- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Работа за лятото
Ами работи ми се нещо лятото, ще имам 16 вече .. само че май ми трябват връзки за да се уредя.. от варна съм и ако някой може да предложи нещо да драска ;р
хах и аз си търся работа![]()
![]()
![]()
EveRything y0u think y0u kn0w baBy...iS wR0ng!And evEryThing y0u thInK y0u hAd bABy...iS g0nE!
Може би ако бяхте използвали търсачката, щяхте да намерите някои от стотиците теми по въпроса.
Работа на тези години се намира с много бутане и връзки. Ако нямате близки, които да са потенциални работодатели, тогава обикаляйте по малки кафенца и магазини и търсете.
Тъй красиви, тъй наивни,
плискат по всяка капандура.
И докато наливат тъй проливни,
виждаш всичко друго колко малко струва....
mene sa 6e me uredat da mesa hleb,600 lv dovolno![]()
И култура не ми липсва да подпаля , трябва ми запалка !
600 лева?Първоначално написано от iliana_svoge
На месец?
Ама ти ще взимаш повече от една учителка... За кой град става въпрос?
женски пол съм ..ама на стари теми никой не обръща внимание .. пък ми се струва че ако искам да си намеря нещо тряа да е 2-3 месеца преди началото на лятото примерно сега.. деазнам ..
Флаерка,сервитьорка,барман ка,танцьорка,администратор ка?Първоначално написано от BornToBeHugged
ami v Svoge,300 lv purva smqna i 300 lv ako iska6 da raboti6 i vtora ob6to 600lvПървоначално написано от gorska
![]()
ии аз искам да "меса хлеб"![]()
xaxaxaxa e elaПървоначално написано от BornToBeHugged
1ва и 2ра смяна ще рече около 14+ часа дневно...
иди в Кариерния център във ФК. По принцип там търсят студенти за стажантски програми, но набираха хора и за не кой знае каква работа - сега се сещам за някакви сувенирни магазинчета на Златните, Макдоналдс... разни такива.![]()
Отиди там, докато не са си заминали, че те обикалят по градовете и набират хора.
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
Лололол полека полека бейби полека. Слез на земята. Първо за да е флаерка трябва да е комуникативна личност която знае английски и немски. А не да ми се изчерви от първия германец който и се усмихне. За барманка е просто е абсурдно. За да я вземат в някой хубав хотел се иска опит. Мене миналата година едвам ме взеха на Хелена с 8 месеца зад гърба си. Отделно трябва да имаш диплома за барман. В Слънчев бряг ако не си син / дъщеря на собственика на хотела барман няма да станеш. Танцьорка къде ще я кара ? Ахахаха а за администраторка дума да не става. Затова се иска 25+ с висше образование. Сервитьорка при 16 годишна възраст може само ако има стабилни връзки.Флаерка,сервитьорка,барман ка,танцьорка,администратор ка?
Нямаш ли някой познат / роднина който да те уреди да продаваш нещо - детски играчки, сувенирчета или някакви такива работи ? Това ще свърши идеална работа. Или пък сладоледи да правиш или дюнери. Фрешовете са нашумели.
А пък най си е оферта да покажеш цицките си пред чужденците с оферта за 50 евро докосването![]()
![]()
Ти по-полека бейби...не ми ги говори на мен тея неща,половината от нещата,които ги изброих съм ги работила,а другата половина ги работят мои приятели,дали нямам представа за какво говоря,а?Била съм флаерка 2 години и кой ти говори за Слънчев бряг,аз говоря за Златните,все пак са много по-близо до Варна...Администратор?25 + висше?Хаха...абсурд!Да не говорим,че в по-малките двузвездни хотели нямат никакви изисквания,освен да знаеш поне един език,аз смятам това лято да се пробвам,а както се вижда те първа ми предстои да навършвам 18,я пак си помисли?А и много лесно можеш да си изкараш диплома за администратор за 80 лева,както направих и аз.Сервитьорка?Пак глупости....миналото лято бях такава,бях на 17 и нямах никакви връзки.Барман?Не е вярно,че навсякъде ти искат диплома,естествено големите и изискани заведения искат.Че така де,други въпроси?Първоначално написано от Alabalaportokala
Много филми сънуваш. В днешно време за да пръднеш ти искат разрешително документи и дипломи. Айде нека да дойде да ми работи като барманка в хотел, я ми кажи в кои места не ти искат диплома ? В кръчметата където няма коктейли и единственото което трябва да правиш е кафета и да даваш безалкохолните. Ако ще и -1 звезден пак ще ти го искат. Администраторка бейби ? Ти знаеш ли кво значи тая дума. Айде само не ми обяснявай че на 16 (щото момичето е на толкова) ще те сложат като такава. Ти недей на мене тия. Не знам по какви места работиш но за 1 хотел, бар , ресторант ти ги искат годинките. Пак повтарям долнопробните кръчми не ги броим. За флаер ? Лично разговарях с разговарях с най - добрия флаер в Сл. бряг . 7 години практикува това, плащат му по 80 - 100 на вечер. Знае 5 езика маняка. За такова нещо се иска човек да е отракан и комуникативен. Нали се сещаш че ако си дърво ще бъдеш флаер, ама през крив макарон. Сл.бряг или Златни пясъци ? Къде е разликата ? В стълбите на големите хотели или в броя на яките путки които са там ?Ти по-полека бейби...не ми ги говори на мен тея неща,половината от нещата,които ги изброих съм ги работила,а другата половина ги работят мои приятели,дали нямам представа за какво говоря,а?Била съм флаерка 2 години и кой ти говори за Слънчев бряг,аз говоря за Златните,все пак са много по-близо до Варна...Администратор?25 + висше?Хаха...абсурд!Да не говорим,че в по-малките двузвездни хотели нямат никакви изисквания,освен да знаеш поне един език,аз смятам това лято да се пробвам,а както се вижда те първа ми предстои да навършвам 18,я пак си помисли?А и много лесно можеш да си изкараш диплома за администратор за 80 лева,както направих и аз.Сервитьорка?Пак глупости....миналото лято бях такава,бях на 17 и нямах никакви връзки.Барман?Не е вярно,че навсякъде ти искат диплома,естествено големите и изискани заведения искат.Че така де,други въпроси?
Не знам кой живее във филми,ама си в многооо голяма грешка...Диплома не ти искат в крайбрежните барове на Златните дето са на разстояние от 5 метра един от друг,айде моля,не ми говори за Слънчев бряг,ето че наистина има огромна разлика със Златните!Пак ти казвам не навсякъде ти искат години и аз съм живо доказателство за това,а и хотела не е бил долнопробен или 1 звезда...не знам как да ти го набия в главата да не говориш за неща,за които определено не си наясно.За флаерка наистина трябва да си комуникативен и да,аз съм и какво?Но това е една много отвратителна работа,по мое мнение,абе какво да ти говоря,имам още към 10 примера,с които мога да ти покажа,че не си прав,но другите не са длъжни да се занимават с нашия спор....Първоначално написано от Alabalaportokala
общак на строежа
няма кво да го мислите![]()
Почти нищо общо. ^^Първоначално написано от Alabalaportokala
![]()
За флаерка може да стане абсолютно всеки. Повечето не подбират. Комуникативна? Да научиш 5 изречения как да упътиш някой немец/руснак/румънец? 9-10 клас се шмааааткат цяло лято на Златните с тия флаери. Пък и вече кой не знае английски?
За барманка също не е абсурдно. Естествено, някой, който развее една псевдо 'диплома', че е изкарал такъв курс ще бъде с предимство, но това далеч не е задължително. Миналата година един приятел работи като барман... обучиха го там колкото го обучиха и толкова. За барманка в дискотека пък там гледат предимно визията и опаа - ти си.![]()
Там на Слънчев бряг се тежкарят явно.При нас на Златните/Дружба хора не могат да си намерят... така че...
Това за танцьорките не го разбрах, но също всяко момиче може да го 'работи', което умее поне малко да танцува.Само дето не се славят с много добро име тия девойки.
А т'ва за администраторите беше най-изтрещялото мнение.На мен на 18год ми предложиха да бъда администратор в хотел, дето едва бях завършила гимназия... камо ли да съм на 25+, че и с висше.
Tииииху малку.
На 25 с висше никой няма да се хване да работи за 400-500лв.
Сервитьорка също може да се стане лесно, само че трябва да се търси да се пита. В интернет редооооовно търсят такива. Имах съученици още 11-12клас, които лятото работеха това.
Вече далеч не ти трябват чаааак толкова връзки, че да си намериш работа. При тоя нисък процент на безработица и трудното намиране на персонал да не мислиш, че кой знае колко много подбират. След месец-месец и нещо започва сезона.
А и това не са някакви 'длъжности' /гореизброените/, които да изискват някакво специално образование или нещо. Плюсовете са единствено езиците по курортите. Това е. Излъчване и визия също. Даже умствения капацитет не е кой знае колко необходим. ^^
Така че смело напред. Единственият недостатък обаче е работното време. Казват ти на смени. Идват и ти съобщават 'ами то втора смяна няма да може да дойде' дрън-бръм и айде още 8-9часа. Така като нищо могат да ти се съберат 13-14ч и на следващия ден пак, и пак, и пак...![]()
Бедна, но мила
Нормална, но обсебена
Извинявам се,че не пиша точно по темата,но какво представлява флаера![]()
Онези листчета, които ти бутат в ръцете едни 'досадни' хора по улицата. ^^Първоначално написано от spongebob
![]()
Бедна, но мила
Нормална, но обсебена
Първоначално написано от Alabalaportokala
Ако не се лъжа във Варна ще отварят сезонен ресторант на МакДоналдс,така,че можеш там да отидеш...те никой не връщат.
Сезонен дововор за 3 месеца,заплата от 300 лв нагоре..зависи колко часа работиш....но някъде 400 се изкарват там...
Ти си си от там,иначе за нас софиянчетата или другите ни осигуряват хотел и порцион.
Ако не е във Варна имаме ресторанти в Златни пясъци,Слънчев бряг,Сарафово
sexita, аз на тебе ти предлагам работа. Лека и доходна. Заплащане - 20 Евро на сеанс.
Grumpy old madman
мерси...тая ми е добраПървоначално написано от Canis_Dirus
![]()