да определено е по различно! в канадско училище съм и .. училището ми е едно от наи лошите до колкото разбрах.. аз мн го харесвам но след като няямам реализация вътре какво да правя.. а и днес имах да правя една презентация за тиинчетата и алкохола.. ако имах да правя това в България щеше да е друго.. в Бг учителите които съм имала винаги са ми давали 6ци защото мисля добре и това което съм направила е различно от това което масата ученици са направили и е оригинално .. тук не е така. .. направих го като историика ест не се отклонявах от темата и супер много факти имаше просто беше вмъкнато нещо като случка.. като почнах и сички млъкнаха да ме слушат а след 2 минути учителката ме спря и каза да спра защото било ДЪЛГО.. МОЛЯ!? аз това вкъщи като го четях за 5 минути го четях а като го разказвах минаваше и за 3.. а ограничението беше да е МАКСИМУМ 6 7 минс ... ужасно кофти ми стана че съм го направила по различен начин от другите .. в смисъл то като съдържание не е грешно но.. явно те тук искат всички по 1 начин да мислят а аз винаги съм мислила различно много ми стана гадно идеше ми да ревна .. супер е зле това.. наистина много ми липсва българското училище .. изобщо България ми липва...

P.S aко си с фонетична .. или е на ` или е на q ..... моита фонетична е друга затова ти го написах второто