- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- как е във вашето у4илище?
И аз съм в такова училище с МТК. Ти с какво си? При мене почват от 8 без петнайсет и са по блог 90 минути час и 15 почивка.Инак всичко ми е 1 към 1 като теб, дори носталгията.Първоначално написано от bg_baby
Практика правиш ли?
В кой бундесланд си?
If for honesty you want apologies
-I dont sympathize
If for kindness you substitute blindness...
Please open your eyes!
Адашке до скоро беше тука при мене в Дрезден даже се познаваме ма сега замина за Дортмунд.Първоначално написано от Modern swinger
![]()
sorry че скоро не бях писала но бях в бгПървоначално написано от summer_moon31
![]()
значи аз съм в мадрид тии къде си...
така искам да кажа също,че ще сменям май училището и дано да съм в държавно и ще видя как е режима там и ще разказвам![]()
а това с ученето на много езици е супер яко и аз искам така...предпочитам само езици да уча
![]()
Значи започваме във 9:05 сутринта, където имаме 2 учебни часа преди обедната почивка в 12:02.Часовете са разделени на блокове - сутрешен и обеден. Всеки час е по 86 мин.Честно, евам се издържа да седиш на едно място за толкова много време. Малките междучасия са по 5 минути, стигат колкото да си смениш стаята и да отидеш за другият час. В интерес на истината нямаш абсолютно никакво време, тъй като по коридорите е истински ужас - на стълбите се събират близо 400 души, които се качват и слизат и после става едно чакане докато се разминем... Обедната почивка или голямото междучасие, е 37 минути. Имаме си кафетерия или стол, вътре можеш да си купиш нещо да седнеш да си изядеш обяда. Към 12:39 бие звънеца и отивам за 3ти час, който се води в обедният блок. И след като свърши, имаме 5 минути междучасие и после идва последният час...
Като цяло даскалото си е ОК, но се радвам се че съм 12 клас и това ми е последната година =).
- I never had to say goodbye
You most have known i wouldn't stay
While you where talking about our life
You killed the beuty of today
You never see me again
So no ones gonna cry for you
Аз вече съм в две училища. В едното съм в интернационален клас, а в другото съм със французите. А защо съм и на двете места? В интернационалното не ме искат. Миналата година е дошъл някакъв ръмунец, който нищо не е учил и накрая е заминал някъде другаде. Така че аз съм им трън в очите. За това решиха следното - понеделник и сряда съм цял ден във френското училище. Вторник, четвъртък и петък съм в интернационалното като съм там само половин ден. Като дойде време за голямото междучасие си отивам във френското училище, ям там и си продължавам там часовете. А и във това интернационалното ще съм сигурно само до Нова година. Просто гледат да ме разкарат. А във френското нямат избор - в техния район съм, задължени са да ме приемат. Мен лично ми е малко обидно, въпреки че не усещам никакво негативно отношение. И все пак...не е приятно.
В интернационалното училище сме девет човека в клас. Четирима японци, двама от Косово, един албанец и един алжириец. Някои от тях са на 16, 13, 10 ... абе на различни възрасти сме. Учителката е готина. Вътре училището е страхотно. Много е красиво, само дето в класните стаи е кучи студ. Учим френския като първокласници - всичко е с картинки. Не се шегувам, отначало си помислих, че са ме завели в клас за бавноразвиващи се ... Бая се уплаших тогава.![]()
Аз съм в Чикаго или по-точно в събърбите на Чикаго...пък най-точно в Northbrook.
Vikitooo, ти в downtown ли живееш? Питам, защото ми стана интересно кви са тея училища с униформи...доколкото знам, имало е някаква такава идея, да вкарват униформи..обаче върховния съд я е отхвърлил понеже такъв закон би отнел още от правата на учениците (и без това нямаме почти никакви). Ама аз не съм много в час с политики раоти, тъй че сигурно греша..
Ииии, да те питам какво ти е GPA-то..?Моето е 2.2 някъде
(GPA, среден успех предполагам, е от 0 до 5,..да поясня)
Ми... училищата в Щатите (в които съм учил) са коренно различни от училища в България (в които съм учил). Аз бях до шести клас в България, и в моя клас бяха най-големите отворковци в даскалото. Почти всеки ден някви се бият, на даскалите не им дреме, или и да искат да направят нещо, не могат. Аз си спомням, че като дойдох в Чикаго очаквах да ми е много трудно най-вече, защото не познавам "газарите" в даскалото..пък то кво се оказа..нямало такиваЕдин приятел, който е дошъл една година преди мен, беше набил някакъв манго, тъй де, черен, и са му взели акъла..цялото даскало знае, че той набил някой
Това беше в средното училище (middle school).
В гимназията (high school) е по-интересно, както каза Vikitooo. Моето даскало се казва Glenbrook South High School. Сградата е доста голяма, има два големи стадиона, единия футболен (европейски фубол), другия за ръгби (ли американски футбол ли там кот му се вика
). Има и едно голямо бейзболно игрище и няколко по-малки "поялнки" (общата им площ е колкото 2-3 стадиона някъде), които се ползват са сякви спортове. Има един голям и един по-малък физкултурни салони, фитнес зала, зала за танци, и зала за борба. Един басейн, сега строят и един по-голям, тъй че скоро ще има два. Сградата е на два етажа, към 500 стаи. 2800 ученика и 200 даскала (ужс). Както Vikitooo каза, тука всеки час си с различни съученици, и всеки ден една и съща програма. Започваме в 8 сутринта и дремим там до 15:15. 50-минутни часове и 5-минутни междучасия. Обикновено отнема 5 минути да стигнеш от единия край на сградата до другия..Та, аз имам осем часа:
1. English (Английски)
- 5 мин междучасие
2. U.S History (История на Щатите)
- 5 мин междучасие
3. Physical Education (физическо...)
- 5 мин междучасие
4. Lunch (обяд - също 50 минути)
- 5 мин междучасие
5. Computer Science (програмиране там някво)
- 5 мин междучасие
6. German (Немски)
- 5 мин междучасие
7. Precalculus (Математика няква)
- 5 мин междучасие
8. Physics (Физика)
Даскалите по принцип отиват по-рано в училището и си тръгват по-късно. Тва с цел винаги да има наличен акъл на някой ако му трябвала помощ да си я получи. Можем да стоим в библиотеката и във фитнес залата до 16:00 часа, след което ги затварят. Ааа, библитеката. Има един билюк книги (незнам колко, не съм ги броил) и един билюк компютри, към 70. Отделно си има и още 5-6 компютърни зали. Контра не можем играем, нито пък скайп имаме...за ко са тез компютри незнам
Имаме концертна+театрална зала..мноо готини представления правят от време на време
то туй на, друго не мога да измисля. Аз познавам 10-ина българи, едва ли сме повече от 20..
Викат, че GBS било едно от най-престижните училища в страната, и все пак то се намира в Щатите.. а Щатите не могат да се сравняват с БългарияБЪЛГАРИ ЮНАЦИ!!
![]()
Хората в Щатите и начина им на живот като цяло са много различни от нашите и това е нещо, с което не мога да свикна аз лично. Мога да живея тука обаче изпитвам огромна празнота от това, че съм толкова далече от родината си. Разбира се имам си и друга причина (по-голяма и то) да искам да се върна...слънчице, ако четеш това знай, че те обичам безкрайно![]()
(сигурно ставам малко досаден ама не мога да се сдържам
)
И аз да вметна, че думата "еквивалент" има и българска равнозначна...Първоначално написано от Wrathchild
![]()
otvratitelno... mnogo e zle.ima kameri nasqkade dori iv kafeto a i ne e kfe kato v bg a edno 2 na 2 kupuva6 i izliza6 qma kade da sedne6,nito n6to i ot u4ili6te ne moje6 da izliza6 sedi6 i v dvora i fakti4eski ti kupuva6 samo tova koeto ima v tqhnoto kafe,posle tuk si4ki hodqt s edni smotani ancuzi
ako sloji6 ne6to drugo t gledat ujasno....
Нашето училище не е от добрите училища,може да се правят всякакви конкурси,но с това само се замазва положението му.
Kato kazvate "na6eto u4ili6te" ili "moeto u4ili6te" dobre 6te e da kazvate kude jiveete : )
Fall down seven times..
Stand up eight.
В Канада е почти същото като в Америка... Аз съм в Католическо училище обаче и ходя с униформа и уча религия уж като предметПървоначално написано от Vikitooo
Почваме в 8 и свършваме в 2.32 точно ..е как са го преценили незнам. Един час ни е 80 минути и имаме по 4 часа на ден.. всеки си учи каквото му трябва за да влезе в университет или колеж... и каквото му е интересно. Лошото е че всеки ден програмата ти е една и съща и писва до няква степен. Аз в момента съм 12 клас и кандидатсвам за университет в Канада. Ако искам да ида в Америка ще трябва да взема няколко изпита мисля че бяха OSP и ASP не съм сигурна. Поне за нашите университети тука няма изпити. Избират те по оценките и ако срещаш изискванията им те приемат пак ако не се справяш с матеряла втората година може и да те изгонят...
Имаме си шкафчета като по филмите и си слагаш всички неща там и ходиме само с по една папка в часовете.
Леле,не мога да си представя абсолютно нищо от това,как живеете.Звучи ми много смахнато и плашещо(за мен!) всеки ден да съм с различни ученици,часовете да са по 50 мин. ,а малките междучасия само по 5 мин. Искам да живея извън България за няколко месеца,искам да видя как е.От вашите разкази мога само да гадая...
абе те да беха по 50 минути много добре ама мойте са по 80 почвам в 8 и свършвам във 9.20 първия час. но се свиква времето минава като нищо вече. Първата ми седмица беше ужас и исках да не ходя на училище изобштоПървоначално написано от SuNsEt
.. а също така всяка сутрин трябва да станем за националния химн без значение колко ти се спи
![]()
а мойто като е католическо трябва да станем за химна И молитва..
![]()
Леле,тези училища в България са нищо в сравнение с чужбина...Първоначално написано от PebblesNF
Супер яко е бе неам думи!!! Учителката ми по бизнез ми обеснява как знае повече от мене за моята държава и моят език.... и учебника е 100% грешен и като спора с нея тя ме гони от стаята.... имам ~50% и нз дали ще искласа само защото нещата които учиме съм ги видял и знам истината а не "Северна америка над всичко"Първоначално написано от LoLi_PoP
Учителката ми по бизнез ми обеснява как знае повече от менe!!! pak znae6 pove4eaman ot takiva mnogoznaikovci,ne e zle da po4ne6 da gi izptva6 tuko vi6 sa te izbrali za direktor s tolkov znaniq
![]()
ama parvo si opravi malko i ti pisaneto
![]()
![]()
i darjanieto
![]()
Добре ще цитирам учебника но ще ти го преведа и ще го посъкрата така за да ти е по лесно да го схванеш:Първоначално написано от adelaida
Всички в света говорят Англииски и хората който не го говорят живеат в хотели( бъмове ) ако човек реши да не говори на англииски то 100% тои е некой много прост човек, въпреки че англииския е единствения език на света много хора предпочитат да говорат на собствения си език за това тези хора с малки бизнеси не могат да се израстнат.
2. България е с африкански стандарти от 1970 година когато България се отцепи от африка и стана самостоятелна държава. Много е трудно да се отиде там защото хората се избивят и се ядат взаимно.
3. Дисней париж не печели никакви пари защото хората там са гнусни и нечистоплътни и са много груби докато в дисней токио те печелят пари нищо че париж е 3 мил а токио 32...
4. Франция е 1 от най бедните държави в целия свят. Толкова е бедна че те не могат да си позволят да имат климатик и даже не знаят какво е това. В франция живеат най бедните хора и дори няма шанс да влезне в ЕС
Да продължам ли селяко?
леле ще го снимаш ли тоя учебник? не мога да ти повярвам чак!искам да го видя с очите си!
ооолеле направо не вярвам.То бива да са изостанали,ама чак толкова не можеПървоначално написано от Darkkiss
Ест че ви звучи то нали америка големата сила бати умрелото сметище трябваше да върна учебника преди 2 дена.... Ако искате ми вярвайте ма аз си казвам истинате те ти казват че трябва да говориш истината и само истината и като се оплачеш от учебника те се праат че не те чуват а даже днеска имам 0(2-ка) на 10 страници проект само защотото проекта ми беше за македониа и аз написах че това е било част от БГ и те говорат моят език и че това име е краднато от Гърция и тн. и то даже го бях потвърдил с доказателства и тая ми писа 0-ла което е ваща 2-ка.....
Zna4i az jiveq v Hamburg , Germaniq v moeto u4ili6te cqlata sedmica imame po 7 4asa sled purviq ima6 5 min po4ivka sled 2-riq 4as ima6 po4ivka ot polovin 4as sled tovo o6te 2 4asa i kakto po gore sum kazal po mejdu si 5 min po4ivka i idva taka nare4enata Obedna po4ivka koqto trae 1 4as
i za drugite 2 4asa koito ostavat e su6toto pak s po 5 min po4ivka.Moeto u4ili6te e internacianalno ima pove4e 4ujdenci ot kolkoto nemci az sum vuv podgotvitelen klas v koito ima 14 deca + men i v nego sme : Amerikanec(Los Angelis) ,1 ot Afrika nz to4no ot de,3ma ot rusiq , 1 momi4e ot kolumbiq .... ne mi se izbroqva no seki idva ot mainata si ...!Est tuka u4i6tata sa po golemi no tuk sa prusnati smisal sgradite sa na po 2 etaja
i sa razprusnati sgradi ,a nai visokata e 4 -5 etaja i taka tva be6e za u4ili6teto kudeto az u4a ako imate vuprosi pitaite
P.S. sorry za pravopisnite gre6ki...
Кирилицата е задължителна
slun4ice
Да и при мен беше така!! Аз съм в САЩ вече завърших училище и съм в университет ама преди като бях беше така...Абе простотия. В САЩ като си под 18 години и си на училище те третират все едно не си човек...Първоначално написано от tItEufFf
да.. и никакви музикални устройства хD ужасПървоначално написано от LifeIsGood
![]()
Аз живея в САЩ и съм втора година студентка. Първата година бях в колеж, който е само за 2 години, но определено не ми харесваше и се преместих в университет. Та в колежа не ми харесваше, защото той беше по-скоро за хора с работа, с деца, по-възрастни (в някои часове имаше хора на по 40+ години). Никакъв социален живот...всеки си ходи на час, и като свърши часа си събира нещата и си заминава...Та като се преместих беше много по-различно. Сега живея в общежитие, излизаме си с пушачитепием си...по-трудно е в университет, мнооого по-скъпо, но пък си заслужава. Всеки клас съм с различни хора, имам понякога класове с по 400 човека... Почти никой не преписва! А ако някой те види да преписваш най-вероятно ще те издадат на учителя( виждала съм такива случаи). Всеки семестър сам си избираш какви часове да имаш за следващия. Има нали някакъв списък все пак горе долу да знаеш, ама ти си ги избираш кога, с кой учител. И само чакаш деня, в който можеш да се регистрираш и започва борбата със всичките други студенти опитващи се да се регистрират по интернет за тоя час. Иначе студентите са учтиви, все пак почти всеки е отишъл там по желание...и така
иначе социалния живот: моя универститет е в града, което поне моя щат е не толкова популярно. Ама аз именно затова го исках, че в гората не ми се живее. Та има клубове, ама не струват поне според мене. Само рап музика и черни девойки и младежи танцуващи все едно правят секс...аз много ми стана интересно първия поът като видях такова нещо
иначе аз по купони ходя. Главно студенти си ходят по тях. Знаем се. Иначе повечето хора ходят да учат в библиотеката, че иначе много по-интересни неща има да се правят( то и аз сега трябва да уча, ама...) и така
![]()
здравейте.аз съм за последно тази година в бг,ще се местя със семейството си във фрайбург,германия.досега всичко което прочетох ми се стори изключително интересно и въпреки това малко се поуплашихинтересува ме дали има някой,който учи във фрайбург и да разкаже и за обстановката там.в този град дали има такова интернационално училище?мерси
![]()
![]()
Живей без граници! Животът е един миг,затова го накарай да гори винаги с най-силния пламък!
(\ _ /)
(='.'=)
(")_(") (-_-)