На мен ли така ми се струва или изискванията към приятелите ни напоследък са станали адски високи. На всяка крачка срещам текстчета в рима, с главни,малки букви и цифри измежду тях. Едни са цитати на големи хора, в които не си правим труда да вникнем, а други - аз или съседа го измислил по модел на същите онези големи хора. Последна мода е да си ги лепнем по профилите в сайтовете за запознанства или да направим клип за разбите си сърца и ги обагрим с същите тези цветущи фрази.

"Приятел е този, който като му звъннеш в 4 часа с думите "Копеле,убих човек", той ще ти отвърне "ОК,кога ще го закопаме".."

За такива работи говоря. Може би само на мен така ми изглежда, но май нещата са се завъртяли на 180 градуса. Вече не е целта да даваме любов и разбиране на приятели и близки, а да получаваме от тях. Ако трябва да изнесем общия множител на изискванията, които се равняват на приятел, то пред скобата ще излезе "Трябва безусловно да ми даваш и тогава може да си ми приятел".

Вярно е, че ако се нуждаем от подкрепа, трябва да я търсим в нашите приятели, но златното правило е, че винаги трябва да се стремим ние да сме по често за тях това, което очакваме те да са за нас.

Помислете върху това, преди да щракнете бутона "Нова тема", зада се оплачете от постъпката на близките ви хора.