- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- граматика по немски- малък проблем
Проблема ми е че не мога да разбера кога се използва "zu". Знам с кои глаголи се използва и с кои не, но(както вече казах) не знам кога.
Ако има някъде подобна тема кажете къде е и може да заключите моета.Може и да е тъпа за някои от вас, но за мен е важно да го разбера, защото понеделник имам конролно върху това.
Благодаря предварително на всички които ще ми помогнат![]()
Predlogat "zu' se izpolzva s Dativ i se izpolzva kogato ima naso4eno dvijenie naprimer Das Kind geht zu seiner Oma!
благодаря. ще се опитам да го запомняПървоначално написано от alex4ii
![]()
не съм сигурна какво точно те претеснява в употребата на zu , предполагам че предното мнение ти е сваршило работа и все пак да добавя, че има също и изрази като "um zu" – "за да...". А иначе се използва и пред глаголи когато те трябва да са в инфинитив, но не и след модални глаголи като sollen, koennen...
Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
Аз съм човекът, който те отвращаваше
Аз съм човекът, на когото се подиграваше
Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
Но и аз съм Човек - като теб.
аз долу- горе знам с кои глаголи се използва и с кои не, но все пак и на теб ти благодаря. Значи става въпрос за mit und ohne zu.
http://www.deutsch-uni.com.ru/gram/verb_inf_zu.php
ako ne razbira6 ne6to kaji da ti obqsnq
zu буквално преведено е "да" напр. лесно е да учиш немски () се превежда es ist leicht Deutsch zu lernen
Две хубави очи. Душата на дете
в две хубави очи; - музика - лъчи
Не искат и не обещават те...
благодаря. Явно не съм чула, когато госпожата е казала какво означава. Благодаря![]()