.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 50 от общо 50
    Град
    somewhere over the rainbow ;]
    Ще го обясня като за по-...
    Според теб всичко живо е свещено, водата е свещена, дори камъните са свещени. Кво ядеш и пиеш?
    "The body tell the mind to quit. The mind tells the body to shut up."

Супер фен Аватара на AutumnTears
    Град
    Between the Standing Stones
    Цитирай Първоначално написано от NaughtyWhisper
    Ще го обясня като за по-...
    Според теб всичко живо е свещено, водата е свещена, дори камъните са свещени. Кво ядеш и пиеш?
    razbirash ne6tata prekaleno direktno tova ne e matematika

И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...

NaughtyWhisper, поне за това сме съгласни... Смешни са! Природа няма! Има Творец и творение! Просто като го гледам това Негово творение просто няма как да не възхвалявам Господа за търпението Му...

Град
    nqma nikakuv smisul da se zapo4va podobna diskusiq
    vseki si ima negovite vqrvaniq i ubejdeniq
    i vie mi zvu4ite sme6no (Christ znae za kakvo govorq )
    taka 4e prosto si go spestete i pi6ete v nqkoq tema za hristiqnstvoto nqmate rabota tuk

абе ние сме толкова проста държава нямаме никаква култура и религия само това мога да ви кажа обиколила съм целия свят и вси1ки континенти ....и хората са много по вярва6ти но не крадат от църквата а дават за нея и всички е много по цивилизовано....за българската църква не знам дали тук е мястото да спомена че е едната от малкоъто по света където свещите не са безплатни няма да ми пре4и да дам 20 стотинки за БГ но не бих го направила за да мога да запаля една свещ
    XOXO...

Град
    Цитирай Първоначално написано от idealnata_t
    абе ние сме толкова проста държава нямаме никаква култура и религия само това мога да ви кажа обиколила съм целия свят и вси1ки континенти ....и хората са много по вярва6ти но не крадат от църквата а дават за нея и всички е много по цивилизовано....за българската църква не знам дали тук е мястото да спомена че е едната от малкоъто по света където свещите не са безплатни няма да ми пре4и да дам 20 стотинки за БГ но не бих го направила за да мога да запаля една свещ
    trqbvashe purvo da pro4etesh gorniq mi post

Голема работа...

Град
    somewhere over the rainbow ;]
    Е сигурно ние двамата сме смешни..НЕ правим заклинания, не се кланяме на някви козли, нито говорим с камъни, нито пък се придвижваме с помоща на метли..както и да е.. Смешни сме
    "The body tell the mind to quit. The mind tells the body to shut up."

Въобще не е така! Ние сме стар и културен земеделски народ! Едни от първите измислили ИНТЕНЗИВНОТО земеделие.

и така нататък. Мога да изброявам безкрай.

Супер неграмотна си просто, няма какво да се коментират глупостите ти. Щом можеш да казваш, че българите, които сме в основата на европейската култура и цивилизация нямаме никаква култура и цивилизация, значи какво има да говорим... Вземи по-добре прочети някоя история на България и не се излагай толкова...
    А за свещите, не знам защо си мислиш, че всичко в този живот трябва да ти е безплатно. Сакън ако дадеш 20 стотинки да не обеднееш. И ходенето на църква не се прави само за да запалиш няколко свещи, сама знаеш много добре за какво се ходи. Паленето на свещи е просто ритуал към християнската религия със символичен смисъл, ама да не ти обяснявам сега.

Цитирай Първоначално написано от justme__
    Няма нищо лошо, тъй като Християнството именно заради това е най-истинната религия, понеже от всички религии е взела достоверното и истинското и същевременно е една коренно различна религия от езическите заблуди. Апропо да те попитам щом си езичничка, вярваш ли, че камъни, дървета, водопади и някои животни, като кравите са свещени, понеже ако наистина си езичничка би трябвало да ги почиташ

da i beshe napisal nqkoq molitva
    mejdu koi listi na bibliqta si sma4kahte smirenoto povedenie?
    hristiqnskata religiq e edna boza smesila vsi4ki tradicii na ezi4estvoto s cel vlast i pari
    Боза можеш да викаш на идиотско-шизофреничните езически суеверия. защото езичеството е именно това- низ от суеверия, които нямат нищо общо с истинската вяра в Бога. езичество е да си плюеш три пъти зад рамото ако черна котка ти мине път. Езичество е да обожествяваш някви си дънери, водопади, мечки, кокошки и всякакви чифтокопитни и пернати животни. защото това са просто животни и да ги "обожествяваш" едва ли не си е за диагноза. Иначе аз обичам природата и всяка жива твар, но не бива и не може тя/те да бъдат обожествявани, понеже са създадени. Само Този, Който създава, тоест дава живот може да бъде обожествяван, тоест може да бъде Бог.
    И не знам къде разбра, че Християнството е чак толкова смирена и миролюбива религия. Да, по принцип е такава, но ако не си чувала има светци-войни. Като Свети Мина например, като Свети Георги, Свети Михаил войн и др. Разбираш ме какво искам да кажа, нали? Че когато срещу Християнството се сипят долни лъжи и клевети, задължение на всеки един християнин е да го защитава и то с всички сили. А не да оставя да хвърлят кал върху единствената истинна за мен, а и за милиони хора религия. Защото Християнството не е само религия, то е нещо много повече от религия, а именно вяра. А вярата определено е преди религията и стои по-високо от нея.

Град
    49 Layer
    Какво може да се мисли? Всички подобни религий са или сатанински измислици, или измислени от хората така, както всеки народ си измисля богове. Ако някой вярва в тангра да върви да се гръмне, че после и аз ше го последвам, как може да има такива хора.

Град
    spored men vie ste za diagnoza 6tom si mislite 4e se rajdate gre6nici

Град
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less
    Всички подобни религий са или сатанински измислици, или измислени от хората така, както всеки народ си измисля богове.
    6tom hristiqnstvoto ne e izmisleno ot opredelen narod za6to togava ne e dostignalo do Aziq/primerno/ nima vsi4ki tam sa sre6tu bog 6tom ne sa s nego

Град
    49 Layer
    Цитирай Първоначално написано от justme__
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less
    Всички подобни религий са или сатанински измислици, или измислени от хората така, както всеки народ си измисля богове.
    6tom hristiqnstvoto ne e izmisleno ot opredelen narod za6to togava ne e dostignalo do Aziq/primerno/ nima vsi4ki tam sa sre6tu bog 6tom ne sa s nego
    Защото там има други, по-стари и силни религий, които хората отдавна изповядват. Не мога да ти кажа нищо за тях.

Мита за "вярата" на прабългарите в някакъв си тангра, който всъщност не е никакъв Бог, а е обожествен тюркски хан го наложиха комунистите, за да докажат идиотската си и невярна теза, че прабългарите са тюрки. А Християнството между другото си е било широко разпространено сред прабългарите още доста преди то да бъде прието за официална религия на България при Княз Борис-Михаил. Няма да навлизам в подробности, че Кубрат, Тервел, Омуртаг, дори Авитохол и Ирник са били български канове, които са били християни. А българите на Кан Вананд приемат Християнството директно от Армения през IV век. Друга религия, която е била широко разпространена сред прабългарите е зороастризма, която потвърждава техния ирански произход, а не тюркски. А "великият" Тангра е споменат в един единствен исторически извор на прабългарите, тоест няма никакви доказателства, че те са вярвали в него .

Град
    Някъде по широкия свят...
    Във всяка тема накрая се стига до въпроса кой вярва в Бог!
    War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.

Ей, танкисте, от кога пък стана тенгрианин?!?
    Тенгрианството не е езичество, защото се вярва в 1 бог- Тангра- Абсолюта(чиито символ е небето). То е карало хората да търсят познания, правило ги свободни, морални, изпълнени с идеали.
    Тенгрианството е:
    1.Нашите корени
    2.Нашата собствена идея, нашият дух
    3.Биоенергетика, магия, народна медицина
    4.Екологична програма

Цитирай Първоначално написано от Proud Bulgarian
    Тенгрианството не е езичество, защото се вярва в 1 бог- Тангра- Абсолюта(чиито символ е небето). То е карало хората да търсят познания, правило ги свободни, морални, изпълнени с идеали.
    Тенгрианството е:
    1.Нашите корени
    4.Екологична програма
    Аз не съм танкиста бе, кво ме бъркаш?! Танкиста е тенгрианец ако не си забелязай мойто момче, а аз не съм тенгрианец. най-малкото не мога да почитам една тюркска религия, за която няма никаква сериозни доказателства, че и прабългарите са почитали.
    Биотехника, МАГИЯ, народна медицина, с две думи езическо суеверие и заблуда от типа на звездите ми го говорят... И то излиза, че тенгрианството не е никаква религия по твойте думи бе човек .

Цитирай Първоначално написано от kristo
    Цитирай Първоначално написано от Proud Bulgarian
    Тенгрианството е:
    1.Нашите корени
    4.Екологична програма
    Аз не съм танкиста бе, кво ме бъркаш?! Танкиста е тенгрианец ако не си забелязай мойто момче, а аз не съм тенгрианец. най-малкото не мога да почитам една тюркска религия, за която няма никаква сериозни доказателства, че и прабългарите са почитали.
    Биотехника, МАГИЯ, народна медицина, с две думи езическо суеверие и заблуда от типа на звездите ми го говорят... И то излиза, че тенгрианството не е никаква религия по твойте думи бе човек .
    Танкиста е сигурно 10религии в 1.И християнин, и тенгрист, и нз си кво. Това е тенгрианството в днешният му вариант. Но ако си мислиш, че преди тенгристите са вярвали в старец с бяла брада, който хвърля гръмотевици- не е вярно. Не е имало молитви,"божи заповеди" и т.н. Важна е била хармонията м/у човек и природа. Естествено имало е и митове и легенди(подобни на гръцките и дори превъзхождащи ги), но това се обяснява с факта, че човек не е можел да си обясни създаването на света и т.н.(то и сега не е 100% сигурно де...)
    Една идея не може да бъде унищожена!

Е, Християнството ти дава точна и ясна представа за Сътворението на живота, човека и света. Това прави разликата между измислените религии, като тангризма и Християнството. Нещо много по-важно- Християнството ти показва пътя към спасението и вечният живот. А за тангризма никой нищо не знае в подробности, понеже и на тези, които го почитат/а те са единици хора/ не им е ясно какво представлява той- религия ли е, философско учение ли е, боен спорт ли е, какво е? И няма как да му стане ясно просто. Някакъв езически култ към небето и неговата сила, към различни предмети, в които уж се е вселил дух, с две думи измишльотини на квадрат ако питаш мен. Иначе ти си го почитай тангризма, нямам нищо против, въпрос на личен избор.

Град
    Валхала
    Темата е за Тангра,а не за християнството !!!!

P.S. "... заветите на нашите деди,за да може като народ да се запазим и Тангра веч' над нас да бди " !!!
    Oi .. it's not just a music,its a WHITE voice !

Цитирай Първоначално написано от Ендо

P.S. "... заветите на нашите деди,за да може като народ да се запазим и Тангра веч' над нас да бди " !!!
    Къв Тангра бе, прабългарите не са вярвали в Тангра, а голяма част от тях са били християни. Това за "Тангра веч над нас бди" в сайта на "воините" на тангра ли го прочете .
    И кво да говорим за тангризма, то такава религия на практика няма, а беше изфабрикувана в канцелариите на комунитическата партия, за да може българският народ да бъде отклоняван от истинската си вяра-Християнската, която винаги е следвал и на която винаги е бил верен.

Град
    49 Layer
    Цитирай Първоначално написано от Ендо

Измислен "Бог", какъвто всеки народ си е измислял.

Град
    .::.:Светът на любовта:.::.
    Че религията на предците ни Тангризъм ли се нарича?!?
    Обичам всеки твой стен и как остава отпечатък вътре в мен!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си