Your Nightmare, jenite, koito tvyrdqt, 4e trqbva da ima ravnopostavenost mejdu texniq i myjkiq pol, obiknoveno se oplakvat, 4e nqkoi ne6ta sa prekaleno tejki za tqx, za6t0t0 sa jeni. Ti iska6 li da se otnasqt po opredelen na4in kym teb, za6t0t0 si jena (po-skoro momi4e, no i jena stava zasega)? Moje da mi kaje6 "ne", no na jenite tova si im e v prirodata da iskat ne6t0 po-leko ot tova, koeto se iziskva za edin myj. Davam samo primer: normativite po fizi4esko vyzpitanie v u4ili6te. Kato tolkova mnogo revete za ravnopostavenost, otkyde-nakyde nie trqbva da ti4ame 600m, a vie 300m? Tova e samo primer. Ima momi4eta, koito ne se oplakvat, no sa mnogo po-malko na broi ot onezi, koito vednaga po4vat da krekat kolko mnogo iskat ot tqx, a vsy6tn0st e ne6t0 po-malko ot tova, koeto iziskvat na myjete.

Vypreki tova, ne sym na mnenie, 4e jenite sa po-dolni sy6testva (verno, 4e mnogo deistvat kato melezi, no takiva ima mnogo i sred myjete, taka 4e da ne stava duma za tova "koi pol e po-..."). V bibliqta moje i da sa slojili jenite v edna kategoriq s kravite, no po onezi vremena e imalo patriarxalno gospodstvo. 6t0m ste tolkova sklonni da se vyrnete tolkova nazad vyv vremeto, neka izminem 06te malko vremevo prostranstvo i stignem do pyrvobitnite myje, koito sa vla4eli jenite za kosite. Da posledvame li primera im?

Kolkoto do pri4inata za tezi razmisli... Spored men tova, koeto e napisano, e prekaleno. No kakvo l060 ima v tova da pomisli6 za myja si? Tova s ky6tata perfektno iz4istena, decata izkypani pet minuti predi da se pribere, da ne go zagovarq6, dokato ne si pro4ete vestnika... Tova sa absoliutno banalni gluposti. I vse pak, pomislete ot na6a gledna to4ka - kysame si zadnicite ot rabota, za da ne kajete "Bedni sme, napuskam te" (tyi kato mnogo semeistva s bili razru6avani, imenno za6t0t0 jenata ne moje da byde s myja si v tozi truden period, v koito bi trqbvalo da byde neotly4no do nego i da go podkrepq..), za da ne kajat decata "syu4enicite mi se smeqt, za6t0t0 nqmame pari", za da ne byde podlagano semeistvoto na li6eniq i t.n. ... Ta na fona na vsi4k0 t0va, tolkova neposilno li e za edna domakinq (a e 0b6t0prieto jenata da e domakinq.. dokazano e, 4e, ako jenata ne e domakinq, tq e biznes-dama, nqma6ta vreme za stabilno semeistvo) da prigotvi ve4erq za myja si, koito se pribira ot rabota sled mnogo tejyk den??? Edva li.

Vsi4k0 t0va vaji ne samo za jenata, no i za 40ve6kite vzaimootn06eniq. Roditelite mi mn0g0 4est0 pytuvat i to izvyn stranata. S brat mi ostavame dvamata sami i si razpredelqme zada4ite (kakto, spored men, bi trqbvalo da pravi vsqko edno semeistvo, za da proti4a vsi4k0 gladko i vsi4ki da sa dovolni). Az gotvq, dokato toi otide do leti6tet0 da pribere s kolata roditelite ni. Te se pribirat, vijdat iz4istenata ky6ta, vkusnata ve4erq na masata i 4uvstvat, 4e usiliqta im da ne podlagat na li6eniq 4lenovete na semeistvoto, ne sa naprazni i nqkoi ocenqva tova.

I za6t0 iz0b6t0 priemate tova kato sluguvane??? Vsy6tn0st, instruckiite, dadeni ot avtora na temata, naistina izkarvat jenite kato robini. No ne e tolkova trudno da se napravi nqkakvo razgrani4avane mejdu tova, koe e xubavo za polovinkata, i tova, koeto ve4e prevry6ta myja/jenata v rob/inq (tyi kato myjete mnooogo 4est0 popadat v kapana na jeni, koito gi interesuvat samo i edinstveno parite).

Ta, kajete mi sega onezi ot vas, koito imaxa tyrpenieto da iz4etat vsi4k0 (a se symnqvam, 4e ima takiva -.- ), naistina li namirate li4nite interesi i udobstva za po-vajni ot tova da zaradvate liubimiq?