал да бачкам и не искам да му търся свободен заместител(то има такъв, но аз не мога да работя с него)
Относно стила - на ХР освен да си сложиш яките(наистина са яки) теми от Alienware, да си смениш wallpaper-a, log-on screen-a няма кво друго да пипаш.
при убунту 1во че имам избор от поне 3 графични среди(В зависимост от предпочитанията ни и компютърът с който разпогаме). можем изцяло да променим вида на операционната система и това няма да отнеме повече от 10-15минути
като за 1ви път сложих линукс очаквах нещо адски трудно и невъзможно
въпрос на свикване е.
последната версия на ubuntu(8.04) e много user-friendly. много повече от ХР или виста. драйвъри са необходими САМО за видео картата, но вече се инсталират за няма и една минута с няколко кликания![]()
CNR - Click'n'Run.Нещо като .exe писано на xml и разработвано основно от Linspire.До момента софтуерът е ~44000 на брой.Засега се поддържат Ubuntu,Free/Linspire.Теглиш си клиент и се забавляваш.
Стилно и красиво ^-^ За мен чистите Linux-и са си най-добре. За игри... емулатори... аз съм с Debian( пробвал съм и Knoppix ) и не мисля, че Linux е операционната система, с която искам да играя игри или пък да записвам програми подобни на photoshop, за да работя с тях. Windows си е за игрите... когато става въпрос за сигурност, администриране и сериозна работа... Linux задължително(: Но да си играя и да го цапам до такава степен, че да стане пак Windows... не мерси(:
Ако става на въпрос Windows XP изобщо не може да е на нивото на Ubunto по графични ефекти, но ето кой Windows може:
http://youtube.com/watch?v=xC5uEe5OzNQ
П.П.
Много е интересно на края на клипа с Windows 98-цата![]()
![]()
хахаПървоначално написано от MajeStic
тая виста като я видях и се засмиях![]()
дървена е. единственото което ме впечатли беше 3д смяната на прозорци, но тва го имам и аз и даже е по-функционално(мога да контролирам как да се въртят и кви премятания да правят)
иначе има игри като Open/alien arena,които са ми в хранилището и си ги слагам за 1 минута без никви емулатори, а пък са яки игрите(всъщност безплатно копие на Quake 3 са тия игри - поне според мен де)
Според мен, има някаква доза copyright от Ubuntu, Vista. Microsoft са си взели идеи от Ubuntu.
не само според тебПървоначално написано от Ruthless
доколкото помня 1вото убунту е излязло 2004 година.
виста излезе няколко години след това.
вс глезотийки са копирани от линукс, но microsoft даже не са ги копирали като хората
абе линукса е супер. Само дет на мен нещо ми правят въртели ефектите (предполагам от видеокартата) и ми дава целия екран в бяло. Но е много лесен за употреба и доста бърз![]()
What I want, is what I need!
What I need,is METAL and SPEED!
"въртели" при най-новата версия вече нямаПървоначално написано от Nightwish_fen
и аз имах много мъки с по-старата версия, ама с новата нещата стават за 2 минути
Да бе наистина кво ще кажете за 8.04 ? Добра ли е?Някой пробвал ли я е ?Впечатления, тва онова.Аз вчера си поръчах 30 диска от нея![]()
да видим дали ще ми ги донесат
.
Първоначално написано от AnincetoSexy
аз си поръчах 50.....(сериозно говоря)Първоначално написано от XceSS
иначе за сега е най-добрата дистрибуция според мен.
след 1-2 месеца ще ги имаш дисковете.....
тия 50диска съм ги поръчал за бг форума на убунту - ако има хора които искат да не чакат 1 месец доставка на оригиналните дискове от чужбина, а си ги поръчат от България...
когато не ми се спи ще напиша предимствата на 8.04![]()
Доволен съм..имам проблем обаче понеже го ползвам с Gforce 2 и нещо неще да си намери читави драйвери...8.04 е версията...чесно казано съм прекалено доволен макар и да немога да ползвам визуалните ефекти...отделно тва според мене си е сбирток м-у уиндолс и мак...командите в цмд-то са на уиндолс някои а пък като софтуер обновления и т.н си е чист мак..един приятел има айфон и софтуера е подобен![]()
На мен.....незнам що са ми толкова, ама да имаПървоначално написано от Chipsan
иначе преди това си бях поръчал 2 кубунту и 2 убунту.
![]()
Ама няма да чакам да ми донесат 8.04, вече е изтеглено, само диск ми трябва и всичко е както казва 1 мой колега ЦИЦА![]()
My Winamp is playing: 795. Fen Club na CSKA-Selo Poduene
pz aLL !
davai diskowete na priqteli, ako karete informatika w u-6te - predloji liveCD-to na prepodavatelq si.
Аз информатика нямам, ама по проектиране на ел.схеми ще го сложа на компоютритеПървоначално написано от Chipsan
![]()
... пийс"Ubuntu" - an African word, meaning "Slackware is too hard for me"
"Slackware" - a high-tech termin meaning "My IQ is not high enough for zOS"![]()
Отдавна ви чета и все повече се гордея с нашата страна: ето вече и в психиатриите интернет е достъпен.
My evul side ish powered by nostalgia... hush!
Ще можеш ли да ми запазиш един?Първоначално написано от Chipsan
![]()
поръчах само кубунту
убунту поръчката е в друг човек
никъв проблем нямаш ако искаш дискове - пиши ми на мейла
chipsanbg@gmail.com с адреса(пълен) и телефонче(GSM) и ще полуиш дисковете до няколко работни дни(безплатнО)