След прочетеното съм склонна да съжалявам мъжете, по-голямата част от тях естествено, защото винаги има изключение и аз познавам такива
Наистина според религиозните представи жената е създадена, за да служи на мъжа, в миналото нежните създания не са имали никакви права- нито да работят, нито да гласуват и да участват в изборите, нито да се разпореждат със семейния бюджет. Били са употребявани като вещи, гордостта и достойнството им са били потъпквани. Дори Библията е казала и никой не може да оспори това- първият човек е бил мъж. Но и от научна, и от биологична, и от каквото и да е гледна точка, всяко следващо нещо е по-съвършено и по-изключително от предишното. Няма смисъл да обяснявам какво искам да кажа, жената е създадена по-късно следователно е ПО-ПО от мъжът.
Не съм съгласна с мненията ви, че жената не може да бъде домакиня и майка и да развива успешна кариера едновременно. Много жени го могат, защото сме по-силни, защото имаме инстинкти и интуиция, които при мъжете липсват. От момента в който заченем до мига в който затворим очите си, ние обичаме. Постоянно, непрекъснато. 9 месеца носим живота в себе си. Никой мъж не може да усети, дори не може да си представи усещането. Целта оправдава средствата и повярвайте съвременната жена ще се влачи, ще работи 24 часа в денонощието, ще се скъсва от работа, но никога няма да падне на колене през мъжа си и да помоли за помощ. Мога да дам хиляди примери за жени, съчетали и двете занимания безпроблемно- печелят пари и в същото време имат здраво семейство.
Относно това ръководство по домакинство и вестника... статии... без смисъл...
Един истински мъж никога не би се отнасял по този абсурден начин със своята жена. Най-малкото, защото е бил дете, виждал е колко труд и воля е откъснала от сърцето си майка му, за да го отгледа, възпита и направи личност. Само неблагодарните и разглезени "мамини синчета" могат да напишат подобна простотия, унизяващи жените, дарили ги с живот... но силните жени не се раждат... тях ги създават слабите мъже... като тези, съгласни със статията, като тези, измислили статията... мъжете са "силния" пол и зад това определение не се крие нищо друго освен физическа мощ... докато извор на истинската духовна и нравствена сила е била, е и ще бъде жената...
Публикуваното показва ограничението и безхарактерността на автора
Дори да бях мъж никога не бих се отнасял по подобен начин с жените. Как ще се почувства майка ми, ако напиша подобна статия? Че не съм я карала да ме отглежда, тя си е избрала тая задача, тя си е виновна и че е била длъжна да ми сменя пелените, да ми готви, да ми помага с домашните... как се почувствам аз, ако видя някакъв келеш да се отнася така с дъщеря ми ?
Така че, момичета, не обръщайте внимание на подобн комплексарски постове, ние сме и ще бъдем началото... ще носим живота в себе си и ще го отглеждаме... и ще възпитаваме достойни мъже, уважаващи и нас и приятелките си Със или без отговорен и разбран мъж до нас, ние ще побеждаме винаги