.
Отговор в тема
Страница 1 от 6 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 141
    Мега фен Аватара на Canis_Dirus

За женската половина от форума.

Австралийско "Ръководство по Домакинство", издание от 60-те години

1. Помнете, че винаги трябва да сте готова да посрещнете съпруга си, когато той се прибира от работа.
    2. Пригответе децата, измийте ги и ги облечете в чисти дрехи. Те трябва да стоят и да посрещнат своя баща, когато той влезе през вратата, за да го поздравят.
    3. Вашият външен вид трябва да е изряден, сложете си чиста престилка и панделка в косата.
    4. Не започвайте разговор със съпруга, той е изморен, че му се налага да ходи всеки ден на работа и то заради вас - нахранете го и след като прочете вестника си може и да се опитате да го заговорите

Вестник "Домашно домакинство" (САЩ), 13 май 1955 г.

1 .Вечерята трябва да е готова навреме. Планирайте я сутринта (най-добре е предната вечер, за да не забравите нещо). Предложете му какво смятате да сготвите и го обсъдете. Това означава, че вие се притеснявате за него и се интересувате от нуждите му. Мъжете винаги се прибират гладни в къщи и на масата очакват да ги посрещне любимото им блюдо.
    2. Пригответе се. Отделете 15 минути, за да се освежите. Оправете дрехите си, косите - трябва да сте весела и свежа, когато той си дойде.
    3. Бъдете приятна събеседница. Необходимо му е да повиши настроението си, да забрави за служебните неприятности, да почуства домашния уют.
    4. Почистете къщата. Убедете се, че всичко е подредено и е на мястото си.
    Приберете учебниците, играчките, вестниците. Забършете прахта навсякъде.
    5. В студените месеци - разпалете огъня в камината. Съпругът ви трябва да почуства, че се намира в оазис на почивка и ред, и ще се зарадва. Освен това, грижата за неговият комфорт ще ви достави истинско удовлетворение.
    6. Погрижете се за децата, те трябва да са чисти и спретнати. Пазете тишина. Когато той се прибере, изключете миячната машина, пералнята, сушилнята. Постарайте се да убедите децата да не шумят.
    7. Бъдете щастлива от това, че го виждате и нека той да усети това щастие.
    Приветствайте го с топла усмивка и покажете искрено желание да го зарадвате.
    8. Слушайте го. Вие може да имате да му казвате нещо много важно, но не го правете в момента, когато той се връща от работа. Дайте му възможност той да се изкаже - помнете, неговите теми за разговор са по-важни от вашите.
    9. Никога не се оплаквайте, ако се е прибрал късно и е трябвало да го чакате. Нито му правете забележка, ако е отишъл да се позабавлява без вас.
    10. Вашата задача - да гарантирате, че домът е място на спокойствие, ред, мир, където мъжът може да отпочине телом и духом.
    11. Не го занимавайте с вашите проблеми.
    12. Не се оплаквайте, ако той пропусне да се прибере някоя вечер.
    13. Създайте му комфорт. Нека най-удобното кресло в къщата да е неговото.
    14. Винаги имайте под ръка топла или хладна напитка, която да му подадете.
    15. Говорете с тих, успокояващ и приятен глас.
    16. Помогнете му да се съблече. Събуйте обувките му.
    17. Помнете - той е глава на семейството - не искайте от него да ви обяснява действията си или да ви дава сметка за тях.

И накрая най-култовото:

И още от <Ръководство по домакинство>, от частта <Съвети за мъжете>След като свършите интимния акт със съпругата си, вие трябва да й позволите да отиде до банята, даже да не й е необходимо. Дайте й време да остане за малко сама. Тя може да иска да поплаче.

Учете се, млади дами, за да стане добри съпруги и жени!
    Grumpy old madman

Град
    sofiq o.k
    e така трябва да е еи
    Добрите момчета отиват в рая, а лошите където си поискат!

Град
    Почакай есенните листа...
    Ако съпругът ми(бъдещият) иска това от мен - просто няма да е познал!!!
    Че ние робини ли сме?!
    Да, това е от преди доста време, но все пак...струва ми се като робска работа!
    Не знам, ако трябваше да слугувам така на съпруга ми, то аз ще избягам или няма да се женя...
    Всъщност не мога да съм много сигурна, защото тогава това си е било нормално и така са си били възпитавани...но аз бих се възпротивила!

Цитирай Първоначално написано от *Звездичка
    Че ние робини ли сме?!
    Не знам, ако трябваше да слугувам така на съпруга ми, то аз ще избягам или няма да се женя...
    Всъщност не мога да съм много сигурна, защото тогава това си е било нормално и така са си били възпитавани...но аз бих се възпротивила!
    +1 Абсолютно си права. Аз също бих постъпила като теб...
    Защо се ровиш в пепелта?
    Там няма да откриеш огън....
    Не знаеш ли,че с любовта е свършено,
    щом някой,някога ти каже сбогом!

12. Не се оплаквайте, ако той пропусне да се прибере някоя вечер

Даа бе...! И когато сме ходили да пазаруваме и се приберем в къщи и заварим мъжъ си в семейната спялня с някоя... колежка, да не се оплакваме...?! Мнооого умноо...

aко мъжа ми бъде тъкъв не е познал ние жените не сме роби

Супер фен
    Град
    Панацея
    Че ние робини ли сме?!
    А ти какво искаш? Мъжът ти да се грижи за всичкои всички, а ти само да си чешеш пу*ката ли ?
    Цитирай Първоначално написано от Say It Right
    Pravih sex i iskam pak napulno sum seriozna !!!
    emi 4oveka mi spi i mi e jal da go sabudq..a sum gola i se pipam
    vie ste nedorazviti !!!!

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от XxPunkyStreetXx
    12. Не се оплаквайте, ако той пропусне да се прибере някоя вечер

Даа бе...! И когато сме ходили да пазаруваме и се приберем в къщи и заварим мъжъ си в семейната спялня с някоя... колежка, да не се оплакваме...?! Мнооого умноо...
    еми да...

Град
    Цитирай Първоначално написано от comics
    Че ние робини ли сме?!
    А ти какво искаш? Мъжът ти да се грижи за всичкои всички, а ти само да си чешеш пу*ката ли ?

Ха...ти какво искаш да кажеш - че ние трябва да ви слугуваме и да правим всичко по заповедите ви?
    Да бе!
    И мъжете, и жените трябва да имат еднакви права и задължения!
    И двамата ще си печелят пари, и двамата ще си помагат и т.н.!

Супер фен
    Град
    Панацея
    Че ние робини ли сме?!

Ха...ти какво искаш да кажеш - че ние трябва да ви слугуваме и да правим всичко по заповедите ви?
    Да бе!
    виж сега вече съм съгласен с теб. Извинявам се за нападките, но от предния ти пости ми заприлича на една от ония разглезени момиченца, чакащи вечно на мама и тати (за момчетата също се отнася! )
    vie ste nedorazviti !!!!

Доскучало му на Адам в Рая и се оплакал на Господ. Дълго мислил Господ и накрая казал:
    - Мога да създам една жена да ти прави компания.
    - Какво е това "жена"? - попитал Адам.
    - Ами - отговорил Господ - това е едно изключително красиво, интелигентно, мило и нежно същество. Тя ще се грижи за теб, ще те обича, ще те подкрепя, ще изпълнява всяко твое желание.
    - Чудесно, направи ми жена - казал Адам.
    - Но това ще ти коства доста. Ще трябва да използвам една ръка, един крак, едно око и едно ухо от тебе за да я създам.
    Замислил се Адам и казал:
    - А за едно ребро какво мога да получа?

Жените са по-ниско от мъжете. Дори в Билията го пише
    "Отпред вървяха мъжете, а отзад животните и жените"

Имайте страх от Бога!
    Grumpy old madman

Супер фен
    Град
    Панацея
    Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus
    Доскучало му на Адам в Рая и се оплакал на Господ. Дълго мислил Господ и накрая казал:
    - Мога да създам една жена да ти прави компания.
    - Какво е това "жена"? - попитал Адам.
    - Ами - отговорил Господ - това е едно изключително красиво, интелигентно, мило и нежно същество. Тя ще се грижи за теб, ще те обича, ще те подкрепя, ще изпълнява всяко твое желание.
    - Чудесно, направи ми жена - казал Адам.
    - Но това ще ти коства доста. Ще трябва да използвам една ръка, един крак, едно око и едно ухо от тебе за да я създам.
    Замислил се Адам и казал:
    - А за едно ребро какво мога да получа?

Жените са по-ниско от мъжете. Дори в Билията го пише
    "Отпред вървяха мъжете, а отзад животните и жените"

Имайте страх от Бога!
    Е, все пак да не изпадаме в садистични и сектантски подробности
    vie ste nedorazviti !!!!

Това не е садизъм, а шовинизъм. Освен това цитата си е според оригинала на Библията.
    Например в Библията навсякъде се говори за "мъже" вместо "хора" и "синове" вместо деца".

Пише "Исаак роди Авраама" и тн. Жените никъде не се споменават. АКо ви попадне Библия от преди повече от 30-40 години ще се убедите.

Напоследък я "адаптират" към прогресивно западащото вече феминизирано общество"

Както казва Ал Бънди

No Ma'am

National
    Organisation of

Man
    against
    amazonian
    Masterhood!
    Grumpy old madman

Супер фен
    Град
    Панацея
    Това не е садизъм, а шовинизъм. Освен това цитата си е според оригинала на Библията.
    Например в Библията навсякъде се говори за "мъже" вместо "хора" и "синове" вместо деца".

Пише "Исаак роди Авраама" и тн. Жените никъде не се споменават. АКо ви попадне Библия от преди повече от 30-40 години ще се убедите.

Напоследък я "адаптират" към прогресивно западащото вече феминизирано общество"

Както казва Ал Бънди

No Ma'am

National
    Organisation of

Man
    against
    amazonian
    Masterhood!
    хубаво - донякъде си прав (според мен!), но... не знам .
    Не споделям абс всичко
    vie ste nedorazviti !!!!

Град
    Че ние робини ли сме?!

Да бе!
    виж сега вече съм съгласен с теб. Извинявам се за нападките, но от предния ти пости ми заприлича на една от ония разглезени момиченца, чакащи вечно на мама и тати (за момчетата също се отнася! )

Ами...трябвало е да се обоснова по-добре, но все пак съм много далече от тази мисъл за пълно господство на жената...хаха.

Поклон за темата!
    МЪЖЕ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ - ОБЕДИНЯВАЙТЕ СЕ!!!
    MAN POWER!!!

Град
    Цитирай Първоначално написано от Black_JAG_Bundy
    Поклон за темата!
    MAN POWER!!!

Да, ама не можете без нас!
    Каквото и да казвате, истината боли...

Поклон за темата!
    MAN POWER!!!

йозеф Фритцъл си беше решил проблема. Жената заключена в мазето и я ползва само за разплод!

Ашколсун на тоз човек!
    Grumpy old madman

^ При това дъщеря му!

Абе не сме по-ниско от вас!
    Всички сме хора!
    London Tipton

Град
    Поклон за темата!
    MAN POWER!!!

йозеф Фритцъл си беше решил проблема. Жената заключена в мазето и я ползва само за разплод!

Ашколсун на тоз човек!
    Това какво значи - всички да се превърнат в откачалки...?

Голям фен Аватара на morsmordre
    Град
    На майна-си-райна
    Your Nightmare, jenite, koito tvyrdqt, 4e trqbva da ima ravnopostavenost mejdu texniq i myjkiq pol, obiknoveno se oplakvat, 4e nqkoi ne6ta sa prekaleno tejki za tqx, za6t0t0 sa jeni. Ti iska6 li da se otnasqt po opredelen na4in kym teb, za6t0t0 si jena (po-skoro momi4e, no i jena stava zasega)? Moje da mi kaje6 "ne", no na jenite tova si im e v prirodata da iskat ne6t0 po-leko ot tova, koeto se iziskva za edin myj. Davam samo primer: normativite po fizi4esko vyzpitanie v u4ili6te. Kato tolkova mnogo revete za ravnopostavenost, otkyde-nakyde nie trqbva da ti4ame 600m, a vie 300m? Tova e samo primer. Ima momi4eta, koito ne se oplakvat, no sa mnogo po-malko na broi ot onezi, koito vednaga po4vat da krekat kolko mnogo iskat ot tqx, a vsy6tn0st e ne6t0 po-malko ot tova, koeto iziskvat na myjete.

Vypreki tova, ne sym na mnenie, 4e jenite sa po-dolni sy6testva (verno, 4e mnogo deistvat kato melezi, no takiva ima mnogo i sred myjete, taka 4e da ne stava duma za tova "koi pol e po-..."). V bibliqta moje i da sa slojili jenite v edna kategoriq s kravite, no po onezi vremena e imalo patriarxalno gospodstvo. 6t0m ste tolkova sklonni da se vyrnete tolkova nazad vyv vremeto, neka izminem 06te malko vremevo prostranstvo i stignem do pyrvobitnite myje, koito sa vla4eli jenite za kosite. Da posledvame li primera im?

Kolkoto do pri4inata za tezi razmisli... Spored men tova, koeto e napisano, e prekaleno. No kakvo l060 ima v tova da pomisli6 za myja si? Tova s ky6tata perfektno iz4istena, decata izkypani pet minuti predi da se pribere, da ne go zagovarq6, dokato ne si pro4ete vestnika... Tova sa absoliutno banalni gluposti. I vse pak, pomislete ot na6a gledna to4ka - kysame si zadnicite ot rabota, za da ne kajete "Bedni sme, napuskam te" (tyi kato mnogo semeistva s bili razru6avani, imenno za6t0t0 jenata ne moje da byde s myja si v tozi truden period, v koito bi trqbvalo da byde neotly4no do nego i da go podkrepq..), za da ne kajat decata "syu4enicite mi se smeqt, za6t0t0 nqmame pari", za da ne byde podlagano semeistvoto na li6eniq i t.n. ... Ta na fona na vsi4k0 t0va, tolkova neposilno li e za edna domakinq (a e 0b6t0prieto jenata da e domakinq.. dokazano e, 4e, ako jenata ne e domakinq, tq e biznes-dama, nqma6ta vreme za stabilno semeistvo) da prigotvi ve4erq za myja si, koito se pribira ot rabota sled mnogo tejyk den??? Edva li.

Vsi4k0 t0va vaji ne samo za jenata, no i za 40ve6kite vzaimootn06eniq. Roditelite mi mn0g0 4est0 pytuvat i to izvyn stranata. S brat mi ostavame dvamata sami i si razpredelqme zada4ite (kakto, spored men, bi trqbvalo da pravi vsqko edno semeistvo, za da proti4a vsi4k0 gladko i vsi4ki da sa dovolni). Az gotvq, dokato toi otide do leti6tet0 da pribere s kolata roditelite ni. Te se pribirat, vijdat iz4istenata ky6ta, vkusnata ve4erq na masata i 4uvstvat, 4e usiliqta im da ne podlagat na li6eniq 4lenovete na semeistvoto, ne sa naprazni i nqkoi ocenqva tova.

I za6t0 iz0b6t0 priemate tova kato sluguvane??? Vsy6tn0st, instruckiite, dadeni ot avtora na temata, naistina izkarvat jenite kato robini. No ne e tolkova trudno da se napravi nqkakvo razgrani4avane mejdu tova, koe e xubavo za polovinkata, i tova, koeto ve4e prevry6ta myja/jenata v rob/inq (tyi kato myjete mnooogo 4est0 popadat v kapana na jeni, koito gi interesuvat samo i edinstveno parite).

Ta, kajete mi sega onezi ot vas, koito imaxa tyrpenieto da iz4etat vsi4k0 (a se symnqvam, 4e ima takiva -.- ), naistina li namirate li4nite interesi i udobstva za po-vajni ot tova da zaradvate liubimiq?
    EnjoY the LifE while u still can, 'cause u gonna be DeaD for a very LonG TimE

Хаха, много се впрягате.

Мега фен Аватара на RAWRRR
    Град
    София
    Че ние робини ли сме?!

Хехе,типи4на женска реакция..

Не става въпрос за робуване,а за негласни,общоприети правила.Но явно не си дорасла за да го осъзнаеш,но спокойно,не си нито първата,нито последната феминистка.

Как може да говорим въобще за робска позиция,след като си склю4ила брак по любов?

П.С.
    В интерес на внушението от цитатите,щеше да бъде да пропуснеш годините на изданията,защото те говорят красноре4иво за времената и нравите.
    Plans are nothing; planning is everything.
    Dwight D. Eisenhower

Град
    Цитирай Първоначално написано от RAWRRR
    Че ние робини ли сме?!

Хехе,типи4на женска реакция..

Не става въпрос за робуване,а за негласни,общоприети правила.Но явно не си дорасла за да го осъзнаеш,но спокойно,не си нито първата,нито последната феминистка.

Как може да говорим въобще за робска позиция,след като си склю4ила брак по любов?

Ако избереш мъжа да доминира вкъщи (тоест станеш домакиня,вси4ки тези изброени в статията неща,са твоя отговорност,е не описани по такъв налудни4ев на4ин).Ако решиш да не работиш,а да домакинстваш ти сама,с ясно съзнание,даваш карт бланш на мъжа си да е водещата фигура в семейството,защото той вади парите.

Твоя работа е да му готвиш вкусно,да 4истиш пода до блясък,да изпращаш децата на у4илище,но ти не го правиш от задължение,ами защото знаеш,4е така се скрепява семейство-всеки помага с каквото може.

Много банално зву4и,но поне мисля,4е е реалисти4но.

П.С.
    В интерес на внушението от цитатите,щеше да бъде да пропуснеш годините на изданията,защото те говорят красноре4иво за времената и нравите.

Ами...не съм съгласна с теб, защото едно е да се омъжиш по любов, а съвсем друго е да се превърнеш в гореописаното...
    Щом се омъжиш не значи, че автоматично се превръщаш в чистачка и т.н.
    Виждам, че цитатите са от доста отдавна, но не прекалено и този факт само повече говори за това, че хората още не са разбрали, че всички са равни!
    Изказването ми нямаше предвид, че жените не трябва да правят неща, а точно обратното - че не трябва по цял ден да чистят и да готвят вкъщи, а да реализират амбициите си...въпреки, че има индивиди, които си хабят времето с простотии, но това е дълга тема.
    Въпросът е в това, че един човек, независимо дали е мъж или жена, има право да прави с живота си това, което иска, а не да е птиче в клетка...

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    Ще се става примерна съпруга

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си