- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Някои от моите разсъждения върху този живот..
Не разбрха само защо си намесила родителите си и техните караници ... Вече почти във всяко семейство има разправии, а пък и доста двойки са се разделили. Моите родителите също са разведение, но за мен това никога не е било пречка. Е, освен в началото докато свикна с мисълтта, че вече няма "маминка". Отначало плачех по цял ден, мислех си, че аз съм виновна и всякакви глупости ми минаваха през главата ... Но скоро се осъзнах и престанах. Сега изобщо не ми прави впечатление раздялата им. Това, което става между твоите родители, си е е тяхна работа, по-добре не им се меши и не обръщай внимание на този факт. Но нека оставим родителите ти настрани... Ти си на 18, живота е пред теб, а на мен ми се струва, че не го живееш пълноценно. Недей да се затваряш в себе си и да страниш от другите. Да, има хора, които ще те предадат, егоистични хора, които не мислят за нищо друго, освен за себе си, но това изобщо не означава, че не трябва да имаш никакви приятели. Според мен живота ти ще бъде доста труден, ако нямаш приятели. Не можеш винаги да разчиташ на родителите си, които и без това си имат доста проблеми. Мисля, че ще е хубаво, ако се отпуснеш и излизаш повече. Опитай се да се сближиш със съучениците си, ако още ходиш на училище. Била си с тях доста време, все с някои си общувала. Намери си някакво хоби, спорт ... Прави, каквото ти се прави, недей да седиш вкъщи по цял ден и да си мислиш колко гаден е живота. Живота е такъв, какъвто си го направиш. Ако ти сама не си направиш да ти е весело, никой няма да ти го направи! Има една мисъл - "Не чакай, няма да ти се даде"!![]()
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.