.

Виж резултатите на анкетата: Желаете ли да си върнем Македония?

Гласували
45. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

31 68,89%
  • Не

8 17,78%
  • Не ме интересува

6 13,33%
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 73 от общо 73
    с цената на всичко имам в предвид с цената на всички допустими и мирни средства, а не войни разбира се. Защото в XXI век е недопустимо да се дават жертви.

Град
    Русе
    Прав си,но ако отново видя геноцид срещу Българите във Вардарска или Егейска Македония или Западните покрайнини,ако видя запалени български къщи и обесени сънародници,майка им жална на сръбско-гръцките кучета!
    Мълчи! А вместо тебе всеки дол, пътека,
    дъбрава, езеро, река, рид, планина
    ще викат с глас през всички времена:
    "Тук българи са, българи от памтивека!"

Цитирай Първоначално написано от Валентин
    Прав си,но ако отново видя геноцид срещу Българите във Вардарска или Егейска Македония или Западните покрайнини,ако видя запалени български къщи и обесени сънародници,майка им жална на сръбско-гръцките кучета!
    Така е и както се вижда в Македония продължават да вкарват в затвора всеки, който се самоопределя като българин и само защото е развял едно българско знаме, при положение, че във Фиромия се веят хиляди албански знамена. Толкова ли не съзнават, че само България може да им помогне, иначе албанци, сърби и гърци ще ги погълнат без да им мигне окото, тъпаци

Град
    Between The Hell and The Heaven
    мн интересно-ние си искаме македония,а турците искат нас
    и да си я върнем...мен не ме бърка,самочувствието ми на българка няма да стане по-голямо.имаме претенции,че някога е била наша,ами и ние пък сме били под турско робство 500 години.забавно...

напъно съм съгласна с мнението на diver

From green to red our days pass by waiting for a sign to tell us why are we dancing all alone?

България никога не е позволявала да и бъде превзето бойно знаме не го забравяите !

Цитирай Първоначално написано от Гюнтер Прийн
    България никога не е позволявала да и бъде превзето бойно знаме не го забравяите !
    Наистина.
    ''За войнската чест,и славата на бойното знаме''
    Тука требе мъдра мисъл или готин лаф,ма не мое се сетя.

Цитирай Първоначално написано от Blo0dyBitch
    мн интересно-ние си искаме македония,а турците искат нас
    и да си я върнем...мен не ме бърка,самочувствието ми на българка няма да стане по-голямо.имаме претенции,че някога е била наша,ами и ние пък сме били под турско робство 500 години.забавно...

напъно съм съгласна с мнението на diver
    Девойко извинявай, ама тънеш в доста голяма заблуда, вследствие на незнанието си по темата. да кажеш, че щом Македония е била българска преди 6-7 века и че това означава, че не можем да имаме претенции към нея, си е направо антибългарско изказване. Явно не знаеш, че до 1944 г., когато Македония окончателно е откъсната от България, населението на тази област е било на 60% българско и това е доказано. И явно не знаеш, че след като си връщаме Македония през 1941 г. и българската войска пристига в тази изконно българска територия, населението й посреща с хляб и сол братята българи от свободна България като освободители от сърбо-гръцката тирания и се надяват завинаги да са вече част от майка България. Но уви, не става така. И какво за турците, не мислиш ли, че претенциите им са повече от смехотворни?! Като са владели 5 века България, това нищо не означава, не означава, че българите сме станали "турци" и че те могат да имат някакви претенции в това отношение. България винаги си е била българска и на българите и който и да има претенции да ни "владее" и да си ни "върне" просто може да иде да се застреля или обеси. И престанете с това турско "робство", омръзна ми да повтарям, че българите роби никога не сме били, още повече на тъпите турски мангали. Имало е турско иго, което се е състояло в религиозно-етническа дискриминация, лишаване на българите от равни права с турците и т.н., но роб българина никога не е бил. Роби са били нагрите от Африка, които са били продавани като вещи, нямали са никаква собственост, а самите те са били собственост на господаря си. Българите никога не сме били така, защото и в най-тежките години под турско иго сме имали дом, имот и собственост като цяло, което робите не могат да имат.

Няма значение да ли искам да си върнеме Македония или не ... и без това едва ли ще бъде допуснато..
    Според мен обаче първо трябва да погледнед към Родопите, че там май турците са повече от българите.
    I'm the King of Bongo !!!

;)

Родопите си отиват от България.
    Тука требе мъдра мисъл или готин лаф,ма не мое се сетя.

Абе вие нормални ли сте?Според вас възможно ли е да сме в една държава с древните македонци наследници на александър македонкси и тя да не се казва Великофиромска Македония

Супер фен Аватара на AutumnTears
    Град
    Between the Standing Stones

Re: ;)

Цитирай Първоначално написано от diver
    dam slu4aino gledah edni novini po skat
    tam v nqkakvo 4itali6te u4at bulgar4etata na turski stihotvoreniq i pesni koito izpulnqvat nared s bulgarskite

И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...

Цитирай Първоначално написано от justme__
    ...dam slu4aino gledah edni novini po skat...
    абе що само в тая медия си мислят че в Родопите има сепаратистки натроения
    PS: всъщност мисля си и че вестник Атака е медия поне така го водят

Цитирай Първоначално написано от justme__
    dam slu4aino gledah edni novini po skat
    tam v nqkakvo 4itali6te u4at bulgar4etata na turski stihotvoreniq i pesni koito izpulnqvat nared s bulgarskite
    Не се излагай, никой не учи българчетата на турски език, стихотворения или песни. Учат турчетата, ама и това е силно преувеличено от атакаджии, които от мухата правят слон. Разберете, ДПС ще падне съвсем скоро от власт и тези наши страхове за "турцизация" и "ислямизация" ще се разсеят. А те се разпалват умишлено, за да бъдем държани в страх, подчинение и да си мислим, че сме безсилни да се противопоставим. А определено не е така. България е на българите и винаги ще се остане такава.

Това са глупости. Родопите са българска крепост и винаги ще си останат такава. И не ми говорете за Косовски вариант, просто защото това е изключено да стане. Между Косово и Родопите разликата е от земята и небето. Грешката на сърбите е, че винаги са били варвари и тъпи шовинисти, мачкащи всичко което не е сръбско е именно заради това ги сполетя Косово. И ако продължават да тъпчат всички малцинства, скоро тъпата Сърбия ще остане колкото софийска област, ама нека. Жадувам за деня, в които ще си върнем заграбените от тея копеленца Западни покрайнини. И ще стане, даже е по-реално за момента да си върнем първо тях, а Македония също, но ще стане по-трудно и след повече време. Та просто няма никакви правни и каквито и да било основания "турците" в Родопите да поискат да се отделят в самостоятелна държава. Освен това в ЕС никои току-така няма да позволи да се откъсват територии в неговите рамки, както и няма да позволят влизането там на Турция. И нещо най-важно! Не е истина, че българите са малцинство в Кърджали, Джебел или Ардино. Напротив, в самите градове българите са повече, а само в селата турците са малко повече. Като цяло обаче българите там са мнозинство и винаги ще си останат мнозинство.

Град
    Varna
    Цитирай Първоначално написано от БЕС
    а бе ти българин ли си ?? Какво е това германско знаме ...

Македония - НЕРАЗДЕЛНА ЧАСТ ОТ МАЙКА БЪЛГАРИЯ!!! Трябва само по документи да си я върнем иначе те са си българи
    СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА!

ДА!!С двете ръце и двата крака.Македония е част от БЪЛГАРИЯ.
    И...какво се правят на отделен народ като не са....те са са българи,които говорят на развалев български език.
    Се едно да отидете на село при баба и дядо и щот'o говорят на по-селски да кажете , че са македонци,което изопщо не е така!
    Трябва да я завладееме пак Македония.Всичко в МАКЕДОНИЯ е нaше...столицата им,и Охридското езеро и сичко...Ако можем пак да си върнем МАКЕДОНИЯ като част от БЪЛГАРИЯ ще съм най-щастливият човек на земята.

ВИНАГИ ЩЕ Я ОБИЧАМ!!! Руми винаги ще бъде най - великата певица!!
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=191960

Цитирай Първоначално написано от Soviet_Power
    Македония - НЕРАЗДЕЛНА ЧАСТ ОТ МАЙКА БЪЛГАРИЯ!!! Трябва само по документи да си я върнем иначе те са си българи
    Ей, един път комунист да се изкаже патриотично и да се откаже от старите комунистически лъжи, че македонците били македонци по националност, а не българи =D>

Цитирай Първоначално написано от SeXyL[!
    Nk@]ДА!!С двете ръце и двата крака.Македония е част от БЪЛГАРИЯ.
    И...какво се правят на отделен народ като не са....те са са българи,които говорят на развалев български език.
    Се едно да отидете на село при баба и дядо и щот'o говорят на по-селски да кажете , че са македонци,което изопщо не е така!
    Трябва да я завладееме пак Македония.Всичко в МАКЕДОНИЯ е нaше...столицата им,и Охридското езеро и сичко...Ако можем пак да си върнем МАКЕДОНИЯ като част от БЪЛГАРИЯ ще съм най-щастливият човек на земята.
    Те не се правят на македонци- "направили" са ги македонци по изкуствен път с много насилие, пропаганда и промиване на мозъците, за да кажат, че не са българи... Но и Българската държава в периода 1944-1989 г. има огромна вина затова днес българите от Вардарска Македония да се чувстват македонци по националност/поне в по-голямата си част за съжаление/, макари в жилите им да тече чиста българска кръв.

КОНФЕДЕРАЦИЯ МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И МАКЕДОНИЯ

2005 година изтичат два важни за балканите международни документа - Дейтънският мир в Босна и Херцеговина и Резолюция 1244 на ООН за Косово. Това означава, че в годината, когато България ще изпълни своята политическа програма максимум от началото на прехода, на Балканите ще се случат интересни и важни събития. Неминуемо тези събития ще засегнат съседната ни, братска Република Македония. Неминуемо ще я засегнат, защото и след Охридския, т.нар "мирен" договор, в Македония останаха да живеят около 20 - 25 % албанци. Всъщност, колко са точно, изобщо не е ясно, защото те преминават условната граница между Македония и Косово, точно както и когато си поискат. Колкото и да са, те са съсредоточени предимно в Западна Македония - предимно в планинските райони на Шар и Скопска Черна гора. Тази територия в момента е македонска чисто условно. Днешната македонска държава, колкото и да и е мъчно и колкото и да не и се иска, не упражнява фактически своята държавна власт върху тези земи поне от 2000г., от началото на конфликта, край село Танушевци.
    Твърде възможно е албанците в Македония да поискат да станат част от по-голям албански проект, например Голямо Косово и да отцепят Западна Македония още догодина.
    Без Западна Македония, държавата става още по-нежизнеспособна и още по-нелогична и от политическа, и от международноправна гладна точка.
    Бъдещето на територията и населението край Вардар тогава е само като съставна част от нова, по-голяма балканска държава и наддържавно обединение. Това обединение може да е или федерация, или конфедерация в различините им варианти.
    Тук македонските варианти са няколко - Сърбия, Гърция или България. За нравите на Балканите по подхожда конфедерацията, като по-хлабава форма на обвързване. Като характеристика тя е "междунардно-правен субект с държавен статус, съществуващ на основата на междудържавен договор, по силата на който, субектите запазват, напълно или в голяма степен конституционния си и международно-правен суверенитет".
    Конфедерация със Сърбия не е необходима никому, след като и Черна гора смята да напусне сегашния федеративен съюз Сърбия-Черна гора. Освен това, ако албанците продължават да се мнажат по същия начин, твърде скоро Македония и остатъчна Сърбия може и да нямат обща граница.
    Конфедерация между Гърция и Македония е малко вероятна, заради огромните етнически, езикови, политически разлики и взаимна неприязън, натрупана от между двете страни. Достатъчно е да споменем спора за името и антиамериканските демонстрации в Солун по този повод.
    Единственият шанс за остатъчна Македония е конфедерация с България. Колкото и това да не се харесва това някому, пътят на Македония за Запада е на изток.

Цитирай Първоначално написано от БЕС
    Нещо против това, което написах ли имаш, или така ми се струва? Ако има такова нещо кажи, за да видим какъв ти е проблема.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си