Здравейте!Първо се извинявам ,че пускам цяла тема
Да ви сподяле за моя проблем...
Отнася се за зъбите...имам само 1 крив горен кучешки зъб,който е израстнал по-назад от другите
Искам да слагам скоби,но тъй като няма какво да си го крия ,не мога да си позволя брекети
Въпросът ми е на 15 съм,мога ли да сложа шини,тоест тези дето се махат и са по-евтини
Ако може посъветвайте ме какво да правя в процеса на самото носене
И ако имате информация как вървят горе-долу цените
Аз скоро се очаква да отида на преглед,но все пак исках да попитам и тук
Благодаря за всяка информация
![]()
да ти кажа честно -трябва да се консултираш със специалист, но (не искам да те обезнадеждавам) най-вероятно ще се наложи да сложиш брекети, но е за добро-помагат адски мн![]()
zdravei! spored men [ne sum sigurna samo taka mislq] e ednakfo dali shte nosi6 breketi ili shiini samo deto shiinite po dulgo shte gi nosish a pri men stana neshty drygo predi kato horeh na zubolekar i toi mi kaza 4e triabva da hosq shiini no az mislqh che shte sam mn smeshna i kazah 4e nqma da nosq i sled vremeto te sami mi se opraviha bez da nosa shiini![]()
no idi pri lekar pitai za cenite i kakfa e razlikata mejdy shiini i breketi stiskam palci da stane s shiini :P
![]()
beba ne da te ot4aivam ama sled 14 mn mn ne iskat da slagat 6ini 6toto i s men taka stana ama az nosih skobi am golqm efekt nqma6e na6te iskat breketi te ne sa mi mn krivi ama az ne iskam 6toto se pak sam na 16 i kat se uhilq s jelqzna usta a cenite varirat zavisi pri koi![]()
{} house music baby {} electro magik <3 minimal sound <3
общо взето разликата между шините и брекетите е в цената. шините са към 400 а брекетите над 1000 лв. за по бързо действие при брекетите не съм чувала![]()
Общо взето говориш абсолютни глупости, защото разликата между шини и брекети е огромна!Първоначално написано от love you
До автора на темата - недей да питаш в тийн форум, а отиди на зъболекар. Той ще ти обясни най-точно какво да правиш и какво да носиш.
Говори със зъболекар , а не ни питай нас , защото вероятно никой няма да успее да ти даде сигурен компетентен отговор !
И аз мисля , че трябва да отидеш на зъболекар ,
но освен това ще ти кажа , че аз съм носила шини - всъщност незнам дали това за шините - представляват телчета свързани към нещо катоо чене , дето се вади и слага. Но аз ги носих когато бях по малка - от 2 до 4 клас.
Има голяма разлика между шините и брекетите , освен в цената и в това че шините май се слагат на по - малки деца. Иначе ефект се постига и при двете , но при брекетите мисля че е по бързо. Освен това брекетите са по трудни за поддръжка , и е недостатък това че не може да се махат. Моите телчета ги носех само вкъщи. Само това мога да ти кажа , а ти вече както прецениш но разбира се след конслтация със зъболекар![]()
tova koeto se maha e aparat4ete a ne shini
az nosa takova i sam dovolna ot rezultata
i naistina otidi na zabolekar i toi shte ti kaje koe e nai dobre za teb
zavisi ot sastoianieto na zabiteti i problema
+1Първоначално написано от bum_trqs
не сам носила но една моя приятелка е![]()