Цитирай Първоначално написано от Валентин
Цитирай Първоначално написано от kristo
Преди 1-2 години ми беше много интересно да чета за масонство, ционизъм и като цяло за световната конспирация. И определено има доста истина в твърдението за съществуване на световна конспирация, но има и много преувеличавания. Във всеки случай това да се владее света не става току-така и каквото и да се говори, не могат да ме убедят, че въпросните конспиратори владеели света. Може да имат много власт, ама цялата власт я нямат и няма как да я имат.
Знам,че голяма част от ръководителите на ВМРО на времето са били масони.Иначе баща ми беше за 2 месеца член на лайънс клуб,но не е нищо особено.Цялата тази олелия ,че били "корена на злото" е смешна.
За този лайънс клуб даже не бях и чувал, а дали е масонска ложа пък изобщо си нямам представа. В крайна сметка съм съгласен, че тези, които си търсят оправдание за това-онова, набеждават за всичко лошо в България масони, внедрени ционистки агенти и компания, за да снемат отговорността от себе си. Не, че не вярвам в съществуването на някаква конспирация, но тези твърдения са твърде преувеличени и не могат да се докажат на 100%. Във всеки случай, ако българите се обединим, мисля, че няма кой да ни спре да си оправим държавата и да заживеем добре. Разбира се затова се иска и доста бачкане, а в последните 40-50 години живеем на принципа "ние ги лъжем, че работим, те ни лъжат, че ни плащат". Що се отнася за масоните във ВМРО, знам, че такива са били Даме Груев, генерал Протогеров и Кирил Пърличев, за други не съм чувал, но може би има. Иначе има още доста български революционери, които са били масони, като Ангел Кънчев например, Никола Обретенов, Георги Бенковски също и не на последно място Захари Стоянов, но това няма никакво значение, като се има предвид това колко велики българи са и как са си давали живота за свободата на родината. Така че масони или не, това не ги прави по-малко велики български патриоти и революционери, готови да се борят за свободата с цената на живота си.