- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- За женската половина от форума.
Никой , поне аз не оспорвам , че мъжът и жената са с различни функци и имат различни отговорности - мъжът полага повече усилия за изхранването на семейството и финансовите ресурси , а задължение на жената е да поддържа дома и домашния уют. Това си е факт и няма какво да се обиждаме жените.Първоначално написано от exploitedteen
Проблемът тук просто е доколко мъжете оценяват усилията на жените и дали въобще уважават тях и тяхният труд. Поне от това , което прочетох , ще го цитирам:
"Дайте му възможност да се изкаже - помнете , че неговите теми за разговор са ПО ВАЖНИ от вашите."
"Не го занимавайте с вашите проблеми"
"Никога не се оплаквайте нито му правете забележка"
"Помогнете му да се съблече , събуйте обувките му"
"Не се оплаквайте ако пропусне да се прибере някоя вечер."
Повечето момичета от тук казаха "Няма да сме робини" - защото, exploitedteen , това са задълженията на робите - да си вършат работата , да мълчат , да нямат право на глас , да се примиряват - тези горните правила насочват към точно същото. Жената до край света ще чисти къщата ще готви на съпруга си ще гледа децата - това на нея и носи удовлетворение . Но за да се поддържа семейството нахранено и чисто е нужно и взаимно уважение.
Не е ли неуважение жената да чисти , готви цял ден , да се приготвя за съпруга си , а той да не се прибере вечерта , че на всичкото отгоре тя няма право да се оплаква??? Тя полага усилия дома да бъде чист и не очаква награда за това , защото и е задължение , но не заслужава ли поне мнението и да бъде чуто? Тя трябва да му събуе обувките след дългия работен ден , а нейните изморени крака има ли кой да разтрие , или мъжът и е твърде зает да се обтяга в "най-мекото кресло"?
Ето това е поне което мен ме подразни.
Дано поне някой да го е прочел