Аз живея в швеция и уча в швецко училище и е много по различно от Българските училища . Ето как е един обикновен понеделник е в Швецко училище . Понеделник имам час 20 мин и си говорим кво сме правели в почивните дни . След тва още 20 мин учителките ни казват кво ще правим цялата седмица . После имам география (аз съм седми клас) . И в часъ по география оцветяваме крата на някакава държава или гледаме филм за държавата която учим . След тва имам 1 час и малко междучасие и после имам патематика (аз съм седми клас но по математика уча неща които съм ги учила в бг като бях 4 клас ) например как се решава задача с неизвесно или пък как се решава задача с скоби . После имам музика и ни разделят на групи всяка група влиза в вдна стая и в стаята има 3 китари (бас . ел. и акостична) барабани пиано и йоника и 2 микрофона . Избираме си песен която искаме да учим и казваме на учителя след тва тои идва и ни казва как да я свирим след като научим песента свирим пред цялото дск . след тва имам голямо междучасие тогава цялото училище отива в стола и яде (това е задължително) всеки ден има различна храна дават ни някфо месо ориз или спагети или макарони с някаф сос и различни видове салати, има и вегитарянска кухня . Голямото междучасие е около 2 часа . И така цяла седмица но имаме различни часове ( като час по готвене или физическо час по компютри) всяка седмица има някакво състезание (като бягане ,барзо ядене или пеене ) понякога си правим и дикотеки в дск . Денят преди коледната ваканция цялото училище се сабира в един огромен салон и танцуваме (коледната ваканция е 1 месец ) Правим още мн неща ама ся ако трагна да ги пиша сичките... Най якото е че не ни дават повече от една домашна на седмица а понякога даже и зобщо не ни дават и имаме 1 4ас в месеца когато гледаме филми . Но ДСК В БГ Е ПО ДОБРЕ ЗАЩОТО ПОНЕ КАТО ПОРАСНЕШ ЗНАЕШ НЕЩТО . УЧИТЕЛЯТ МИ ПО ХИМИЯ НЕ МОЖЕ ДА ПИЩЕ И НИЕ МУ ОПРАВЯМЕ ГРЕШКИТЕ КАКТО И МН ДР ХОРА .. * СОРИ АКО ИМАМ ГРЕШКИ АЗ ЛИЧНО НЕ МОГА ДА ПИША ПРАВИЛНО НА БГ