.
Отговор в тема
Страница 3 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 120

Hybrid View

Повече от фен Аватара на windowlicker
    Аз живея в САЩ и съм втора година студентка. Първата година бях в колеж, който е само за 2 години, но определено не ми харесваше и се преместих в университет. Та в колежа не ми харесваше, защото той беше по-скоро за хора с работа, с деца, по-възрастни (в някои часове имаше хора на по 40+ години). Никакъв социален живот...всеки си ходи на час, и като свърши часа си събира нещата и си заминава...Та като се преместих беше много по-различно. Сега живея в общежитие, излизаме си с пушачите пием си...по-трудно е в университет, мнооого по-скъпо, но пък си заслужава. Всеки клас съм с различни хора, имам понякога класове с по 400 човека... Почти никой не преписва! А ако някой те види да преписваш най-вероятно ще те издадат на учителя( виждала съм такива случаи). Всеки семестър сам си избираш какви часове да имаш за следващия. Има нали някакъв списък все пак горе долу да знаеш, ама ти си ги избираш кога, с кой учител. И само чакаш деня, в който можеш да се регистрираш и започва борбата със всичките други студенти опитващи се да се регистрират по интернет за тоя час. Иначе студентите са учтиви, все пак почти всеки е отишъл там по желание...и така иначе социалния живот: моя универститет е в града, което поне моя щат е не толкова популярно. Ама аз именно затова го исках, че в гората не ми се живее. Та има клубове, ама не струват поне според мене. Само рап музика и черни девойки и младежи танцуващи все едно правят секс...аз много ми стана интересно първия поът като видях такова нещо иначе аз по купони ходя. Главно студенти си ходят по тях. Знаем се. Иначе повечето хора ходят да учат в библиотеката, че иначе много по-интересни неща има да се правят( то и аз сега трябва да уча, ама...) и така

Фен Аватара на anonim4e2
    Град
    фрайбург,германия
    здравейте.аз съм за последно тази година в бг,ще се местя със семейството си във фрайбург,германия.досега всичко което прочетох ми се стори изключително интересно и въпреки това малко се поуплаших интересува ме дали има някой,който учи във фрайбург и да разкаже и за обстановката там.в този град дали има такова интернационално училище?мерси
    Живей без граници! Животът е един миг,затова го накарай да гори винаги с най-силния пламък!
    (\ _ /)
    (='.'=)
    (")_(") (-_-)

Мега фен Аватара на DevilWish
    Град
    Hasselt
    Здравейте!Много интересна тема наистина ,поздравления.
    Ами аз съм вече 2ра година на училище в Белгия.Тук е 100000000 пъти по-добре.В България както някой вече каза училищата са пълна мизерия- не само сградата, но обучението ,но не учителите са виновни, а учениците, които правят всички учители просто луди.
    Тук сме на училище от 8:30 до 15:30 имаме само 2 паузи.Едната е в 10:10 и е за 10 минути, другата е в 12:00 и продължава до 13:00.Уроците ни се поднасят по интересен начин, така че да има желание да се слуша.Никой не говори в час има дисциплина.Всеки ден имаме поне по 1 тест, понякога и повече и за това се учи тук.Има 2 или 3 пъти годишно изпити и те са най-важни за крайната оценка.Няма поправителни изпити и ако си много зле ,оставаш директно да повтаряш.Сигурно си казвате как мога да кажа, че тук е по-добре след като трябва да се учи- но така е ,по-добре е, тук имаш бъдеще и всичко.Устройват ни най-различни неща.Много често сме някъде с класа.И имам доста повече ваканции от колкото в Б-я.Иначе почваме на 1ви септември.Общо взето това е
    А и учителите са много скъпо платени

В мойто даскало има 3500 човека и сме само една смяна ииииии трябва да спазваш правилата щото ако не ги става мн лошо...
    She Was A Fast Machine
    She Kept Her Motor Clean

Фен Аватара на anonim4e2
    Град
    фрайбург,германия
    а навсякъде ли е една смяна-от сутрин до обед всички които са писали досега са така и е наистина по-добре
    Живей без граници! Животът е един миг,затова го накарай да гори винаги с най-силния пламък!
    (\ _ /)
    (='.'=)
    (")_(") (-_-)

Повече от фен Аватара на windowlicker
    Цитирай Първоначално написано от anonim4e2
    а навсякъде ли е една смяна-от сутрин до обед всички които са писали досега са така и е наистина по-добре
    Аз мога да кажа само за САЩ, но съм почти сигурна, че и за другите страни е така. Тук са само първа смяна, по простата причина, че си има отделни сгради примерно от 1-4 клас се води elementary school, после 5-8 middle и накрая 9-12 вече си е high school. За съжаление в България поради липса на сгради трябва всички да са на едно място и следователно 2 смени

Град
    Маями
    здравейте.аз съм за последно тази година в бг,ще се местя със семейството си във фрайбург,германия.досега всичко което прочетох ми се стори изключително интересно и въпреки това малко се поуплаших интересува ме дали има някой,който учи във фрайбург и да разкаже и за обстановката там.в този град дали има такова интернационално училище?мерси
    незнам за училищата там, но ходих на гости на едни приятели за 2 седмици...и беше много приятно адски тихо е..просто плашеща тишина хаха спокойно градче е и много красиво разбира се успех

Голям фен Аватара на Aniiiii
    Град
    Лондон
    Аз съм в колеж в Лондон. На мен ми харесва многоо.
    Значи, почваме в 9 или в 11, зависи. Аз уча Понеделник, Сряда, Четвъртък и Петък. Вторник - Не. Някои учат 3 дни в седмицата, други пък 5. Свършвам всеки ден различно. Например в Четвъртък в 4 и 30, но в петък в 1. :P
    Всеки ден имам една почивка от един час ( Четвъртък 2 часа) ии една или две по 20 минути или 10, зависи в колко свършвам. Часовете са ни по 60 или 120 минути. Понякога имам и 3 часа един и същ предмет, но имам например 20 минути почивка между тях.
    Ии Да - По интересно е от колкото в Бг, защото аз като си спомня, не можех да издържам по 40 - 45 минути в един час, а тук не се усеща времето. Например госпожата ни даде да пишем нещо и ни пусне музика тихичко. А бе интересно е!
    Тестове имаме на месец, два по един по всички предмети. Но аз уча например само Физика, Химия, Биология, Математика, Английски и ИТ. Последните три са задължителни, а другите си ги избираш ти.
    Ваканции имаме МНОГО често. Ако не за дълго .. за по 4-5 дни!
    Колежа ми е много хубав, има много развлечения. На почивките никога не е скучно. Имаме Една голяма зала с маси - за обяд. Има друга зала с диванчета, където можеш да гледаш Тв, слушаш музика..
    Зала с компютри, зала за игри (тенис на маса, билярд), Игрища за волейбол, футбол и т.н, фитнес зала, огромна библютека, басейниии, кино, Двора е огромен с пейки ии полянки. А бе супер ее!
    Имам още 3-4 години там иии съм мноого щастлива!
    ♥ There are 365 suns - one for each day .. ♥

и в Торонто е така.. 1 смяна цялото училище ... училището ми има към 800 човека но всички си се събират в стаите.. да не говорим че 11 и 12 клас могат да имат само 3 часа на ден не 4.. което значи че и те опразват 1 2 стаи хD

Такамм ... ами аз уча в американско училище,така нареченoто high school.По принцип като дойдох тук майка ми искаше да ме записва в бг училище,но аз категорично отказах.Щом съм дошла тук,не исках да се деля.
    В моето училище не мисля,че има разделение.Имам си всякакви приятели-бели,черни,българчета,амер канчета,всякакви.Всички ме приемат като една от тях.Може би отначало им бях някаква странна,но свикнаха.
    Всички сме една смяна.Единственото,което не ми харесва е,че всичко е прекалено строго.Отначало ми беше много трудно да свикна,но вече не ми прави впечатление.Може би ако се върна да уча в бг училище,ще ми бъде толкова странно,колкото както отначало в USA.
    Но като цяло всичко е много по-добре отколкото в България.Вярно е че тази свобода като в бг училището я няма,но пък откакто съм на такъв режим аз самата се усещам,че доста се промених.Вече съм по-отговорна и сериозна.Като правя нещо,го правя докрай,а не както преди да го захвърлям при първия проблем.

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    Ами на колко години се започва начално училище? 5 или 7? И ...аз сега в България съм на 15-8 клас...примерно в Америка или Испания кой клас ще бъда?

Супер фен Аватара на tItEufFf
    Град
    Франция
    Искам да ви попитам - вас в кой клас ви записаха? С връстниците ли ви или с една-две години по назад? Повтаряхте ли?

Всички ми казват, че аз трябва да повтарям. Нормално е за един чужденец. Имаме едни приятели българи, и двамата им сина са били записани с 2 години назад, и са били най-най-добрите в класа. Аз съм с връстниците си. Разбира се, във всеки клас има 5-6 човека които повтарят, нищо, че са французи. Ако премина ще отида в гимназия, където нивото е доста по-високо. Но там ще уча точно това, което искам - Икономика и социология и три езика - английски, немски и руски. Въпреки, че малко неща зависят от мен, се чудя дали да се боря?! Между другото нищо, че тука съм с хора на моята възраст, ще завърша училище една година по-рано от съучениците ми в България.

Някой ако може да ме посъветва.

Le Hainaut volley,
    plus qu'une

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    ^^^На колко си години?

Град
    Лондон
    tItEufFf аз ако бях на твое място щях да се помъча да не повтарям, смисъл да си искарам с връстниците. Може да ти е трудно малко ама после ще си горда че си успяла а не вярвам да ви натоварват кой знае колко

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    tItEufFf как така ще повтаряш? За българите в чужбина е нормално и точно за това ни смятат за по-глупави. Защото изобщо не се борим за това което искаме. Аз като дойдох в Германия не знаех думичка за немски и ме сложиха в помощен клас 2 години назад. Е извинете но се чувствах ужасно! До края на учебната година вече бях в гимназиум което е най-престижното училище (тука системата е такава че след 5-ти клас в зависимост от оценките те разпределят в даскало до 9-ти, до 10-ти или до 13-ти клас). Тръгнах от помощен клас в най-ниското и за една учебна година стигнах до най-трудното и то в нормалния клас в който трябваше да бъда. Изобщо не се оставяй някой да ти казва че така не става и че никой не го местят и бла бла глупости. Всичко става стига да искаш Успех!

Супер фен Аватара на tItEufFf
    Град
    Франция
    Учебната система между Франция и Германия е огромна. Знам, защото имам две братовчедки в Германия.
    Не съм сигурна дали ще имам право на избор. Майка ми във вторник има среща с класния, ще говорят.

Тука от рано се решава кой какво иска да работи. И нали всички си влизат в гимназия според желанията. Аз си харесах една. Но класния ми каза, че ако вляза първа година в гимназия и не успея да се справя другата година ще ме сложат в клас, в който да се уча да работя (продавачка, готвачка...). Но честно не вярвам да е толкова сложно. Брат ми е в най-елитната паралелка в града и вчера се върна с 11,5 от 20 по френска литература! А всички, включително и той казват, че аз съм мнооого по-добра по френски.

Нямам представа какво да правя, наистина.. Но майка ми вика да не се самонавивам за нищо, на практика нямам аз последната дума.

Le Hainaut volley,
    plus qu'une

Голям фен Аватара на darkness848
    Град
    ТРАНСИЛВАНИЯ

За България и тези, които я напуснаха

Аз уча в Испания. Сутринта първият час започва в 08:30.След него започва направо втория час без почивка между тях. Един час е равен на 60 минути. След тези два часа имаме 30 минути почивка. В 11 часа започва следващия ни час. После караме оше два часа без почивка между тях и ни пускат в една почивка, която трае час и половина, за да се наобядваме. След почивката караме още два часа без почивка между тях и часовете ни свършват в 16:30 испанско време. То е с един час назад от бълграското. Аз попаднах в частно училище в град Мондрагон, но няма униформи. И тук всички учители са равни. Няма значение дали е директор или какъвто и да е. И това е общо взето.
    Have The Courage To Live... Anyone Can Die... ;]

Град
    Лондон
    ^^ Като каза че всички учители са равни се сетих нещо.
    Значи тук при нас (в колежа) учителите не дават да им казваме SIR ili MISS a искат да ги наричаме с първото им име лол.
    Аз не ги наричам така, защото ми е някъкси безреспектно.
    И като кажа Мисс, и тя винаги ми казва - Ама аз нямам ли си име, та ще ми викаш мис

..

Цитирай Първоначално написано от summer_moon31
    Цитирай Първоначално написано от LoLi_PoP
    ха ами аз съм в испания ами значи един час е 60 мин..и имаме едно малко междучасие от 30 мин и едно голямо 1 час и тряя задължително да се прибереш у вас да ядеш или да останеш в училище да ядеш.. и на мен в началото ми беше кофти ама се свиква с този режим .. бтв тва е свързано с училището и също може да споделяте..
    Къде в Испания си? При мен е така: часовете са 50 мин с едно голямо междучасие 25 мин. От 8:30 до 14:20 (шест часа) или до 15:15 (седем часа).
    mai navsqkade v Ispaniq e razli4no moite 4asove bqha po 50 min,golqmo mejdu4asie 30 min..predi ima6e i mejdu4asiq po 5 min no gi mahnaha.i ne si dlajen da si hodi6 y vas da qde6,tva ot de go izmisli?
    Dokolkoto kakva e razlikata mejdu BG daskalo i 4ujdo.. razlikata za men e 4e ne se cepqt ot boi po koridorite,ne obarvat momi4etata po kenefite i t n..

хах, аз не съм с врасници тук .... всички съученици които имам са 1 година по малки от мен много е дълга и сложна историята... в об6ти линии, аз напуснах Бг към средата на 9 клас и като дойдох тук ме сложиха в 10... и щеше супер да се върже ако бях в училище което е разделено на семестри... обаче не, бях в едно което не беше ииии там казаха че понеже съм там за поселдните 2 3 месеца нямало да ми зачетат този 10 клас и др година един вид tr повтарям 10... (въпреки че ебати повтарянето... съучениците ми в бг също бяха 10..) и така... кофти ми е, даже исках да се запиша с някаква програма за интензивно учене само и само да си наваксам материала и да съм с връсници, но ме избраха за prefect в училище и едно от правилата на това да си задържиш поста е да НЕ взимаш такива интензивни програми ... и се отказах какво да се прави... дефакто не съм повтаряла нищо просто не съм си със връсниците тук... това е всичко ...

относно tItEufFf не се притеснявай.. винаги ще има хора които ще ти казват колко е трудно и как трябва много да учиш и т.н., ама ако никога не се опиташ НИКОГА няма да успееш!!! така че горе главата и се стягай не вярвам да е толкова лошо колкото ти казват.. (то btw същата история е и тук.. в 10 клас цяла година те плашат "ауууу 11 е толкова трудно!! ще ви съдерат от учене.." ем.. трънки на глогинки с извинение, е да по трудно е ама чак кой знае колко по трудно не е!
    (ся след като казах това имам чувството че ще стане трудно! )

не съм някъв юбер патриот ама да ми приказвате за българия с тема като тази си е за шибана анатема :р

ох, и аз тази година ще ходя да уча в Лондон Southgate College .. може ли да кажете вие в кой колеж учите..
    (l) . . eVen if the Sky is Falling Down . . (l)

Град
    Италия
    Аз съм в Италя,и мога да кажа със сигурност че италиянското училище е доста по добро от българското.То в моя клас секи 15-20 мин е почивка .Часовете ни са по 45 мин.единственото гадно нещо е че междучасието е само 17 мин.
    Сид: За секунда си помислих, че наистина ще ме изядеш.
    Диего: Не ям боклуци.

Супер фен Аватара на Linns
    Град
    Милано
    Аз съм в Италия и уча икономика.. определено училищата тук са много по-добре от тези в България.. Видях, че сте писали за повтарянето, лично аз не съм повтаряла когато дойдох, но имам приятели който са, затова мисля, че го решават имайки напредвид успеха с който идваш.. Иначе съм чувала, че ако знаеш език те слагат в по-горен клас, защото в България взимат повече материал в началното училище .. Колкото до самата система, по-различна е от тази в Бг.. Започва се с elementare, и са от първи до пети клас, след това се мени изцяло училището и се отива в media което е от шести до осми клас.. След пети и осми клас има изпити на целия материал от пети и осми клас следователно.. В осми клас си спомням, че ни развеждаха из разни училища за да решим какво да учим и кое училище да изберем.. Има униформи само от първи до пети клас и до колкото знам в първоначалното училище казват и молитви, но не съм сигурна дали е във всички училища.. По принцип италианците са си доста набожни.. Иначе от първи до пети клас са по цял ден на даскало, смисъл от 8 сутрин до 5 следобяд, от шести до осми е различно (лично аз смених две училища и в първото бяхме понеделник, сряда и петък до 4, другите дни до 2), след осми клас се учи и събота, всички дни до 1.30 .. Говоря за публични училища, колкото до частните си зависи от училището, но пък там всичко е различно.. Ние имаме само едно междучасие след третия час, има училища които имат две междучасия, след втория и след четвъртия час.. Иначе колкото до материала тъпкаме по доста време на едно нещо, малко са си тъпички и бавно загряват затва.. 13ти клас задължителен.. Матурите са писмени по всички предмети и устен изпит по всички, което си е доста гадно .. В момента за друго не се сещам, но е доста стегнато положението, не е като в България дето всеки си прай квот иска.. Определено има много повече контрол и ако не се учи се повтаря доста често.. Ние в девети клас бяхме четири класа с по 20 човека, 10ти бяхме 3 класа с по 15 човека, миналата година (11ти клас) 2 класа с по 20 човека, тая година сме два класа - един с 20 и другия с 13 човека.. В 13ти клас в момента има само 7 души.. Страшна е работата наистина.. Ах, относно това оценките са до 10 като всичко под всичко под 6 е лоша оценка, защото оставаш да повтаряш с по-малко от 6 .. Ако накрая на годината имаш повече от 3 предмета с по-малко от 6 оставаш, ако имаш 1,2 или 3 оставаш на изпит септември.. Напрайха го много смотано, преди две години ако имаше 1,2 или 3 предмета с по малко от 6 имаше изпит следващата година октомври и ако не го минеш друг февруари, а сега септември един и е мн тъпо .. И така ..

Град
    Лондон
    Цитирай Първоначално написано от Kittyyy
    ох, и аз тази година ще ходя да уча в Лондон Southgate College .. може ли да кажете вие в кой колеж учите..
    Аз съм в West Thames College.
    Като дойдох ми го предложига и там си и останах..
    Ти какво ще учиш?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си