- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- За ФОТО разбирачи !!
Двоумя се между OLYMPUS SP-560 и SONY DSC H50
кажете ми кой PLS ?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
What have you done to me,
I’ll never be the same I'll tell you for sure
You really are my ecstasy, My real life fantasy, oh yeah
Според това, което намерих като информация за моделите, Олимпус-а ми се струва по-добър избор. Всичко си зависи обаче и от твоите потребности, както и дали си професионален фотограф. Ако си още начинаещ/тепърва напредващ може би е по добре си вземи някой не толкова скъп и хубав фотоапарат (т.нар. "сапунерки") за 250-300лв, а когато вече се поошлайфаш си вземи такъв. Мога да ти препоръчам един доста хубав фотоапарат на Практика, за който знам че е такъв тъй като и аз съм с него - Praktica luxmedia 10-x3. Ако вече си минал през периодa на ошлайфането - препоръчвам ти Олимпус-а.И въпреки всичко, независимо кой фотоапарат ще избереш, помни че не фотоапарът прави хубавите, запомнящи се снимки, а фотографът! Успехи с фотографията и се надявам да съм била полезна!
![]()
Ами аз от доста време съм с сапунерка и искам нещо по-добро за да правя по-качествени снимки. А до колкото за толкова пари имам и това мога да си взема за това време. Само, че едни ми казват Olympus-a други Sony-то и мн се чудя.
И аз съм за олимпуса.Първоначално написано от drebosy4eto
Колко пари горе-долу е той?
Ами в Техномаркета 699 лв. а в Хенди 799 тея са луди там.
За к'ва фотография викаш, че ще го ползваш?Първоначално написано от S^T^E^V^E
Защото за тея пари можеш да си вземеш някой DSLR 2-ра ръка..
Не гледай само пикселите а характеристиките итака на татък zoom ала бала има много други характеристики който да се гледатПървоначално написано от BallFace
Аз бих си взел OLYMPUS SP-560 правят най качествените фотоапарати докато сони са боклуци само игри могат да правят (хубави)
Нов човек съм
Еми знам, че мога да си зема хубав 2ра ръка но не ми се рискува пък и то само тялото му на втора ръка е за тея пари на някой готин апарат. Snoop Doggy Dogg занимаваш ли се с фотографиика ?
Пикселите не са важни, по-важна е големината на матрицата.Първоначално написано от Snoop Doggy Dogg
Рових се, но не можах да намеря големината на матрицата нито на олимпуса, нито на сонито..
Взимай олимпуса като начало, а по-нататък, ако прецениш ще минеш на DSLR.
Total съгласенПървоначално написано от lizzard_92
Аааз искам да се занимавам с фотография ,но нямам апарат а искам да си взема един Пентакс който е перфектен ама е 1600 лв
иначе познавам доста хора в този бизнес
![]()
Нов човек съм
Скъп,аз още не ги разбирам много но този пентакс ми е мечтата
Нов човек съм
Като ги поразучиш ще си харесаш някой Канон или Никон, сигурен съм.Първоначално написано от Snoop Doggy Dogg
![]()
Аз съм с olympus от няколко месеца, вземай го! Това според мен е най- добрия избор за фотоапарат.
Какъв Олимпус?Първоначално написано от inSane_baby
Sony си е Sony. Аз съм привърженик така че моя глас е там.
Дойдох, Видях, Направих простотия.
Сонито..... Без спор
Живея за да докажа, че съм достоен за Ада!!!
В един свят на ненормални, ненормалните сме най-нормални!
На света има две автомобилни марки - HONDA и всички останали !
my skype : KisskilleRcHeTo
Мерси и аз това реших вече.![]()
![]()
Казвам ти, че има мноого голяма вероятност да се запалиш и ще трябва да минаваш на никонска/канонска система заради повечето обективи и по-ниската им цена.Първоначално написано от S^T^E^V^E
Аз не съм за нито един от двата фотоапарата, но ти си решаваш.
ТУК ще намериш основните техники, определения и фактори във фотографията.