Хм...доста се дразня от факта,че хората често премълчават нещо.Дори приятелите ти.Знам,че истината боли,но не е ли по-добре да знаеш какво другите мислят за теб и да разбереш какво ги дразни,просто за да бъдеш по-добър човек или най-малкото да улесниш и тях.Трябва ли да носим маски,за да се харесаме на някой друг.
Кажете вашето мнение по въпроса.
“Simplicity is Beauty and Beauty is simplicity, nothing more, nothing less.”
-- http://www.youtube.com/watch?v=15uFb2wjxjg <3
Права си.Аз лично винаги искам най-добрата ми приятелка да си изкаже мнението, независимо дали не ще ми хареса.Много обичам хора, които си казват истина в очите, макар и после някои да се сърдят, а не постоянно да лицемерничат и да ти говорят зад гърба.![]()
Приятел е този, който идва, когато целия свят си отива!
Хората забравиха да бъдат хора.
Според мене е супер грубо да казваш абсолютно всичко в очите на човека, защото може да се обиди. Някои неща просто трябва да премълчиш колкото и да те дразнят. Разбира се, че е по-добре отколкото да му говориш зад гърба, но хайде да бъдем реалисти - кой обича да му излагат всички кирливи ризи на показ? Аз не, предполагам и вие.
Sorry, че се отплеснах, ама се сетих за 1 "човек", който за нещастие познавам![]()
Първоначално написано от charlotte^
Мисля да ги наритам или да падна върху тях, но този път нарочно Mad Surprised
Понякога някои неща трябва да си останат за теб! Не е хубаво да се казва всичко и това да си премълчаваш от време на време не значи, че не си искрен и че не държиш на човека до себе си![]()
Да ама за съжаление повечето не ги обичат ..Първоначално написано от me__
Не, всъщност понякога да примълчиш нещо е много по-добре от колкото да го кажеш.. "Голям залък лапни, голяма дума не казвай" или "благородната лъжа" .. но според зависи от ситуацията де.. Ако става въпрос за лицемерието - да, това го мразя най-много от всички човешки черти.
The Spark
...а истинското в двете му ръце-пред матовото,тройно огледало...
[size=7][b][u]fosse cos
Да сте чували за неща от сорта на "благородна лъжа". Не винаги е необходимо да казваш всичко, което мислиш независмо дали се отнася за най-добрия ти приятел. Все пак после ще си казвате "Какво сега, казах му каквото мислех и той/тя с обиди." Понякога е хубаво тънко тънко да се намекват определени неща, които неотложно е добре да се кажат, но не и да се казват пряко. Например гаджето на приятелката ти е много тъпо, ама ти юе и кажеш ли веднага "как може да си толкова проста, че да ходиш с тоя загубеняк?" Няма да го кажеш така, нали? Или може би въобще няма да и го кажеш? Ти как смяташ, а?
Първоначално написано от me__
![]()
![]()
![]()
TWILIGHT :* :* :* H. POTTER :* :* :*
[=
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=211342 http://www.priqtelstvo.hit.bg
Ще намериш всичко ,което искаш да научиш за някого,в погледа му! Smile
love..JB..love..Joe..love
Трябва, дам. Без маски не можем. Не можем да бъдем уязвими пред другите. Имам една даскалка. Тя попринцип е душица. На никой няма да направи зло, но доста добре се прави на някакъв безомпромисен даскал. Нужно й е за работата, защото иначе учениците ще й се качат на главата, а в момента всички изпитват страхопочитание към нея. Същото е и с хората около теб. Как очакваш от даден човек веднага да се разкрие като чувствителен и прощаващ пред непознати? Че след време че ще го правят на нищо и че го мачкат. Някои неща трябва да се премълчават. Но когато имам предвид премълчават означава да си останат за теб, завинаги! Против лицемерниченето съм. Смисъл такъв ако има нещо, което в даден човек не ми харесваи съм толкова на зор да го обсъдя с другите, преди това ще го кажа на човека.
Memento moriendum esse!
Не е нужно, естествено. По - добре е да бъдеш себе си. А това, че не всички казват това, което всъщност мислят за теб, е тъпо, да, но понякога хората преценяват, че е по - добре да премълчиш, може би, за да не те наранят.![]()
А според мен е по-добре да те наранят,за да не грешиш отново.Първоначално написано от Pedigree
![]()
Нямам предвид да си вадим керливите ризи,а лицемерието.Защо просто някой като те дразни на момента просто не му кажеш "Кпл,спри - нервиш ме.",вместо после да изтичаш при някого и да запчнеш да му обясняваш колко е тъп "не знам - си - кой"..![]()
Това, за което говориш се нарича двуличие. Просто хората са такива... двулични, така е, по - добре е да си кажат какво мислят, но не можеш да ги промениш.Първоначално написано от magi_megi
![]()
Чудесно щеше да е ,ако някой ти казва лошите страни,но светът е така устроен,че сам трябва да откриваш грешките си![]()
Summer (h)
Естествено, че не е необходимо да бъдем лицемерни, за да се харесаме на някого, но пък определено е полезно понякога да премълчаваме някои неща. Не разбирам какво лошо има в това понякога да запазим мнението си само за себе си. Все пак, ако всеки казваше всичките глупости, които му хрумват в моменти на ярост, не мисля, че щяхме да спечелим много.
Don't worry, be happy!
Маските са най-гадното нещо, на което е способен човек! Може би затова трябва да се научим да казваме истината на хората в очите, независимо каква е тя!
За това може да се поспори....Първоначално написано от Bubbly
![]()
Всъщност,истинският отговор е не.Не е нужно да носим маски и да се показваме такива,каквито не сме.За кой ли път ще кажа,че ние сме хора,а хората трябва да са честни и искрени,както със себи си,така и с околните.Много се ядосвам на хора,които се представят за такива,каквито не са и още повече,за да се харесат на някой.Не е нужно да си някой друг,за да те харесат.Просто бъди себе си!Толкова ли е трудно?!Ами всъщност,не.Напротив,доста по-лесно е от това,да сложиш маската.
Айде, де. Аз мисля, че е правилно. Защо точно аз пък да трябва да застана и да нараня най-добия си приятел заради някоя негова греша. Примерно една фр тръгна с едно момче, което ги земаше само за бройки, нали. Аз отначало и бях казала. "Не се занимавай, той е бройкаджия." Тя не ме послуша и започна да се жалва след време. И аз какво да й кажа? Ти си супер тъпа ма, погледни се, мързи те да мислиш, а си тръгнала с момчета да се занимаваш. На нищо не ми приличаш напоследък. Не върви, нали? Въпреки, че така си мислех тогаваПървоначално написано от magi_megi
Особено за моментите на ярост, защо трябва да нагрубя някого, да започна да говоря генерално ( простотии от рода на "ти винаги" и "ти никога"), които определено са неверни, само за да си го изкарам. И после к'во? Ташак. Да отиваш да се извиняваш на някого. Лично аз пък съм супер чувствителна и ако някой ми избухгне оптереде и почне да ми говори такива неща, много се разстройвам и определено не ми е приятно и бих предпочела да си го бяха спестили ...
Memento moriendum esse!
да .... хубаво е да казваш истината но наистина понякоа трябва да я премълчиш.. не казвам да лъжеш ... а просто да не казваш нищо все пак .. различно е с приятелите ако ти бяха приятели щяха да знаят че ти предпочиташ да знаеш истината и да ти я казват.. нз така ги виждам нещата ако наистина искаш да чуеш истината защо не да ти я кажат.. .... аз за щастие последните 2 години съм нямала такъв проблем![]()
Щото ТАКЪВ И ЖИВОТА !Сори ...
В тоя свят не можеш да оцелееш без маска. Мисля, че единствено ни остава да бъдем себе си пред самите нас и най-близките ни хора.