- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Парите и връзката
Миналата седмица имахме малко разногласие с приятеля ми заради пари. А и друг път съм се замисляла и сега искам да попитам повече хора - какво мислите, трябва ли момчето винаги да плаща всичко - кафета, презервативи, кино, билярд и т. н., или трябва двамата да си разделят разходите?
На мен лично ми е неловко гаджето ми винаги да плаща всичко - излизах преди с момче, което дори едно кафе не ми позволи да си платя. Преди това пък с друг имахме един вид негласно споразумение - той плащаше сметките в кафетата, аз купувах презервативи (беше го срам да влезе в аптека и да каже "Една кутийка презервативи"). Смятам втория вариант за по-приемлив, не мисля, че момчето трябва да поема всички разходи по връзката.
Вие сте - какво мислите по въпроса?
Не смятам, че чак всички разходи във връзката, но все пак трябва да доминира![]()
Един отимист може да види светлината и там, където я няма. Но защо песимистът винаги бърза да я гаси ?
В началото на връзката ни бившия ми плащаше винаги всичко и не ме оставяше никога да вадя пари. С времето нещата се нормализираха. На мен ми е неудобно да извадя аз да платя но пък той ми държеше парите и фактически плащаше с мои пари. Презервативи купуваше той но пък като минах на противозачатъчни си ги купувах сама така че... Абе според мен няма нищо лошо понякога момчето да те покани някъде и да плати всичко но трябва да има баланс все пак.
Ми според мен не трябва той да поема всички разходи,защото аз няма да се чувствам комфортно.
;]
аз лично не съм сагласна с тва, мойто момче винаги държи да плаща всичко и на мен ми става супер неловко е май не само на мен де![]()
Разбира се,че не трябва да плаща всичко. Може да почерпи някой път ама да не става навик![]()
Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”
Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.
аз също не смятам,че момчето трябва да поема всички разходи,лично аз бих се чувствала неловко от това...с моя приятел никога не сме имали проблеми свързани с парите,обикновено се редуваме кой да плаща![]()
EveRything y0u think y0u kn0w baBy...iS wR0ng!And evEryThing y0u thInK y0u hAd bABy...iS g0nE!
не трябва всички разходи да лежат на неговия гръб.при мен и моя приятел по-често се случва той да плаща кафетата 9или където сме на заведение).но когато аз имам повече пари-аз плащам,или му давам за цигари примерноно гледам да не прекалявам
Не Е вЯрнО, чЕ сИ На мОеТо НиВо ... Ти сИ нОмЕр 2 , а Аз НомЕр 1 [!][!][!]
ne..ne obicham da mi plashtat smetkata... ne 4e ne q mi q e plashtal no se razbirame drugiq pat az da 4erpa .. ili si q podelqme..6toto me znae 4e mi e nelovko i mi pozvolqva![]()
Според мен при една наистина връзка трябва двамат да си помагат и не е задължително винаги момчето да плаща за всичко ! Ако момичето има малко мозък в главата си ще осъзнае ,че момчето не ес нея за да и плаща за всичко.
Винаги съм излизала с момчета, които настояват те да плащат сметките. Но аз пък съм свикнала (дори когато съм с приятели) аз да плащам. Със сегашния ми приятел сме стигнали до консенсус - понякога аз, понякога той. Така не се чувствам некомфортно.
Няма лошо понякога гаджето да те черпи и така нататък, но това не означава, че трябва да си на негова издръжка.. Трябва да има баланс..
Пък вече като сте едно семейство, тогава нещата се променят![]()
Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love
О, в семейството според мен нещата стоят по друг начин - там вече е по-логично парите да са "наши", а не "мои" и "твои". Тази тема не я засягам, защото ние не сме стигнали възрастта, в която повечето хора създават семейства.Първоначално написано от miloto_girl-4e
не винаги..само понякогамного не е на хубаво
someone else...
![]()
![]()
![]()
to tfa da ne ti e banka DSK mom4eto si4ko 6i pla6ta i kfoto iska6 se pak 21 vek sme si4ko se deli po ravno seki e samostoqtelen moje ot vreme na vreme ama seki p1t 4ak t1po da ti stane
![]()
аз лично много мразя някои да ми плаща кафетата и тем подобните глупости.. и мноооого ама много рядко позволявам да ми платят сметката ..просто така имам си характер ддз .. не обичам да завися от него един вид ...
![]()
Редуваме се в плащането на сметките, а ако имам някой от нас повод-той черпи. Напоследък ми се събраха поводи и той отнесе 3-4 черпения поред. Въпреки, че парите, които аз изкарвам за месец, той ги печели за 2-3 дни не желая да ми плаща сметките. Говорихме за общ фонд. Щяхме да работим заедно като дистрибутори, но само единия де се записва, а да си помагама и бяхме решили парите да ги събираме в 1 сметказа нашето бъдеще, но си намерихме друга работа и нещата се провалиха.
За момиченцата, които са си хванали готини батковци и през ума не им минава за неудобство и т.н.
Според мен най-добре е да се редуват двамата и да има баланс, не единия да плати 10.00лв., а другия 2 - следващия път. Е, зависи де. При всеки е различно и индивидуално.Не обичам всичко да ми е на готово т.е само той да плаща било в кафе, за билети за влака и т.н. просто ми е конфузно така. Предпочитам всичко аз да дам, но знам, че така ще се разсърди.. Не мислете, че съм си напечатала парите.
![]()
![]()
Аз пък съм на мнение че треа да е фифти фифти...чисти сметки добри приятели е приказката...аз лично имам финансовата възможност да ги поемам тея разходи ама не го правя...повечето не го и искат де...чувстват се неловко пък и е тъпо да живееш на друг на гърба...
Аз да не съм БАНКА ДСК-а![]()
К'во да направиш- пубертети.Гледа ме като Симеон 3-ти!