- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Да бе,добре....
Много ми е интересно как да не съдиш за човека по музиката,която слуша..? Нали това е част от човека.Имам предвид избора му,това което харесва.Не е всичко,но до исзвестна степен стила говори много...
Пускам тази тема тук,защото се отнася и до отношенията между хората.Много често не се спогаждат заради стиловете музика,които предпочитат.
Та,какво е вашето мнение..?
![]()
“Simplicity is Beauty and Beauty is simplicity, nothing more, nothing less.”
-- http://www.youtube.com/watch?v=15uFb2wjxjg <3
ако хората имат различни предпочитания за музика , но не говорят за това, може да няма абсoлятно никакви проблеми между тяхмузиката не е главното нещо, което определя характера на човека ,
за мен няма значение приятелите ми каква музика слушат , за мен е важно какви хора са те . имам приятели, които слушат само метал , а имам и такива които слушат само чалга , и всички те са супер , просто страхотни приятели
![]()
Замисъла беше друг.Както вече казах,музиката не е всичко (
),но до някаква степен определя човека.Исках мнение относно това,дали по някакъв начин си вадите изводи за човек от начина му на слушане,както някои хора си вадят изводи от стила на обличане.
![]()
Kratko i qsno Ne ;P
Аз нямам нищо пртив стиловете,оито слушат моите познати,стига да не живеят само с този стил и да не зачитат съществуването на други.
Има едноголямо НО поне за мен...Имам познати,които слушат метъл,а аз не,само че при тях тези предпочитания се изразяват и във външния вид и в поведението.Това вече не го одобрявам...Ако едното не влияе чак толков на другото е най-обре.
Липсата на доказателства за съществуването на нещо, не е доказателство за неговата липса! Абе истината е някаде там ...
Почти всеки има някакви предрасъдаци относно стиловете музика или обличане. Това е така защото за болшенството от дадена група е присъщо някакво качество което не ни харесва и това определя мнението ни за цялата група (стил). За да можем да се наречем свободомислещи хора, трябва да се оттървем от този тип предрасъдаци.
много съжалявам , но не бях разбрала , моля за извинениеПървоначално написано от magi_megi
а иначе не си вадя изводи за хората по това каква музика слушат , защото това не е определящо .
хахуах...Заебете,май никой не зацепи какво питам.![]()
Сега ще ви дам един пример,дано вденете за к'во иде реч :
Много хора,които слушат чалга са смятани за посредствени,заради музиката,която слушат.
Дано сте загряли.![]()
Не, не си вадя изводи, най малкото, защото аз слушам от Преслава до LP... лелеее.. какви изводи си вадя за себе сиПървоначално написано от magi_megi
![]()
Aye...az mislq 4e tova e muzikata koqto nai lesno moje da bade napadanaza ne6to ot sorta na Kupuva6 si disc na Kamilq i v pulvinata pesni se pee ox banana ax banana a sa6tevremeno na disca pi6e udobreno ot ministerstvoto na kulturata
no az li4no nqmam ni6to protiv tozi vid muzika prsoto ne mi e na du6a
xodel sam s 2 momi4eta koito slu6axa i nqmax nikakav problem 4e dori im se radvax mn kato se napiqt
![]()
Ами да, до една степен се влияя, имам придвид, че ако се проявява чак такава разлина в поведението ни, не мога да друга с тях. Съдя също до толкова, до колкото дали са весели хора(купонджии) или по олегнали. Също така дали музиката, която слушат е комерсялна. Това мисля че е всичко.![]()
Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.
Ами съдя за човека по музиката,да.Просто това е част от характера,която доста често оформя и самия стил на обличане и поведение.
Аз слушам Evanescence , Three Days Grace, P.O.D, Trapt, Skillet...тя от нейна страна слуша чалга... хаус.. нек'ви е такива.. не казвам, че и аз не слушам хаус... ама ... абе сещате се на к1де бият.... ама к'во его е ... вече месец и половина близо...
Неможеш да с1диш за човека по това как се облича или каква музика слуша...
Това е лично мое мнение!
Почти всички отричат това, но аз съм напълно съгласна с мнението тиПървоначално написано от magi_megi
Някои хора, казват, че музиката, която слушаш не е просто музика, а начин на мислене.
Da ako stava na vapros za nqkoi xora ... 13 godi6ni xlapeta kradat pari ot tqxnite za da si kupqt kecove koito sa si nai obiknoveni no pi6e Him na tqx...vseki s manite si ako muzikata ti e na4in na mislene zna4i opr si vmaniq4en
Може да се каже,но не за всички индивиди.Не всеки човек,разглежда другия по стила музика,която слуша.А тези,които просто обичат музиката,под каквато и форма да е.Вярно,че има силно делене,особено на някои стилове,но чак да възниква омраза или нещо такова,според мен е глупаво.Всеки с това,което му харесва.Мен лично няма да ме отдалечи стилът музика,която харесва човек,от самия него.Сигурно рядко ще слушаме заедно една и съща музика,нооо няма да е голям проблем.Пък и аз съм склона да слушам всичко,ако е наложително...
![]()
A friendly look, a kindly smile, one good act, and life's worthwhile.
Мнението ми е, че с гаджето ми слушаме абсолютно различни неща и се понасяме дори смея да кажа, че се обичаме дори в моментите когато не "залитам" по неговата музика.
Познавам момичета, които макар да слушат поп-фолк, са наистина точни хора. Познавам и такива, които са синоним на селско поведение.
Но да, музиката е определяща. Не може човек, който предпочита в свободното си време да слуша Roxette, Sting, Michael Bolton, Def Leppard, да се сравнява с някой, който пък слуша Милко Калайджиев, Азис и Амет...
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
Незнам дали се отнася до мен де, ама понеже съм егоцентрик предпочитам да мисля, че е така. Слушам всичко, което ми попадне без изключения. Но да кажем, че най - основно слушам поп и понякога дори чалга, а моя слуша метъл...Първоначално написано от gPa3HuTeJl
не е важно на кой стил принадлежиш, важно е как те възприемат хората.. попринцип малките на по 12-13-14 години искат да навлязат в някоя култура (hip-hop, metal, rastafari и др.) за да не се чувстват различни от наборите си и за да бъдат харесвани и уважавани от връстниците си и от хората в противоположния пол.Според мен не е така и аз съм живият пример.Аз слушам хопец, d'n'b, reggae и метъл ама по-малко и градя себе си от малък.Като бях малък брат ми беше слушаше метал, после стана скин и винаги съм правил така, че хората да ми се кефят независимо от стила ми.Винаги когато брат ми ме вземаше с него, приятелите му ми се кефеха и не им пукаше, че ходя със свлечени гащи.Години по-късно вече съм на 16 и още съм същото момче със широките дрехи.Обаче се събирам с метъли не заради друго ами защото са по-печени от наборите ми от моя стил и има к'во да си кажа с тях и е интересно.Смятам, че човек не трябва да бъде слаган под общ знаменател с други хора, но бих направил това изключение с fashion привържениците.Това е така, защото това не е култура, а просто copy-paste на пънк и емо прически.. прекалено много омраза и злоба има във тези хора към другите стилове и обикновено такива стават разни мамини синчета и богаташки дечица... попринцип в електронната музика няма нищо лошо особено в хаус-а, но както и да е - всеки с избора си!!Моят е такъв и се надявам да бъде уважен!!![]()
![]()
...за да бъдеш себе си, трябва да се докажеш и да не забравяш кой си и от къде идваш.. защото това е твоята история, а човек без история е просто лице от тълпата....
не нямах в предвид точно тия, пък и това не е мислене, това е поредната "мода"Първоначално написано от \Enigmatic/
edna moq daskalka e super stroga i si priznava 4e slu6a 4alga i gleda sapunki i v1preki tova e na mn visoko intelektualno nivo...taka 4e izvodite ot tozi tip sa izli6ni...no tfa ne pre4i na s16testvuvaneto na kuhi 4algarki dee
Taka e no tova e samo ot strana na muzikataПървоначално написано от Wrathchild
ako si govrqt primerno za genetika ne6tata nqma da stoqt spored men ne bi trqbvao da ima tolkova golqmo zna4enie dali slu6a6 Cannibal corpse ili Azis kakvoto ti e na du6a! a pak est ako slu6ate edno i sa6to 6te imate golqmo predimstvo
![]()
Ако онзи въпрос се отнасяше до ме,аз слушам всякакъв вид рок -хард,пънк,прогресив и т.н.
А що се отнася до темата нямам нищо против чалгата като цяло,но определено не гледам с добро око на хора,които се качват по масата и започват "да въртят кючеци" или в повечето случаи просто да се тресат.Освен тези антипатии,нямам проблем всички останали стилове ако ми се налага,но определено рока ми е на сърце...**AC DC forever**
![]()