.

Виж резултатите на анкетата: Трябва ли момчето (мъжът) да поема всички разходи за връзката?

Гласували
49. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

6 12,24%
  • Не

43 87,76%
Отговор в тема
Резултати от 1 до 23 от общо 23

Парите и връзката

Миналата седмица имахме малко разногласие с приятеля ми заради пари. А и друг път съм се замисляла и сега искам да попитам повече хора - какво мислите, трябва ли момчето винаги да плаща всичко - кафета, презервативи, кино, билярд и т. н., или трябва двамата да си разделят разходите?
    На мен лично ми е неловко гаджето ми винаги да плаща всичко - излизах преди с момче, което дори едно кафе не ми позволи да си платя. Преди това пък с друг имахме един вид негласно споразумение - той плащаше сметките в кафетата, аз купувах презервативи (беше го срам да влезе в аптека и да каже "Една кутийка презервативи" ). Смятам втория вариант за по-приемлив, не мисля, че момчето трябва да поема всички разходи по връзката.
    Вие сте - какво мислите по въпроса?

Град
    София
    Не смятам, че чак всички разходи във връзката, но все пак трябва да доминира
    Един отимист може да види светлината и там, където я няма. Но защо песимистът винаги бърза да я гаси ?

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    В началото на връзката ни бившия ми плащаше винаги всичко и не ме оставяше никога да вадя пари. С времето нещата се нормализираха. На мен ми е неудобно да извадя аз да платя но пък той ми държеше парите и фактически плащаше с мои пари. Презервативи купуваше той но пък като минах на противозачатъчни си ги купувах сама така че... Абе според мен няма нищо лошо понякога момчето да те покани някъде и да плати всичко но трябва да има баланс все пак.

Град
    при мама
    Ми според мен не трябва той да поема всички разходи,защото аз няма да се чувствам комфортно.
    ;]

аз лично не съм сагласна с тва, мойто момче винаги държи да плаща всичко и на мен ми става супер неловко е май не само на мен де

Супер фен Аватара на ThePowerOfLove
    Град
    В страната на Любовта ;]
    Разбира се,че не трябва да плаща всичко. Може да почерпи някой път ама да не става навик
    Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”

Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.

Град
    Bulgaria
    аз също не смятам,че момчето трябва да поема всички разходи,лично аз бих се чувствала неловко от това...с моя приятел никога не сме имали проблеми свързани с парите,обикновено се редуваме кой да плаща
    EveRything y0u think y0u kn0w baBy...iS wR0ng!And evEryThing y0u thInK y0u hAd bABy...iS g0nE!

Град
    Ha MopeTo (sun)
    не трябва всички разходи да лежат на неговия гръб.при мен и моя приятел по-често се случва той да плаща кафетата 9или където сме на заведение).но когато аз имам повече пари-аз плащам,или му давам за цигари примерно но гледам да не прекалявам
    Не Е вЯрнО, чЕ сИ На мОеТо НиВо ... Ти сИ нОмЕр 2 , а Аз НомЕр 1 [!][!][!]

Град
    Пловдив
    ne..ne obicham da mi plashtat smetkata... ne 4e ne q mi q e plashtal no se razbirame drugiq pat az da 4erpa .. ili si q podelqme..6toto me znae 4e mi e nelovko i mi pozvolqva

Според мен при една наистина връзка трябва двамат да си помагат и не е задължително винаги момчето да плаща за всичко ! Ако момичето има малко мозък в главата си ще осъзнае ,че момчето не ес нея за да и плаща за всичко.

Щастлив е онзи ,който се радва и на най-малките неща в живота!
    http://zaka4ka.forumer.com

Мега фен Аватара на Pliok0019
    Винаги съм излизала с момчета, които настояват те да плащат сметките. Но аз пък съм свикнала (дори когато съм с приятели) аз да плащам. Със сегашния ми приятел сме стигнали до консенсус - понякога аз, понякога той. Така не се чувствам некомфортно.

Мега фен Аватара на miloto_girl_4e
    Град
    нА плАнеТаТа зеМя
    Няма лошо понякога гаджето да те черпи и така нататък, но това не означава, че трябва да си на негова издръжка.. Трябва да има баланс..
    Пък вече като сте едно семейство, тогава нещата се променят
    Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love

Цитирай Първоначално написано от miloto_girl-4e
    Няма лошо понякога гаджето да те черпи и така нататък, но това не означава, че трябва да си на негова издръжка.. Трябва да има баланс..
    Пък вече като сте едно семейство, тогава нещата се променят
    О, в семейството според мен нещата стоят по друг начин - там вече е по-логично парите да са "наши", а не "мои" и "твои". Тази тема не я засягам, защото ние не сме стигнали възрастта, в която повечето хора създават семейства.

Град
    In Devil's Castle
    не винаги..само понякога много не е на хубаво
    someone else...

Мега фен Аватара на 5StaR
    Град
    7 hills..
    To ние ще фалираме
    The Spark

to tfa da ne ti e banka DSK mom4eto si4ko 6i pla6ta i kfoto iska6 se pak 21 vek sme si4ko se deli po ravno seki e samostoqtelen moje ot vreme na vreme ama seki p1t 4ak t1po da ti stane

аз лично много мразя някои да ми плаща кафетата и тем подобните глупости.. и мноооого ама много рядко позволявам да ми платят сметката .. просто така имам си характер ддз .. не обичам да завися от него един вид ...

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Редуваме се в плащането на сметките, а ако имам някой от нас повод-той черпи. Напоследък ми се събраха поводи и той отнесе 3-4 черпения поред. Въпреки, че парите, които аз изкарвам за месец, той ги печели за 2-3 дни не желая да ми плаща сметките. Говорихме за общ фонд. Щяхме да работим заедно като дистрибутори, но само единия де се записва, а да си помагама и бяхме решили парите да ги събираме в 1 сметказа нашето бъдеще, но си намерихме друга работа и нещата се провалиха.

естествено че не

Супер фен
    За момиченцата, които са си хванали готини батковци и през ума не им минава за неудобство и т.н.
    Според мен най-добре е да се редуват двамата и да има баланс, не единия да плати 10.00лв., а другия 2 - следващия път. Е, зависи де. При всеки е различно и индивидуално. Не обичам всичко да ми е на готово т.е само той да плаща било в кафе, за билети за влака и т.н. просто ми е конфузно така. Предпочитам всичко аз да дам, но знам, че така ще се разсърди.. Не мислете, че съм си напечатала парите.

Мега фен Аватара на babity
    Цитирай Първоначално написано от KillSwitchEngage
    трябва да има баланс на капитала

Аз пък съм на мнение че треа да е фифти фифти...чисти сметки добри приятели е приказката...аз лично имам финансовата възможност да ги поемам тея разходи ама не го правя...повечето не го и искат де...чувстват се неловко пък и е тъпо да живееш на друг на гърба...

Lupus in fabula

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php - Онлайн кирилизатор!

Голям фен Аватара на Remini

....

Аз да не съм БАНКА ДСК-а
    К'во да направиш- пубертети.Гледа ме като Симеон 3-ти!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си