Цитирай Първоначално написано от anonim4e2
здравейте.аз съм за последно тази година в бг,ще се местя със семейството си във фрайбург,германия.досега всичко което прочетох ми се стори изключително интересно и въпреки това малко се поуплаших интересува ме дали има някой,който учи във фрайбург и да разкаже и за обстановката там.в този град дали има такова интернационално училище?мерси
Мацка,гледам коментара ти е от 2009 година,значи си от 2 години там.
Все пак,ако още влизаш във форума кажи как е,намери ли училище?Какво?Интернациона лно или немско?Как се справяш в езика?Бързо ли го научи?Разказвай,моля ти се ;д Защото и аз със фемилито ще се местя в Германия,Рендсбург.Ходила съм милиони пъти в града,знам какво е.Притеснява ме и че в града няма интернационално училище,и ще трябва да уча в немско..А от езика грам думичка не знам.Естествено,сега започвам да го уча.Имам време да го науча добре,няма да заминаваме толкова скоро.Може би 1-2 години,може и повече,и по-малко.Та..проблема е че най-близкото интернационално у-ще е на км 200км разстояние..А няма как два пъти на ден да пътуваме до там и обратно.Дали ще има нещо като интернационални класове в немското у-ще?
Имам още много въпроси,но спирам до тук (за сега ;д) Моля ви ако някой знае нещо да каже.Мерси.