- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- За женската половина от форума.
Искаш ли да пием кафе някой ден?Първоначално написано от Black`Wings
Grumpy old madman
Искам , хайде , само да не ме караш да ти събувам обувките и поднасям кафето със захарченца и бърша устичката с кърпичка и лигавничеПървоначално написано от Canis_Dirus
![]()
![]()
При тия условия съм съгласна.
А оня с ташаците , брей , много си компеентен , хайде няма да ти оспорвам необоримите аргументи че ще вземеш да се комплексираш че някой по низък от теб ти подкопава авторитета![]()
![]()
![]()
Но аз пък нали нямам какво да губя , и без това съм паднала на фронта , тъй че ще ти кажа - много си заблуден , горкичкия![]()
Спирам...![]()
Няма бе! По кавалерски ще платя сметката даже. кажи кога и къде.Първоначално написано от Black`Wings
Grumpy old madman
Ми да , нали съм низко същество.Първоначално написано от exploitedteen
![]()
Да съм имала претенции че говоря смислено?
Малко и ти си противоречиш с твойта логика![]()
нали уж сте равни с мъжете...Първоначално написано от aLL|aLoNe
![]()
Добре хайде , без да се заяждам , обясни на глупавката ми главица как хем "нищо смислено не казах" хем "умело защитих своя пол"Първоначално написано от exploitedteen
![]()
![]()
Black`Wings не ми отговори за къде и кога ще е това кафе![]()
Grumpy old madman
ся тука ли де като си толко навит пиши на лсПървоначално написано от Canis_Dirus
![]()
![]()
Първоначално написано от exploitedteen
![]()
\
/
Само мисля че глуповатия сарказъм повече за теб се отнася.![]()
Но иначе не разбирам защо си губиш времето да се мъчиш да водиш дискусия с мен в такъв случай.
Ако мъжът ми се държи добре с мен и аз ще се държа добре с него. Аа съветите за това да е чисто и сготвено - е то е логично, няма да се живее в кочина..Жената трябва да си върши домакинската работа, мъжът да плаща сметките.. (обаче не е задължително винаги да е така)
![]()
аз не твърдя такова нещоПървоначално написано от Psychopath*
домашна идиотека...просто нямам думи !!!!!! ние да не сме роби,бе...![]()
someone else...
И аз не съм съгласна с теб. Това не значи, че трябва да е обратното. Не! Правата и задълженията на двамата трябва да са равни!!!
Обстоятелствата не правят човека, те само го разкриват.
но н са едни и същиПървоначално написано от dar4enceto92
- мъжът защитава семейството от заплахи, грижи се да е финансово стабилно
- жената се грижи за домашният уют на мъжа и на децата, за възпитанието им и така
те са 2 прости нещица, които трябва да правят жените, но всички малки мацки тука викат "ние не сме робини"
а кво, аз ли да съм роб?![]()
Според мен лично...след една определена възраст повечето жени започват да осмислят мястото си в света именно като такива. Един доста висок процент от кариеристките, от жените, прекарващи 18 часа на ден на работно си място...всъщност копнеят за домашен уют и семейство. Но не признават дори пред самите себе си...защото така е `по-добре`. Добре им е самите те да си вярват, че е така. Че нямат нужда от никой, че са всесилни. В това да бъдеш жена, да даваш любов и грижи няма абсолътно нищо лошо. Това не прави жената по-малко жена или по-слаба. За мен лично е тъжно обратното-да се потъпква именно тази женска природа. Но наистина на възраст 14-17 е малко трудно за доста момичета (за мен също...) да си го представя. Смятам...че...доста от основните понятия в днешно време са объркани... Представите ни за нещата са твърде изкривени ии...наистина е трудно да се стигне до истината![]()
Мили момчета, не се притеснявайте, след 50 години вие ще шетате вкъщи....
Само вижте откакто имаме право на гласуване има няма 100 години жените до къде стигнаха...
Едни от най- силните страни се оправляват от жени.
В Америка Хилари малко не и достигна за президентския пост.
Нещата се изравняват, променя се и морала.
Вече жените си спят с който пожелаят, гледат сами деца, командват мъже..
Да, да това ви очаква! С времето съвсем ще си загубите позициите, а ние ще ви оправляваме....
Така че няма да е лошо да понаучите малко ръкоделие и готварство!
ПП - Откога пък станахте толкова набожни и се оповавате на библията???![]()
Жените си имат своето място и задължения - да са домакини вкъщи. Това никога не трябва да се променя и да се разменят ролите, защото ще се развали баланса и ще се случат лоши неща![]()
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock 'n' roll
+1 ! Най-много да го напсувам тоя прошляк !Първоначално написано от *Звездичка
![]()
![]()
![]()
Аре стига мрънкали бе..![]()
What you give is what you get!
..
Никой , поне аз не оспорвам , че мъжът и жената са с различни функци и имат различни отговорности - мъжът полага повече усилия за изхранването на семейството и финансовите ресурси , а задължение на жената е да поддържа дома и домашния уют. Това си е факт и няма какво да се обиждаме жените.Първоначално написано от exploitedteen
Проблемът тук просто е доколко мъжете оценяват усилията на жените и дали въобще уважават тях и тяхният труд. Поне от това , което прочетох , ще го цитирам:
"Дайте му възможност да се изкаже - помнете , че неговите теми за разговор са ПО ВАЖНИ от вашите."
"Не го занимавайте с вашите проблеми"
"Никога не се оплаквайте нито му правете забележка"
"Помогнете му да се съблече , събуйте обувките му"
"Не се оплаквайте ако пропусне да се прибере някоя вечер."
Повечето момичета от тук казаха "Няма да сме робини" - защото, exploitedteen , това са задълженията на робите - да си вършат работата , да мълчат , да нямат право на глас , да се примиряват - тези горните правила насочват към точно същото. Жената до край света ще чисти къщата ще готви на съпруга си ще гледа децата - това на нея и носи удовлетворение . Но за да се поддържа семейството нахранено и чисто е нужно и взаимно уважение.
Не е ли неуважение жената да чисти , готви цял ден , да се приготвя за съпруга си , а той да не се прибере вечерта , че на всичкото отгоре тя няма право да се оплаква??? Тя полага усилия дома да бъде чист и не очаква награда за това , защото и е задължение , но не заслужава ли поне мнението и да бъде чуто? Тя трябва да му събуе обувките след дългия работен ден , а нейните изморени крака има ли кой да разтрие , или мъжът и е твърде зает да се обтяга в "най-мекото кресло"?
Ето това е поне което мен ме подразни.
Дано поне някой да го е прочел
Работя от 15 годишна всяко лято по 3 месеца , на 3 работни места съм била, на пълен работен ден. А ти прекарал ли си поне един ден в готвене и чистене и гледане на деца и поддържане на домашния уют?Първоначално написано от exploitedteen
Tой ми е бил работодател , а не съпруг с който съм се свързала и създала семейсво , и сме длъжни двамата заедно да го изхранвамеПървоначално написано от exploitedteen
Аз съм си изпълнявала съвестно работните задължения , ще изпълнявам и съпружеските по същия начин , но държа и да ме уважават
А уважение най малкото значи изслушване на думите ми.
А, и браво , евала , че ти се е случило да домакинстваш , peace V![]()